Nikon D2Xs: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Nikon D2Xs


Summering

Efterträdaren till D2XBetyg


(4.91/5)
(4.55/5)
(4.91/5)
(baserat på 11 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Efterträdaren till D2X

Tillverkare: Nikon
Tillverkarens produktsida

Recensioner

1 2 Nästa 
Bo Maltanski
2015-06-03 bomalt

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust, exponerar säkert, fantastisk färgåtergiving, inbyggd fokusmotor, snabb autofokus, kan ta upp till 8 bps, "integrerat batterigrepp", kraftfullt batteri, bra menysystem, vädertätad. Sökaren visar 100%.
MINUS: Brusig vid inte alltför högt ISO

Det här var min "första uppgraderingen" till en proffskamera efter Nikon D200. Stor skillnad med tanke på att här har man inget extra batterigrepp, det är "inbyggt" vilket ger en helt annan stabilitet och känsla. Kamerahuset är också vädertätat vilket känns tryggt när vädret inte är det bästa. Den har en fantastisk färgåtergivning, kontrast och skärpa. På den negativa sidan är väl att man inte bör gå över ISO 800, för där börjar bruset visa sig.

Trots att den har några år "på nacken" presterar den bra fortfarande. Äldre autofokusobjektiv som saknar inbyggd fokusmotor (AF-S) kan användas då kameran kan hantera dessa. Batterikapaciteten är mycket god tack vare det kraftfulla EN-EL4a batteriet.

Kundtjänst: Bara den bästa

Köpt hos: Scandinavian Foto

Pris: 40000
sten-åke nilsson
2015-05-20 bländarnisse

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: lätt meny att förstå. bildkvalitet som håller än idag
MINUS: brus vid högre iso

gedigen kamera som funkar bra än idag!!
som ny har endast 5000 exp

Pris: 6500
alexander banko
2013-03-19 aleba1

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Inbyggd AF motor , ( så klart ) i jämförelse med D40,D60 D5100 , Bättre än många sådana här kameror i alla jämförelser men den är naggad av ålder och vikt. Har du gamla gluggar är detta ett Plus + då du kan köra med Ai , Ais optik utan problem o den mäter via ljusmätaren samt denna funktion finns förstås på D300, D700 och D7000 ! Men manuella gluggar som glöms bort är denna en bra kamera att jobba med. Batteri tiden och känslan att stå i minus 20 grader o kunna ta bilder utan problem , eller i ösregn som jag har gjort. Utan problem den bara presterar 100 % hela tiden !
MINUS: Sensorns kapacitet har sina begränsningar. - men vet man dessa så kan man kompenserar de negativa med de positiva. kom för nåstan 6 år sedan och har överlevt o lever ännu i många hem men de får inte andas längre likväl som lätta kamerahus som körs idag.

Att denna har några år på nacken är ibland en nackdel.
Men den har stora fördelar oxå . 100% sökare .
Alla reglage lätt tillgängliga , påminner mycket om F4:an o F5:an hämtat av dem in i digitala världen.
Detta är den sista proffs kameran i DX formatet , de får man inte glömma men idag slår väll 300s och D7000 den på fingrarna men den har något som jag inte kan sätta fingret på. En känsla som inte de nya kamerorna har och en känsla att hantera kameran o skapa bilden.
Snabbare AF känns de som i alla fall om jag jämför mina kameror med ex en D90 , D7000 så är AF på den optik park jag har snbbare på D2xs- i jämförelse.
Känslan handhavandet +++++ skapelse gädjen +++++
skapa bilden i stället för "nikon live view " skapar man bilden genom sökaren som är 100% sökarbild. Denna kamera är mycket kompetent o prestera vad man vill ha ett 'verktyg '
Hjälpmedel är din kunskap men den är så mycket kamera för en struntsumma. Gillar den otroligt mycket men idag är de t.o.m en D90 bättre , o de gör mig ledsen när man jämför men kvaliten på censorn har sina begränsningar men vet man dessa så kan man skapa sina bilder ändå. Vad jag är ute efter är att många köper kameran efter tekniken. jag köper efter hur jag arbetar och även vad jag tycker är bra. Denna kamera är otroligt väder tätad ! samt visst som jag ser många av dessa husen är otroligt tunga men de är välbyggda !
Vad man skall använda kameran utgår jag ifrån och köper efter detta. Hur gör du ?

Liknande produkter: Har haft d2x innan så jag vet vad de är för produkt. Men nu köper jag den för att de är sista nostalgi o D3:an kostar för mycket i förhållande.

Kundtjänst: Inte behövt kundtjänst. Endast vid frågor om så var fallet.
Nätverktyget genom Nikon är väl användbart tyvärr har de inte kvar någon gammal programvara av uppdate från mjukvara 1.0 som jag gärna vill ha !

