Annons

Canon EOS 760D

Betyg


(5/5)

Summmering

Digital systemkamera2019-07-09 The Pilot


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Touchskärmen med liveview. Wifi-funktionen. LCD-skärmen på ovansidan.
MINUS: Inte några direkta för detta pris.

Jag har haft kameran i snart två år och är riktigt nöjd med den. Jag fotograferar väl ca 4-500 bilder per månad och använder kameran enbart för stillbildsfoto, så filmningsfunktionerna överlåter jag till andra att bedöma. Jag tycker att kameran innehåller många avancerade funktioner för priset och jag klarar mig långt i min fotografering med den.
De funktioner som jag uppskattar mest på kameran är
1) den vinklingsbara touchskärmen med live view som möjliggör snabb inställning av alla funktioner. En av de största fördelarna med den i mitt tycke är finjustering av skärpan som man kan göra direkt på skärmen i bilden i inzoomade områden när man använder stativ. Perfekt för makrofotografering. När man använt skärmen ett tag så är det väldigt svårt att tänka sig en kamera utan denna skärm.
2) Wifi-överföringen av jpeg-filer som fungerar perfekt till min ipad med appen ” Canon camera Connect.
3) LCD-skärmen på ovansidan av kameran som ger snabbkoll på inställningarna. Detta får man oftast inte på kameror i detta prissegment.

Jag är helt nöjd med bildkvaliteten. Med lite raw-bearbetning blir bilderna mycket bra men även jpeg-bilderna direkt ur kameran är ok.

Skulle jag önska något mer av kameran så skulle det vara bättre vädertätning och ett mer robust skal. Dock känns plastskalet ganska hållbart och hittills så har kameran fungerat helt utan problem.
Jag har inget behov av någon annan APS-C- kamera, utan tycker den uppfyller alla krav för mig som avancerad hobbyfotograf. Sedan kan jag ju ibland fundera på om en fullformatkamera skulle vara värt att byta till, men det är en annan fråga.
2018-03-01 EYphoto


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Har display på ovansidan där man kommer åt inställningar snabbt och smidigt. Wifi och NFC för "Live view"-styrning, överföring av bilder och inställningar på kameran. Litet, lätt och smidigt kamerahus.
MINUS: Inga oväntade minus med ett kamerahus för nybörjare.

Min första systemkamera och jag är supernöjd. Hade provat mer avancerade kamerahus innan jag skaffade denna men tycker denna täcker det man vill ha som en första kamera.

Uppskattar Wifi-funktionen mycket och använder den flitigt. Funkar varje gång och NFC är supersmidigt om man har det ( Samsung Galaxy S7 och Sony Xperia Z3 Compact). Dumt med placeringen av NFC bara, måste plocka bort stativfästet eftersom det sitter på undersidan av kameran.

Har haft den i drygt två år och den fungerar felfritt, först nu börjar jag känna att det vore trevligt med fler inställningsmöjligheter och finesser.

Kundtjänst: Inte behövt kontaktas
2015-08-08 flutte


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Har nog alla finesser en kunnig hobbyfotograf kan tänkas behöva. Billigare än 70D.
MINUS: WIFI-funktionen fungerar knappt.

Jag köpte den här kameran för att ersätta min (snart 10 år gamla) EOS 350D, som inte längre stöds i samband med att jag pensionerade min gamla Windows XP-dator.

Saker som gjorde att jag valde denna är:
* Inbyggd WIFI
* Video
* Billigare än 70D

Tyvärr fungerar WIFIn riktigt dåligt. Så pass dåligt att jag aldrig lyckats få den att ansluta till mitt krypterade nätverk här hemma. Däremot har jag fått den att ansluta till ett öppet nätverk, och då gick det relativt enkelt att testa överföra en bild till facebook. Visserligen är min telefon mycket bättre lämpad för sådana excesser.

Tack vare NFC-funktionen går det dock lätta att para ihop kameran med min Samsung Galaxy S4, och då fjärrsstyra kameran. Nackdelen är att NFC-sensorn sitter på undersidan, så man måste ta bort ev stativfäste eller batterigrepp för att utföra själva parningen. Därefter kan man montera tillbaka stativfästet (men inte batterigreppet av naturliga orsaker).

Som kamera i allmänhet gör den sitt jobb.

Jag räknar med att bli tillfreds med den här kameran, med tanke på att max-ISO är högre än min gamla kameras, och det var den enda saken som jag kände var en begränsning.

Liknande produkter: Canon EOS 60D, Canon EOS 70D, Canon EOS 7D Mark II