Annons

Nikon F80

Betyg


(4.26/5)
(4.41/5)
(3.85/5)
(baserat på 27 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



krister lindkvist
2010-04-18 krillan54@gmail.com

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: robust lättarbetad slitvarg
MINUS: något plastig

en trogen vän genom åren alltid pålitlig och klanderfri inga problem på 11 år

Liknande produkter: nikon f 90

Kundtjänst: ingen servis på 11 år

Köpt hos: Nybro Foto & Atelje

Pris: 5500
2006-07-06 jakethesnake

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: I princip de funktioner man behöver, bra sökare, lättanvänt, snabb och säker AF i de flesta situationer, bra byggkänsla. Perfekt exponering, väldigt svårlurad. Vanlig simpel trådutlösare.
MINUS: Blixtsync 1/125s, Ej fullt AI-s kompatibel, de yttre af-pinkterna känns osäkra i sämre ljus och är ej korslagda, svag af-motor med längre objektiv. Batterigreppet saknar höjdavtryck samt samma byggkänsla som huset.

En mycket prisvärd kamera med många funktioner. Känns mycket gedigen trots avsaknaden av metall. Köpte min begagnad och stod i valet och kvalet mellan f80 och f100. Slog till på f80 plus ett nytt objektiv. Jag är mycket nöjd med kameran, dock saknar jag vissa av f100 fördelar som t.ex bättre blixt-sync, säkrare autofokus i dåligt ljus (f100 har fler korslagda sensorer om jag inte minns fel), möjlighet till ljusmätning med AI-s gluggar. Sökaren är bra men en sökare kan alldrig vara för bra.... Hade en f65 innan och lånade en f90 av en kompis, sedan kände jag att en ny sökare var ett måste.:)

Användarvänligheten är mycket bra tycker jag med dubbla rattar och "Gameboy"-platta.

Batterigreppet ökar ergonomin och balansen avsevärt, dock käns det sniket av Nikon att inte bygga till extra avtryck samt rattar, de kunde ju ta betalt för det utan problem. Dessutom saknar greppet samma byggkänsla som huset.

Köpte mitt ex beggad och fick lämna in den efter ett tag för justering av af samt att ovannämnda platta lossnat. Enkelt och billigt reparerat av lasses kameraservice. Vet ej vad kameran varit med om hos tidigare ägare men nu fungerar den perfekt och har gjort så i flera år.

Vanlig simpel trådutlösare, helt suveränt. Kostar en 50-lapp så tappar man den är det ingen katastrof. Borde finnas på alla modeller, speciellt de dyrare.

Skulle jag köpa den igen? Definitivt som andra hus men idag skulle jag köpa en f100 som finns till mycket bra pris i den digitala tidsåldern. Men man får ta kameran för vad den är, en mycket kompetent amatörkamera till ett bra pris.

Liknande produkter: f90x, föll på Pris och framtidskompatibilitet med VR-objektiv (Som jag fortfarande inte äger ett enda av:)), tar ej G-objektiv fullt ut heller.

F100, då var den för dyr för min budget.

Kundtjänst: Lasses Kameraservice, mycket bra.

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 4000
Jon Mihkkal Inga
2006-05-25 Jomik

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Mekanik, handhavande, prislapp.
MINUS: Sekvenstagningen är lite långsam. Batterierna kunde vara några som var lite vanligare på marknaden.

Verkar plastig men är tuffare än man kan tro. Välbyggd mekanik. Överskådlig och logisk. Tack vare äventyren med den här bäbisen hittade jag ganska snabbt hem på min D70s. Allt sitter där det borde.

Kundtjänst: Nikons kundtjänst vet jag är bra, men jag har aldrig kontaktat dom angående F80:n.
Daniel Lindgren
2005-04-11 Daniel.l

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätt, enkel, bra
MINUS: Lätt

Mycket bra trevlig kamera som jag blev förälskad i vid första titten.
Fungerar utmärkt.
peter kardne
2004-12-01 thefinger

Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Lätt om man använder den som andrakamera. Slipper bära så tungt då.
MINUS: Plastig. AF är super långsam.

