Annons

Panasonic Lumix DMC-GX7

Betyg


(4.75/5)

Summmering2016-09-29 jkm


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Känns som en kamera ska kännas... Made in Japan!! En kamera att växa i! Snabb, snygg, mångsidig och med mkt bra bildkvalitet. Ganska dyr när den kom men extremt prisvärd nu... En massa bra och billiga gluggar finns att köpa begagnat. Köpte min beggad med garanti på Cyberphoto.
MINUS: Som med alla moderna kameror för mycket av allt men det är bara att gilla läget...

Använt den ett par veckor nu men det verkar mkt lovande. Kameran har ju alla finesser man kan tänka sig och en drös till. Får återkomma när den är inkörd... Bilderna ser mkt fina ut även på höga ISO. Mer korn än brus och det gillar man ju. Både sökare, vinklingsbar, och skärm också den vinklingsbar!!
Touchscreenen är fantastisk. Lätt att flytta fokuspunkt och då följer exponeringen med. Bra grepp... Supersnabb i handhavandet. Manuell fokusering är lätt. Ett gult glimmer när man är i fokus. Har redan köpt ett par manuella gluggar.
Använder man den med en glugg med snabb AF, ex, vis PanaLeica 15 mm så är responsen ögonblicklig. Känns som att jobba med en analog kamera... Och slutarljudet är helt underbart... Om man nu inte väljer den helt tysta elektroniska slutaren. REKOMMENDERAS!!

Kundtjänst: Alltid bra på Cyberphoto!!

Pris: 2600
2016-02-14 Stican


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Den har alla bra egenskaper som min Nikon D90 har, men väger mindre än hälften. har stort ISO-omfång är mycket snabb, har bra skärm som är vinklingsbar, en bra sökare som också går att vinkla. Bildstabilisering i kamerahuset är en fördel om man använder objektiv som saknar detta. Bättre grepp än min GF1.
MINUS: Har ännu inte hittat några fel.

Detta är min tredje Panasonic och den är utan tvekan den bästa hittills.
Har under många år haft Nikon som enda kamera, men har efter hand upptäckt att Nikon kameran med optik blev en tung pjäs att bära med sig så jag skaffade mig en Lumix LX3 som komplement och senare blev det Lumix GF1.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 3500
2015-12-18 millgard


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Den gedigna känslan, bildresultatet, skärmen, hanterligheten, autofokusen. Utseendet!
MINUS: Fingrarna hamnar ofta i vägen för AF-lampan, blixten känns ömtålig i uppfällt läge. Inga möjligheter att fixa RAW i kameran.

En riktig kanonkamera. Bra grepp, hög finish och perfekt tyngd i handen. Programmerbara knappar och inställbar på alla möjliga nivåer. Skärmen är jättebra, liksom sökaren. Lite långsam att tända sökaren när man sätter den till ögat möjligen, och färgskalan i sökaren blir lite lustig ibland. Men bilderna blir alltid bra. AF funkar bra i mycket svagt ljus.
På samma sätt som med min gamla Nikon FE kommer jag inte ens på något som jag saknar.

En blivande klassiker?

Liknande produkter: Olympus OMD-EM5

Pris: 2790
2015-05-15 Peter Eskilsson


Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Storlek, vikt, feeling, bildkvalitet,
MINUS: Lite trångt ibland. Batteritiden verkar något undermålig. Luckan för usb/hdmi är knökig och känns inte speciellt hållbar, precis som AF/M-omkopplaren...

Ett första intryck: Gillar den helskarpt. Pga förslitningsskador var det nödvändigt att krympa vikten på fotoväskan, och det görs med råge. Köpte ett tvåzoomskit som knappt märks på axeln. Men storleken påverkar såklart utformningen av användargränssnittet. Det är trångt om plats, och omkopplaren af/man fokus är väldigt pillig. Sökaren är helt ok, även om jag får pressa glasögat mot gummit. Touchskärmen reagerar mycket bra, men samma sak som med knapparna: Vissa ikoner är väldans små. Strunt samma. Jag är helnöjd. Finns ingen perfekt kamera, men denna är en solid kompromiss...