Pris: 6000
Erik Johansson
2011-01-05 Ornithoptera

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Användarvänlighet, byggkvalitet, ergonomi, snabbhet, fungerar även i extrema förhållanden. En Budget-D3 om du kan leva med DX och brus över ISO800
MINUS: Bruset över ISO800

Satt med en D3000 och var sugen på att uppgradera till något större och bättre. Valde mellan D300 och D2Xs, vilket slutade med att jag valde sistnämda. Anledningarna ser du om du kollar under rubriken "Plus". Att slippa gå in i menyer och ha dedikerade knappar till nästan alla funktioner är fantastiskt när jagar motiv i rörelse. Att kunna skjuta iväg 8fps(cropped), göra några snabba knapptryck och sedan vara redo att fota igen med helt andra inställningar är guld värt. Har aldrig ångrat mitt val. Att möjligheten för över 3000 bilder på en laddning finns är också en enorm fördel som jag sätter framför SNR(Signal to Noise Ratio). Det som talar emot detta kamerahus är just dess SNR. Men med bra glas och lite hjärna så är det sällan man behöver mer än ISO400-500. Det är endast som ljuset sviker mig, men då använder jag blixt istället. Något annat jag är imponerad över är hur bra kameran fungerar i lite mer extrema temperaturer. Var ute och fotade i 4 timmar i -26 grader celsius. Och trots att kameran till slut var helt vit av rimfrost så fortsatte den att fungera normalt. Även knapparnas funktion var oförändrad.

En kamera som jag som glad amatör med glädje rekommenderar till dem som gillar något att hålla fast i. Fick tag i ett nästan nytt exemplar och det känns som om kameran fortfarande hänger med de flesta hus när det gäller prestanda.

Liknande produkter: Nikon D3000? Tror inte det.

Köpt hos: Privatköp

Pris: 12000
Anders Weiss
2010-05-09 Farbror

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Byggkvalitet!. Ergonomi!
MINUS: Brus vid högre ISO (>800), men det får man leva med på äldre hus.

Insåg till slut att jag behövde ett DX-hus för längre tele. Hittade denna billigt beg i England (ebay). Slumpen gjorde att valet föll på denna. Kunde lika gärna blivit en D2X eller D90. Ville ha ett överkomligt billigt DX-hus och den här dök upp till rätt pris.

Byggkvaliteten är enorm. Mitt ex ser ut som nytt trots mer än 42000 exponeringar.

Sålde min D300 för ett år sedan, men saknar 1.5x förlängningen man får med DX tillsammans med längre telen. Trivs bättre med D2Xs och AF 80-400mm än med D700 och samma optik då jag t.ex är på djurparker och liknande under sommaren. På höstkvällar med dåligt ljus kan nog valet bli det omvända.

Det mesta är skrivet om D2Xs efter 4 år på marknaden. Byggd som en stridsvagn. Sitter som en dröm i handen.

Fortfarande ett mycket potent kamerahus, även om utvecklingen gått framåt nåt enormt sedan den lanserades.

Troligen Nikons sista proffshus med APS-C. Kommer nog att behålla denna under överskådlig tid, men uppgradera fullformatshuset då det dyker upp 'något oumbärligt' på marknaden.

Liknande produkter: D2X, D300(s), D90.

Köpt hos: ebay
Manuel Ek
2008-04-25 fotografmanuelek

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Stabil, snabb, säker, vädertätad, gedigen, snygg, lätthanterlig.
MINUS: priset kan vara avskräckande, men köp beggad billigt! Annars då att brushanteringen kunde varit bättre.

En fantastisk kamera, och ett större steg från D200 än jag kunde tänka mig. Proffshusen är byggda för att tåla mer stryk, och är också betydligt skönare att hålla i. Det inbyggda vertikalgreppet gör att du slipper tråkiga tillbehör som inte sitter ordentligt. Tillräckligt snabb, och bra AF, FPS duger åt mig som är naturfotograf, går ju att få 8fps med beskuret läge. Bruset är väl det man kan gnälla på, men det är bara om jag jämför med D300 och D3 som jag saknar bättre brushantering. Sällan jag använder ISO 1600 och över, så jag störs inte nämnvärt av det. Huset är inte så mycket tyngre än D200.an och jag tycker det ger bra balans till lite större/tyngre gluggar.

En mängd inställningar och justeringar krävs för att få bilderna att se ut som man vill, och därför är det ju ingen nybörjarkamera. Man bör absolut läsa och försöka förstå instruktionsboken för att kameran ska prestera till max.

Liknande produkter: D300, D3 (men kunde inte motivera 48' för D3.an)

Köpt hos: Begagnad, privat

Pris: 15000
Günther Dippe
2007-12-16 gdip

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Se kommentarer
MINUS: Brusig över ISO 800

En tung välbalanserad kamera som omedelbart säger att "nu håller du i ett professionellt redskap - använd det därefter!". Jag har en D70s, D200 och kortvarigt haft en Canon 20D men det är inte rättvist att jämföra D2Xs med någon av dem. Optik avslöjar den i ett nafs som t.ex. Nikons 70-200/2.8 jämfört med Nikons 85mm/1.8. Den senare är märkbart skarpare. Nu kan du köpa D2Xs begagnad till mycket bra priser. Kan du acceptera att endast undantagsvis plåta i ISO 1600/3200 är den just nu ett fynd i synnerhet som den har en användbar mask i höghastighetsläget!
Det kommer att ta mig mycket arbete och åtminstone fram till vårkanten innan jag kan utnyttja denna kamera utöver amatörstadiumet!
Vill du gå från god amatör till att påbörja en karriär som halvproffs/proffs - köp en (begagnad) D2Xs!
(gillar du Canon är säkert Mk II DS ett lika bra val men då läser du antagligen inte detta).