Känns inte om en nikon skall kännas.

Liknande produkter: canon

Köpt hos: expert.

Pris: 5000
Dan Öhlund
2004-05-28 Lotus

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Exponerar mycket bra. Bra och relativt snabb autofokus. Spotmätning. Valbart rutnät i sökaren. Lätt och behändig att arbeta med. Robust för prisklassen.
MINUS: Saknar spegeluppfällning. Kan inte ljusmäta med manuella objektiv.

Har allt man behöver vad gäller automatik. Väldigt bra ljusmätning, ger mycket bra exponerade bilder. Matrix-mätningen är helt suverän. I mitt tycke robust och tålig för prisklassen. Lite synd att vertikalgreppet (MB16) inte har avtryck. Jag är i det stora hela mycket nöjd med denna kamera.

Liknande produkter: Canon EOS 30, Nikon F70.

Köpt hos: Schönherrs Foto
Svante Berggren
2004-05-23 Kodiak

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Möjlighet till rutnät i sökaren. Spotmätning. Mycket bra exponering
MINUS: Långsam bildmatning (2,5 fps) Långsam AF



Liknande produkter: Canon EOS 30/33

Köpt hos: Scandinavian Photo
David Ehrenstråle
2004-01-18 Skoteristen

Att använda: 5
PLUS: Lättskött kamera, med mycket användbart zoomomfång (28-105 mm).
MINUS: Dyrt och långsamt plåta med film (gäller alla småbildare för film).

Köpte kamerahuset med Nikkor 28-10 mm zoom. Den ersatte en vid det laget ålderstigen Pentax. Har haft kameran i omkring ett år (jan 2004) och använde den mycket i början. Måste dock konstatera att den digitalkamera som köptes ett halvår senare, av praktiska och ekonomiska skäl, är den som används mest. Älskar kamerans manuella zoom och tyngd. Ger bra bilder med den lins jag valt. Sparar den för de tillfällen jag antingen behöver negativ eller diabilder eller för de tillfällen kvalitetsönskemålen på bilderna överstiger vad digitalkameran ger. Har valt digitalkamera och blixtar från samma tillverkare. Dels vet man då att prylarna funkar bra ihop, dels använder detta kamerahus och mina lösblixtar samma batterityp, vilket är praktiskt när man är ute på fältet.

Liknande produkter: Canon

Kundtjänst: Kameran är för ny för att nånting skall inträffa.

Köpt hos: Scandinavian Photo
Rikard Karlsson
2004-01-16 rikardka

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Relativt billig.
MINUS: Relativt långsam fokusering.

Köpte den i princip för att kunna följa rörliga objekt med fokus, och på den punkten är jag ganska nöjd.

Köpt hos: Expert

Pris: 5000
Kurt Ström
2004-01-11 qrtan

Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: En lätt arbetad kamera
MINUS: Plastig, känns billig

En helt OK kamera (det är ju en Nikon) jag trivs bra med den. Jag har ägt och testat de flesta Nikonkamerorna från F till F5 och den här är väl medelmåttig den fyller sin funktion som allroundkamera. Jag tycker den är lite långsam och trög samt att den tar lite mycket batteri.

Köpt hos: Schöönhers Foto
2003-11-06 dsandlund

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Grym prestanda för pengarna.
MINUS: Den har ju självklart ett par svagheter mot tex F100, känns dock som en töntig jämförelse.

Köpte den svarta varianten. Ger en helt annan look än silver/champagne-färgen.

Jag har gått från manuella stridsvagnskameror till denna och jag dristar mig till att säga att byggkvaliteten på denna kamera är mycket imponerande. Att påstå något annat är töntigt. Plasten som finns är gummi och kompositmaterial, dvs inte av den sort som Lego tillverkas av. Detta gör kameran lätt (ur en gammal MF-fotografs perspektiv kanske inte alltid en fördel dock) och det gör att Nikons marknadsföringsvdelning kan våga sälja en kamera med samma teknologi som flaggskeppen F5 och F100 men till en bråkdel av priset.