Liknande produkter: Fujifilm E-X2
2015-03-27 Kjell Olsson


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
Jag är lite av en prylgubbe, som ofta köpt kameror för att sedan sälja vidare och köpa på nytt osv…… Riktig GAS alltså ;-)

Jag har haft: EOS 300D, 20D, 350D, 400D, Pentax K100DS, K10D, Oly E410, 500, 520, Nikon D40, D60, Sony A-100, A-230, SLT A-33, SLT A58, men saknar ingen av dom!
Har också en historik med m43-kameror: Olympus E-P1, E-PL1, E-PL3, E-PL5, E-PM1, OMD E-10 och Panasonic DMC-G1, G3, GF1 plus ett antal kompaktkameror.
Alla är sålda……

In träder så Panasonic Lumix DMC-GX7, som får jobba ihop med de m43-objektiv som jag sparat plus några nyförvärv- Pana 1,7/20 och 2,5/14, Oly 1,8/45, Sigma 2,8/60 + några bra kitzoomar, för att nämna några.

Jag köpte GX7:a för att ersätta Oly E-10, som jag aldrig riktigt kom sams med vad gäller användningen. En kamera med mycket bra bildkvalitet och bildstabilisering, dock!

GX7:an som jag dagarna (mars 2014) haft i fyra månader upplever jag däremot som perfekt att hantera för mig och några saker som jag uppskattar är:

* greppet - rejält utan att vara för stort
* tummens placering - ingen risk att av misstag komma åt något annat reglage.
* de två inställningshjulen - perfekt placerade för bländare och exp-kompensation
* knappar i stället för hjul i ”fyrkantsreglagen”
* blixten som uppfälld ligger ovanligt högt ovanför kamerahuset
* den uppvinklingsbara elektroniska sökaren
* den fina LCD-skärmen
* bildstabiliseringen, som lär vara sämre än E-10. Inget som jag märkt. Fungerat utmärkt med t ex Oly 1,8/45 och Sigma 2,8/60
* WiFi-funktionen - den enda av alla kameror jag provat, som är så enkel att jag verkligen använder den - till fjärrstyrning och GPS
* möjligheten att använda en helt tyst elektronisk slutare - bra för att undvika uppmärksamhet och ta bort ev shutter-chock - inte för att jag märkt av någon sådan.

Sensorn är mycket bra och ger utmärkt bildkvalitet, precis som min gamla E-10. Panasonics jgp-motor är idag i klass med Olympus enl mina erfarenheter.

Sammantaget är jag mycket nöjd med GX7:an och har inget negativt att komma med. Kan varmt rekommendera den!

Kundtjänst: Mkt bra hos Cyberphoto!

Pris: 5000
2014-04-29 jonas_ax


Att använda: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Retrolook, EVF-sökare med bra upplösning som dessutom är vinklingsbar, tyst läge, bra bilder.
MINUS: Trångt med knapparna gör det lätt att trycka av misstag, lite "plottriga" touchknappar för att nå funktionsinst. Plastigt on-off reglage på en annars väldigt välbyggd kamera. Störst bekymmer är definitivt den undermåliga batteritiden.

Trevlig kamera som funkar bra med mina gamla Pentax-objektiv med adapter. Känns gedigen och är rolig att foto med. Men grymt besviken på batteritiden.

Liknande produkter: Fujifilm x-E1

Pris: 7500
2013-11-19 sgfk


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Sökare (EVF), Stabilisering i kamerahuset, Lågt brus, Lättåtkomliga inmatningsvred, Annpassningsbara knappar och vred, Snabb, Känsla
MINUS: Väljer onödigt högt ISO, ingen bildstabilisering vid filmning om inte objektivet har IS.

