Annons

Canon EOS 760D

Digital systemkamera

Betyg


(5/5)
(5/5)
(5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension2018-03-01 EYphoto


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Har display på ovansidan där man kommer åt inställningar snabbt och smidigt. Wifi och NFC för "Live view"-styrning, överföring av bilder och inställningar på kameran. Litet, lätt och smidigt kamerahus.
MINUS: Inga oväntade minus med ett kamerahus för nybörjare.

Min första systemkamera och jag är supernöjd. Hade provat mer avancerade kamerahus innan jag skaffade denna men tycker denna täcker det man vill ha som en första kamera.

Uppskattar Wifi-funktionen mycket och använder den flitigt. Funkar varje gång och NFC är supersmidigt om man har det ( Samsung Galaxy S7 och Sony Xperia Z3 Compact). Dumt med placeringen av NFC bara, måste plocka bort stativfästet eftersom det sitter på undersidan av kameran.

Har haft den i drygt två år och den fungerar felfritt, först nu börjar jag känna att det vore trevligt med fler inställningsmöjligheter och finesser.

Kundtjänst: Inte behövt kontaktas
2015-08-08 flutte


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Har nog alla finesser en kunnig hobbyfotograf kan tänkas behöva. Billigare än 70D.
MINUS: WIFI-funktionen fungerar knappt.

Jag köpte den här kameran för att ersätta min (snart 10 år gamla) EOS 350D, som inte längre stöds i samband med att jag pensionerade min gamla Windows XP-dator.

Saker som gjorde att jag valde denna är:
* Inbyggd WIFI
* Video
* Billigare än 70D

Tyvärr fungerar WIFIn riktigt dåligt. Så pass dåligt att jag aldrig lyckats få den att ansluta till mitt krypterade nätverk här hemma. Däremot har jag fått den att ansluta till ett öppet nätverk, och då gick det relativt enkelt att testa överföra en bild till facebook. Visserligen är min telefon mycket bättre lämpad för sådana excesser.

Tack vare NFC-funktionen går det dock lätta att para ihop kameran med min Samsung Galaxy S4, och då fjärrsstyra kameran. Nackdelen är att NFC-sensorn sitter på undersidan, så man måste ta bort ev stativfäste eller batterigrepp för att utföra själva parningen. Därefter kan man montera tillbaka stativfästet (men inte batterigreppet av naturliga orsaker).

Som kamera i allmänhet gör den sitt jobb.

Jag räknar med att bli tillfreds med den här kameran, med tanke på att max-ISO är högre än min gamla kameras, och det var den enda saken som jag kände var en begränsning.

Liknande produkter: Canon EOS 60D, Canon EOS 70D, Canon EOS 7D Mark II