Och ärligt talat, så är det inte så svårt att ta död på en F5:a heller. Du måste med andra ord vara försiktig med en F5:a också -- så vad är då fördelen mot en F80 egentligen?

Matrix-systemet och allt vad det heter som räknar ut hur bilden ska exponeras fungerar mycket bra. I exempelvis solnedgångsljus med både skugga och högdagrar i bildrutan exponerar denna kamera bättre än vad en seriös fotograf med 10 års manuellt diabildsfotograferande under bältet antagligen skulle gjort. Med denna kamera i handen kan fotografen lägga mindre tid på det tekniska, och mer på själva skapandet. Avlastning under kontroll kanske är mer korrekt att säga.

Det är klart att denna kamera är lite långsammare att göra nya inställningar på (glöm att peta med långfingret samtidigt som du tittar i sökaren som man gör med en "proffskamera"), men något måste man väl få för de 10 papp extra man lägger för at få en F100?

När man jämför med andra systemkameror i "low-end" SLR-segmentet så ska man tänka på att F80 har 5 belysta valbara AF-punkter. Har du bara en AF-punkt i mitten så är en MF-kamera ett bättre val imo. Hela grejen med en AF-kamera är att kunna fokusera snabbt på rörliga motiv (porträttfoto är ett bra exempel) och då hinner man inte komponera om för att exponera -- hinner du komponera om så har du köpt fel kamera.

Batterigreppet MB16 är "inte helt hundra" och det saknar vertikalrelease, men se detta mer som en notis snarare än något negativt från min sida. Batterigreppet är för övrigt ett självklart tillbehör att köpa tillsammans med kameran..

$320 hos Adorama i New York är rena rånet.

Liknande produkter: Nikon F75, Nikon F100, Nikon FM3

Köpt hos: Adorama Camera, Inc., New York

Pris: 3200
2003-10-07 Puttri

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: lättanvänd, blixten, sökarinformationen med den analoga exponeringsskalan, väger lite, lätt att använda i helmanuellt läge med spottmätning.
MINUS: plastig, går ej att använda manuell optik, ingen avtryckare på batterigreppet. Några av reglagen kunde vara lättare att komma åt. kunde varit bättre autofocus.

funderade oxå på en eos 33, men nu när jag haft kameran ett tag och vet vilka funktioner jag använder mest av tycker jag att F 80 är mycket bättre. Har nämligen kameran för det mesta på manuellt och använder spotmätningen (eos 33 har ingen riktig spotmätning) för att själv bestämma vad jag vill att bilden skall exponeras efter. Man ser nämligen hela tiden i sökaren hur mycket det mätta värde skiljer sig ifrån medelgrått i upp till tre steg (eos 33 bara 2 steg). Trots att F 80 inte har alla de onödiga funktionerna som andra kameror i samma prisklass har (motivprogram), tycker jag att de funktioner som finns över lag verkar hålla bättre kvalitet.

Liknande produkter: eos 33
2003-10-05 arvelius

Att använda: 4
PLUS: Relativt logiskt uppbyggd, inbyggd blixt.
MINUS: MB-16, ingen ais, blixtsynktiden

Över lag rätt trevlig kamera och det mesta är redan kommenterat. Det finns dock några detaljer som är riktigt kass. Först förstås att den inte har ais koppling. Blixtsynktiden är bara 1/125 s vilket i praktiken halverar den inbyggda bixtens räckvidd som upplättningsblixt. Batterigreppet MB-16 måste vara det plastigaste och sämsta som det någonsin stått nikon på, inget höjdavtryck och man måste ta ur det interna batteriet för att få på den (och alltså ha dem lösa med sig om man vill ha möjlighet att strippa kameran från greppet).
Jag var först djupt skeptisk till att inte få använda bländarringen på objektivet men det är onekligen bra att en inställd bländare håller sitt värde på zoomar och macro med varierande ljusstyrka.
2003-10-01 larsor