Kundtjänst: Har ej behövt använda dem.

Köpt hos: Privat

Pris: 18000
Sterling Nilsson
2007-03-20 Bojnfoto

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Sluta att leta, det mesta finns. Även om du kräver lite..
MINUS: Letar fortfarande..

Blev min tjänstekamera nr 1 då jag jobbat med min D2x i två år.

Liknande produkter: Inga

Kundtjänst: Nikon:s service i Upplands Väsby är mycket bra, snabb och 100% (5 dagar t.o.r inkl postdagar !!) Reservdelar kan ta tid men det är ändå överkomligt.
2007-01-12 johanjajja

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Huset, bildkvailitè (100-400 iso) Handhavande exponering m.m.
MINUS: 800 iso + high-lägena

Jag har ägt nära på alla Nikons d/slr (d-70-d2h-d-200-d-80)m.m m.m. Och jag kan konstatera efter bara några dagars användning att tar man de bästa egenskaperna från kamerorna ovan och multipliserar det med 2 så har man en d2x/xs. Den har ärvt det underbara huset från d2h och att kombinera det med bättre bildkvalitè än d-200 och ännu flera custom inställningar. Jag är supernöjd!!!!!

Liknande produkter: Canon 5d / 1dmk2/n men jag hade ingen lust att byta alla tillbehör ytterligare en gång. Och så vill jag inte göra mig av med det berömda (Nikonhandhavandet).

Kundtjänst: Mkt bra erfarenhet av Nikon service i Upplands Väsby.

Pris: 35000
Petrus Lindgren
2006-09-01 Petrus Lindgren

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Kvalitetskänslan är enorm! Multi CAM 2000 - AF är otroligt snabb! HSC - 8 fps - grymt snabbt (ljudet är inte heller så dumt) Sökaren, skärmen, batteriet, reglagen.. mm
MINUS: Vredet för ljusmätningen sitter lite dumt tycker jag.

Eftersom jag inte hade hållit i kameran innnan jag fick den så var jag lite orolig för att den skulle vara lite för stor och klumpig jämfört med min D70 men nu när jag fått den tycker att den är perfekt! Visst är den större men den känns mycket bra att hålla i och man kommer åt knappar och reglage på ett bra sätt tycker jag. Många knappar och stora menyer men ändå enkelt och logiskt att förstå och använda.
Jag vet inte riktigt vad jag skall skriva, försöker hitta något negativt men det är svårt när jag "bara" haft en D70 tidigare.
Eller som dom skrev från HK Supplies när jag tackade för snabb leverans "When you touch it, other cameras just like a toy"..
Nu skall jag bara lära mig att fotografera också, om jag hittar någon tid vill säga.

Pris: 3900 US$ plus moms på deklarerat värde.

Köpt hos: Hong Kong Supplies
1 2 Nästa 

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

1 2 3 Nästa 
1 2 3 Nästa 

Ägare

1 2 Nästa 
Medlem Lagd i kameraväska +
Baabwaf 2006-08-28 16:57:01
nlarson 2006-11-15 21:49:32
martinvk 2006-12-04 16:27:51
injo 2006-12-23 16:08:36
Rodney 2007-02-20 21:38:58
Heliboy 2007-03-13 23:20:02
therese johansson 2007-03-24 15:00:10
superlifen 2007-03-29 14:23:11
Gunnar Samuelsson 2007-07-08 16:00:22
hampushp 2007-09-14 10:06:39
magnus.broo 2007-10-13 19:19:13
Holmewi 2007-10-15 17:51:37
Prylnisse 2007-12-20 14:11:07
Bengt Petter 2008-01-12 18:34:26
ErikiLund 2008-02-20 22:45:53
Barkis 2008-05-06 19:51:52
Topnotch 2008-05-10 15:41:26
Sashia 2008-05-13 16:25:13
tpfotografi 2008-06-25 09:50:10
"Geir" 2008-06-27 10:51:23
ExterioR 2008-09-19 14:09:41
Mats Elerud 2009-01-22 10:58:52
bawaria 2009-01-31 20:59:32
J.H. 2009-04-24 13:08:47
Ziken 2009-08-06 07:49:08
forry4U 2009-10-13 12:07:50
Malin.J-Art 2009-12-12 02:49:17
andiv 2010-02-09 15:31:40
Lit 2010-02-11 17:48:02
1 2 Nästa 


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS