Annons

Nikon D4s

Artiklar om produkten


Test: Nikon D4s

Betyg


(4.83/5)

Summmering

D4S är efterföljaren till Nikons hyllade D4 och kombinerar enastående bilder och hög hastighet. Med utökat ISO-omfång och bildhanteringssystemet EXPEED 4 har kvaliteten i svagt ljus förbättrats ytterligare – D4S levererar i både ljus och mörker. Den förfinade AF-prestandan ger förbättrad fokusering och motivföljning med 11 bilder per sekund, och dessutom har du mycket mer detaljerad kontroll över AF-området med det nya läget Grupperat AF-område. Nikons RAW- S ger snabbare bildöverföring till nätverk och Gigabit 100/1000TX Ethernet-porten möjliggör blixtsnabb överföring.

Kamerans nya bildsensor ger en fantastisk bildkvalitet och dynamiskt omfång och det utökade ISO-omfånget på 100–25 600 kan förlängas ytterligare upp till branschledande (motsvarande) 409 600. Nikons nya bildhanteringssystem EXPEED 4 höjer totalprestandan till nya nivåer med klart bättre bildrendering och högre ISO-tal. Intelligent lokal brusreducering, kantskärpning och färgtonkontroll ser till att D4S levererar toppresultat i de svåra ljusförhållanden som många sport- och nyhetsfotografer måste hantera dagligen. Serietagningen på 11 bilder per sekund påverkas inte av ISO-inställningarna eller val av objektiv. Kameran skyddas av ett robust kamerahus i metall med vädertålig försegling, och Nikon har finslipat subtila detaljer som gör stor skillnad under själva användningen: förändrad knapplayout och omformade styrknappar ger förbättrad drift i fuktiga miljöer, och kameran har dessutom nya välvningar där du kan vila tummen och långfingret samt ett skönare grepp.

Med nya D4S kretsar allt kring fart. I yrkesfotografens vardag är snabb leverans av bilderna nästan lika viktigt som megapixlar och ISO-inställningar. Antal bilder med följande autofokus har ökat från 10 till 11 bilder per sekund, vilket gör D4S till den snabbaste DSLR-kameran med autofokus i Nikons historia. Kameran har en Gigabit 100/1000TX Ethernet-port och erbjuder ett nytt storleksalternativ i RAW-format (S) som ger snabbare bildöverföring. Slutarfördröjningen är endast 42 ms vilket ytterligare ökar chansen till att fånga den bästa bilden – den som yrkesfotografens uppdragsgivare publicerar. En helt nykonstruerad slutare och spegelmekanismen minskar vibrationerna från spegeln och ger en stabil bild i sökaren med kortare blackouter vid snabb serietagning.

D4S innehåller Nikons berömda 51 punkters AF-system som är bäst i klassen på precision och användarvänlighet, men nu har vi tagit allt ett steg längre. Utöver förbättrad fokuslåsning, utökade funktioner inom Spara efter orientering och nya alternativ för begränsningar av AF-läge har D4S dessutom det nya läget Grupperat AF-område. Grupperat AF-område har utformats för mer detaljerad kontroll över autofokusområdets storlek och funktionen styr fem olika AF-fält som kan bytas ut inom 51-punktsystemet beroende på vad bildens komposition kräver. Vid fotografering i det här läget kan motiv som rör sig snabbt spåras med fantastisk precision över långa avstånd, och du får betydligt bättre motividentifiering och isolering från bakgrunden vid fotografering av relativt små motiv i närheten av en bakgrund med hög kontrast eller distraherande färger. Precis som i D4 kan AF-systemet inuti D4S ställas in på 9 punkter, 21 punkter eller 51 punkter och en känslighet ned till -2 EV (ISO 100, 20 °C).

Ny bildsensor på 16,2 megapixlar i FX-format: Ultimat bildkvalitet och fantastiskt flexibel beskärning.

Utmärkt ljuskänslighet: Ett ISO-omfång på 100–25 600 som kan utökas till branschledande (motsvarande) 409 600.