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: + Perfekt exponering + Spotmätning + Ergonomisk, speciellt med MB-16. + Skönt gummerat grepp + On-dimand gridlines + Behaglig vikt + Känns kompakt byggt (inget sladder)
MINUS: - Ej fungerande ljusmätning med Nikkor optik - Inställningar visas med siffror istället för förkortningar eller symboler - Tillbehör tillverkas av olika underleverantörer (se nedan)

Har fotat ca 50 rullar med F-80'n. Kameran exponerar helt perfekt. Möjlighet till spotmätning och on-dimand gridlines är helt suveränt.
Det märks dock att Nikon använder flera olika underleverantörer för tillverkning av tillbehör. Det är olika plaster för olika typer av tillbehör, samt att passformen är sådär. Ett exempel är MB-16 som - även enligt flera recensenter - glappar och får elektoniken (LCD display i sökaren) i kameran att bete sig underligt.
Genom sin lätta vikt är den behaglig att ha med sig till vardags för snap-shots med ett 28-80 monterat och matrix inställning inställd. Samtidigt är den oerhört kompetent genom sina avancerade funktioner som används vid planerade fotosessioner, då 24, 50 och 80-200 med fördel används.
Min slutsats är att detta är en mkt kompetent kamera som passar de flesta och som hanterar de flesta fotosituationer på ett mycket bra sätt.

Liknande produkter: Nikon F100, F90X
Canon EOS 5, EOS 30
Minolta Dynas 800, Dynax 700 samt Dynax 7

Kundtjänst: Kundtjänsten i Upplands Väsby - sådär.

Köpt hos: Kameradoktorn
2003-09-28 trasselfluff

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Snygg,lätt att använd,bra grepp,många manuella inställningar,spotmätning,säker ljusmättning.
MINUS: kunde varit snabbare filmframtagning.vissa knappar är mkt svår rubbade.lite för plastigt byggd.

Helt klart en bra kamera med många bra funktioner. Den är prisvärd.Skalet på den borde varit i metall för mer kvalitets känsla! Ingen avtryckare på vertikalgreppet mb-16 är en miss!

Liknande produkter: canon eos 30,nikon f75,

Pris: 6000
Fredrik Olsson
2003-08-13 smudo

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: lätt, ganska liten, ligger bra i handen (under förutsättning att man har batterigreppet, mb-16)
MINUS: känns plastig, inte helsnabb filmframmatning, autofokusen har svårt vid lågkontrastmotiv.

jag är helnöjd med nikon f80. i skrivande stund har jag haft den ungefär ett och ett halvt år, och som förstakamera är den bra. visst skulle jag önska att den, i vissa situationer, skulle kännas lite mer gedigen och robust; man får passa sig lite om man t.ex. rusar runt i publikhavet på någon konsert. å andra sidan tror jag att den är mer slagtålig än vad dess något plastiga yttre ger sken av.

när jag skulle köpa kamera stod det mellan canon eos30/33 och nikon f80; f80:an låg bättre i handen. den ligger ännu bättre där om man utrustar den med batterigreppet. och på det saknar jag avtryck för stående format, men det är en annan historia.

köpte kameran hos hegethorns våren 2002 (f80 + 28-80 zoom) för strax under 5500 pix.

Liknande produkter: canon eos 30/33

Kundtjänst: ingen erfarenhet än

Köpt hos: Hegethorns Foto

Pris: 5500
Göran Hallin
2003-05-28 goranhal

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket bra kamera, lätt att använda. Bra ljusmätning
MINUS: Skulle kunna vara snabbare spegelrörelse, alltså snabbare filmframmatning.

En viktig sak att komma ihåg vad gäller batterierna är att man kan skaffa ett batteripack för fyra vanliga stavbatterier typ AA plus att kameran ligger bättre i handen med nämnda produkt. Dessutom är det lätt att få tag i sådana batterier vartsomhelst.
Kjelle Johansson
2003-05-28 kejo

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Lätt och smidig, avancerade funktioner, avancerad ljusmätning, inbyggd upplättningsblixt, känns väldigt "rätt" i handen. Knapparna finns där jag vill ha dem. Gillar rattarna för inställning, vilket är lättare och snabbare (imho) än att fippla med knappar. Hyggligt snabb AF.
MINUS: Inte lika robust som de dyrare kamerorna. Inte lika pålitlig som tex 801:an (min gamla favvo) vid kyla eller andra tuffa miljöer. Har rykte om sig att inte vara tillräckligt väl isolerat/tätt och släppa in damm (foruminläggen hos www.nikonians.org). Det är dock inget jag upplevt personligen.

Kameran är en fröjd att använda! Det jag har lite svårt för är dock mängden varianter på bildframmatning/af och personligen har jag aldrig använt alla de där rattarna och knapparna på bakstycket. Säkert bra för den som vill använda dessa finesser och kan med dem, men själv hade jag hellre varit utan och hellre sett ett lite robustare hus.

Främst värdesätter jag den avancerade ljusmätningen och de möjligheter till avancerat blixtfoto som den erbjuder. En funktion som jag gillar mer och mer och som jag underskattade från början är "gridlines" i sökaren (manuellt valbara). Raka horisontlinjer är trevligt och jag har upptäckt att de är en stor hjälp vid många tilfällen.

Den inbyggda hjälpblixten verkar inte riktigt uppfylla löftena om "matrix balanserad upplättningsblixt". Alla blixtbilder blir väldigt hårda. Lite märkligt att Nikon släpper kameran med denna blixt. Hade varit ärligare att leverera huset utan blixten. Själv har jag slutat använda den.

Kameran har varit inne på service och såväl butiken som Nikon's auktoriserade verkstad förklarade att man tydligen inte kan vänta sig mer av denna blixt, vilket känns surt med tanke på att min billiga digitalkamera har en ännu mindre och sämre blixt som sitter ännu närmare objektivet och saknar den fashionabla "matrix-balanced-fill-flash" men som trots det ger bättre blixtbilder! Köp en bra beggad blixt

Liknande produkter: Nikon F100, Nikon F90/x

Köpt hos: Fotohörnan-Swefo i Umeå
Matti Paananen
2003-05-22 Kramer

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Smidig, enkel att förstå!
MINUS: Har inga direkta dåliga egenskaper, förrutom att bildframmatningen skulle kunna vara snabbare

Mycket bra köp! Valde mellan olika system, tittade på canon, nikon och andra märken. Är idag glad över att jag valde denna.

Liknande produkter: Canon EOS33, Nikon F100, Nikon F5

Kundtjänst: Inget ännu. Allt funkar

Köpt hos: GP Foto Skövde

Pris: 6000
2003-01-13 fredrikc

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Enkel, många funktioner, bra ljusmätning.
MINUS: Saknar spegeluppfällning.

Ola Christensson
2002-08-29 Ola Christensson

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Mycket bra exponering, spotmätning, robust
MINUS: Reglagen kunde ha suttit lite bättre, opålitlig batteriindikator

Har haft denna kamera i två år nu och kan bra säga att jag är jättenöjd! Det finns egentligen inga brister med denna kamera. Inför köpet kollade jag med konkurrenten canon 300, och jag är idag mycket glad över att ha valt f80. Flera kompisar har köpt canon 300 och ångrar sig lite när de får känna på f80n. Den är robustare och stabilare helt enkelt.

Exponeringen med denna kamera är i toppklass! Det är sällan man får felexponerade bilder när man kör med automatik. Fotade ett bröllop för ett tag sen. Den andra fotografen körde med canon 300. Brudparet undrade när de fått bilderna om jag använt nåt speciellt filter eller nåt, mina bilder var nämligen mycket bättre kvalitetsmässigt, med färger och kontrast, trots att vi använde samma film. Jag körde inte med nåt filter. Antar att det var exponeringen som var mycket exaktare med min kamera?