11 bilder per sekund med AF: 11 bilder per sekund i FX-format med AE/AF som är bättre än hos D4.

EXPEED 4: Snabbare intern hastighet och förbättrad bildbearbetning.

Multi-CAM 3500FX 51 punkters AF-system som kan ställas in på 9 punkter, 21 punkter eller 51 punkter och en känslighet ned till -2 EV (ISO 100, 20 °C).

Förbättrad AF: Bättre fokuslåsning, nya alternativ för begränsningar av AF-läge och det nya läget Grupperat AF-område.

D-filmer i flerfältsformat: Film i FX- och DX-format med full HD-kvalitet (1080p) med bildhastigheter på 60p/50p/30p/25p/24p. Tre sensorbeskärningsformat: FX, DX och ursprungligt format (ca 2,7x) samt ren HDMI-utdata. Full kontroll över hela ISO-omfånget, slutartiden, bländaren och ljudvolymen under inspelning av film. Nikons 3D-brusreducering minskar slumpmässigt brus och kameran erbjuder sofistikerade ljudinställningar.2019-01-04 skyfire


Att använda: 2 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb, tålig, rejäl och robust
MINUS: Lite tung, placeringen på af-on knappen vid vertikalgreppet

Efter en lång tids funderingar blev till slut valet på en D4S, jag gick från D700 och tog steget upp till proffshus. Har kollat på modernare kameror som t.ex D850, D810 m.m men för min del var inte megapixlarna nödvändiga och dessutom behövdes både bildredigeringsprogrammen och datorns operativsystem uppdateras. Så för mig så räcker 16 mp gott och väl, dessutom smidiga och enkla bildfiler.

Kameran är ju större än min gamla D700 så den känns annorlunda, men är grymt skön att hålla i, den är visserligen tyngre än vad jag är van vid men blir nog en vanesak.

Liknande produkter: D4, D5, D810, D850
2016-10-11 Jray


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: robust kvalitet
MINUS: lite tung på långa dagar

Nattens riddare
2015-05-04 Lazzeman69


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Älskar vikten, AF är grym och iso lika så.
MINUS: Priset är inte roligt någonstans, hoppas att Nikon kanske har funnit ett lim som håller gummidetaljerna på plats.

Från D4 till D4s, trodde inte det skulle vara så stor skillnad men jösses det där lilla s;et på slutet gjorde mig klart imponerad. Det som tog mig med storm rakt av är den nya grupp AF och hur skärpan sitter när man kör full fart . Iso, ja den är klart imponerande med.

Kundtjänst: Cyberphoto, superbt som vanligt.

Pris: 55000
2015-03-29 bebi


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Känns bra i handen, tillräckligt ny utan att man känner sig vilsen när man tidigare kört D3s i många år.
MINUS: Tycker Nikon såväl som Canon tar överpriser för sina proffskameror. Man borde fått ett extra batteri (laddaren är ju gjord för det) En stabilare kamerarem och full version av NX för dessa pengar

Får återkomma när jag testat den tillräckligt.

Liknande produkter: Finns ju inga att matcha den mot

Kundtjänst: Den brukar vara bra så det finns väl inget att tvivla på där.
2014-09-06 Jan Johansson


Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb, bra i mörker otroligt bra fokus och kvaliteten på bilderna är outstanding.
MINUS: Priset och batteriet laddar ut ganska fort mot min tidigare D3s.

Jag kan bara säga att jag är kär på riktigt! Det är en tung kamera man håller i, vilket ger ett stadigt grepp. Känner skillnad i handen då jag tidigare haft D3s. Blixtsnabb AF och hittar rätt direkt, imponerande! Den kostar en del, men man känner att man håller i en dyrgrip!
2014-03-19 Joakim Sundberg


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: AF säkerhet och makalösa egenskaper i svagt ljus!
MINUS: Den var lite för dyr.

En bra och blixtsnabb Kamera.

Liknande produkter: D4 ska vara nästan lika bra.

Kundtjänst: Goecker leverade snabbt!

Pris: 56900

Miops Capsule360