Om man ska klaga på nåt så är det placeringen av vissa reglage som kunde ha utformats bättre, jag tänker främst på plattan för val av autofokuspunkt, den är verkligen felplacerad, men det är inget jag retar mig på längre, har vant mig vid det.

Batteriindikatorn är lite missvisande också. Den kan visa att batterierna är fullladdade. Men från att ha gått ner till halv batterimängd så vet man aldrig när dom tar slut helt sedan. Ett par bilder till så är batterierna stendöda. Men det är ju enkelt åtgärdat genom att alltid ha ett extra par batterier med sig och vara extra uppmärksam när indikatorn gått ner till 50%. Annars räcker batterierna kanske till 12 rullar eller nåt.

En liten rolig detalj med denna kamera är att den lyckas pressa in en extra bild på en filmrulle. Så på en 36-rulle får man ut 37 bilder. Likadant får man 25 bilder på en 24-rulle.

Hur om helst så kan jag inget annat än rekommendera denna kamera! Skulle jag köpt en kamera idag så skulle det blivit en f80. Inget snack om den saken.

Liknande produkter: minolta 505, canon eos 300

Kundtjänst: kameran har inte strulat än

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6000
Rasmus Andersson
2002-08-13 Rasmus83

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Smidig, prisvärd, många tillbehör, stabil/hållbar/vattentålig, ligger bra i handen, Snabb & precis Autofokus
MINUS: Drar mycket batteri, något klantig positionering av reglage, finns ej batteripack med porträttavtryckare som tillbehör, inget externt blixtuttag (går dock att lösa genom blixtskoadapter)

En jäkligt schysst kamera för hobbysnubben. Jag skulle vilja säga att den är väldigt Universell, alltså, den passar till nästan alla fotosituationer.
En annan bra grej är att den har köpts av väldigt många. Det är en storsäljare alltså. Då är det antagligen en ganska bra kamera och pluggar man lite kataloger så vet man att nikons nyare modeller som liknar F80 (F65 tex) är byggda på F80!

Vill du inte tömma plånboken helt men få en kamera som luktar professionellt och håller för framtiden så är detta ett bra köp. peace.

Liknande produkter: Canons 300 - Plastig, Nikon F100 - dyr (men bra), Nikon F5 - dyyyr!, Pentax MZ-5

Kundtjänst: Köpte kameran precis när den släpptes till affärerna i sverige, fick då en finsk (!) instruktionsbok och ringde och klagade. Fick aldrig någon svensk bok. Annars har jag inte behövt ha kontakt med någon servicepersonal. Kameran har aldrig pajjat!

Köpt hos: Alf
Calle Slättengren
2002-05-03 Calle S

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Lätt, snygg, mycket skönt grepp. Exponerar bra.
MINUS: Dåligt blixtsynk, inget PC-synk för studioblixtar, batteripacket har inget höjdavtryck. Supermiss!

Bytte mina gamla F4or till en F80, var trött på att släpa på elva ton utrustning. De flesta jobb gör jag med mellanformat i vilket fall. 28-105 zommen är mycket fin, duger gott och väl till de fåtal jobb jag gör med småbild. Kameran har all tänkbar automatik, men jag kör mest manuellt. Finns väl inget speciellt att klaga på, mina axlar och rygg mår lite bättre.

Kundtjänst: Batterigreppet hade någon glappkontakt, så kameran kunde slockna lite när som helst. Nikon fixade snabbt och bra.

Köpt hos: Scandinavian Photo
2002-04-26 langereis

Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Matrix, ursnitts och riktig spotmätning, lätt, 'gridline display', mycket ljus sökare (jämfört med Minolta X-700), tyst
MINUS: bara 2,5 bilder/s, några knappar (s/c/m) är plastiga, högsta synch tid 1/125.

Jag valda denna kamera bl a därför att den har riktig spotmätning, inte Minoltas system där man använder ett matrixfält. Jag har exponerad tre rullor nu och är mycket nöjd. Kamera exponerar mycket bra och AF är tillräcklig snabbt för att ta snabba bilder av mina barn. Sökaren är mycket ljusare än min tidigare kameran (Minolta X-700). Hållbarheten är inte i topp, men så betalar man inte heller topp-priser, så att man har pengar kvar till bra optik.
On demand grid-lines (rutnät i sökaren) är mycket användbart vid t ex landskapfoto.

Liknande produkter: Canon EOS 300, Canon EOS 33/30, Nikon F65, Minolta 800si, Minolta Dynax 5, Pentax MZ-5n

Kundtjänst: ingen erfarenheter

Köpt hos: Schönherrs foto

Pris: 5800
Mats Wendelius
2002-01-23 Joker

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra och heltäckande funktionalitet. Lätt att använda. Grym manual. Bra tillbehör.
MINUS: Ej kompatibel med gamla manuella objektiv. Lite litet hus utan batteripacket.

En Nikon är en Nikon och detta är en oerhört prisvärd kamera med de funktioner som en amatör behöver. Täcker även en stor del av proffsens behov. Bra utgångspunkt för köp av optik då den är kompatibel med resten av Nikons 35mm's program som F5, D1 e t c. Finns mycke bra, begagnad, optik till kameran. Standard!

Liknande produkter: F65/90

Köpt hos: Schöenherrsfoto
2002-01-02 leppala

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Massor av funktioner samt att den är väldigt lätt att använda när man lärt sig var allt sitter, man kan i princip göra allt med kameran utan att behöva släppa greppet.
MINUS: En massa funktioner som man troligen aldrig kommer att använda, som jag tror att man betalat extra för???

Väldigt bekväm och snygg kamera. som är väldigt lättanvänd.
Blixt ingår även om den troligen inte håller högre kvalite så finns den där när man behöver den.
Känns som om kameran kommer att hålla ett tag.

Liknande produkter: Nikon F65

Köpt hos: Cyberphoto
Robert Gummesson
2001-11-26 RobGum

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra exponeringsmätning. Förutom en 10-segments matrixmätning (vilket är samma som i Nikon F100) även spotmätning och centrumvägd mätning. Multiexponering är inga problem. Inbyggd blixt. Fem sätt att ställa in AE/AF-låset. On demand grid lines. Uttag för trådutlösare. Skön att hålla i med ett bra grepp. (Dessutom en riktigt snygg kamera)...
MINUS: Slutartidsautomatiken är inte kompatibel med äldre manuella objektiv...

Jag är jättenöjd med min F80. Har hittils inte saknat någonting på kameran. Hade gärna gett kameran högsta betyg men jag retar mig på att jag inte kan använda den bländarstyrda slutartidsautomatiken på mitt manuella 300-objektiv. Så det får bli en 4:a...

Ska faktiskt uppdatera min recension lite:

För er som inte läst er till vad On Demand Grid Lines är innebär det alltså att man kan välja att få upp ett rutnät i sökaren. Enkelt att slå av och på med customfunktionerna.

Innan jag köpte min kamera så tänkte jag "Äh, känns som en onödig funktion. Kör hellre på känslan för att undvika stela bilder". Men... Jag måste erkänna att jag knappt tar några hel-/landskapsbilder utan det. Är horisonten inte tillräckligt tydlig kan man ofta hitta nåt att följa dom vertikala linjerna med. Att ta en bild med sned horisont förstör verkligen hela bilden. Det kan ibland vara svårt att avgöra i sökaren om den är spikrak eller inte. Så... En liten minifunktion höjer mitt betyg till en 4+. :)

Liknande produkter: Nikon F90x/F65, Cannon EOS 30/33/300

Kundtjänst: Helt OK... Fick en snickers på köpet... Det ni!

Köpt hos: Cyberphoto
ANNONS