Mycket nöjd hittills efter två veckor. Kameran är robust och har en mycket bra kvaliteteskänsla. Magnesiumhus med "lagom" mycket retro design.

Denna ersatte min Panasonic GF-1 och de största fördelarna jämfört med GF1.an är sökaren. Den ger mer kännsla än att fota med en LCD skärm. En annan klar fördel är lägre brus. GF-1an gav acceptabla bilder vid ISO 800. GX7an ger bättre bilder vid ISO 1600. Dvs drygt 1 EV i förbättrad ISO givet samma mängd brus.

Mycket bra sensor som levererar mindre brus än de flesta, större, APS-C sensorer. T.Ex. ger Canons nya APS-C i deras 70D mer färgbrus. Endast Fujis APS-C har mindre brus men den ger geometriska pixelfel i stället. Valde mellan Fujis X-E2 och GX7:an. Det som fällde avgörandet var Fujisensorns pixelfel vid små geometriska detaljer samt det dåliga utbudet av objektiv till Fuji.

Handhavandet är underbart sedan man väl ställt funktionen för de båda imatningsrattarna som man vill ha dem. Jag har bländare på den främre och exponeringskompensation på den bakre. Detta är en smaksak men kamerans styrka är att man kan få det precis som man vill. Alla fem programerbara funktionsknapparna är också ett plus.

HDR-funktionen är bra men jag har upptäckt att den i första hand fixar till högdagrar. Vill man att den skall lätta upp skuggor också gör den det om man exponerings kompenserar ca + 0,5 EV utan att det för den skull förstör högdagrarna.

Seriebildstagningen är förhållandevis snabb. Vill man ha både mekanisk slutare och RAW-format klarar den 5,5 bild/sek. Kan man tänka sig elektronisk slutare men fortfarande få RAW-format levererar den 10 bild/sek. Nöjer man sig med Jpeg och elektronisk slutare presterar den lika bra som min Casio FH-100, dvs 40 bild/sek (Måste vara absolut rekord för en systemkamera !?)

Bildstabilisering i huset gör att mina gamla objektiv Panasonic 20 mm f1,7, 14 mm f2,5 samt Olympus 45 mm f1,8 helt plötsligt "har" IS. Tyvärr inte vid filmning. Då måste objektivet ha inbyggd IS.

Blixten är av pop-up typ. Den går faktiskt att hålla bakåt med fingret när man fotar för att ge indirekt ljus. Om detta är tanken från Panasonic eller inte vet jag inte. Det nämns överhuvudtaget inte i manualen men det funkar.

Använder GX7:an till foto med korta brännvidder 14, 20 & 45 mm. När jag skall fota tele har jag en Canon 550D eftersom det inte finns några bra tele till micro 4/3 systemet. Passar också ganska bra eftersom GX7:an skulle bli lite ohanterlig med en 300 mm glugg på....

Liknande produkter: Fujifilm X-E2

Kundtjänst: Mycket hjälpsamma +++++

Pris: 9980
2013-10-07 NiclasSthlm


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalitet, känsla, snabbhet i all hantering, oändliga möjligheter att ställa in kameran som man själv vill.
MINUS: Batteritid och ingen auto-iso i m-läge

Roligaste kameran jag haft sedan Panasonic GF1.

Detta är också den naturligaste street-kameran jag öht känt på: snabb autofokus, snabb hantering, bra inmatningshjul, stor grad av inställningsmöjligheter, tilt evf och tilt-skärm, elektronisk slutare (helt tyst, förutom af-ljudet från objektivet).

Känslan är kassaskåpslik, dock ej vädertålig. Men däremot magnesiumchassi. Tilltaget grepp (för mina händer betydligt skönare än Pens dito).

Bildkvaliteten är, efter ett hundratal bilder, minst lika bra som e-pl5 som jag har. Tycker GX7:an faktiskt är snäppet bättre.

Storlek och vikt gör att även större objektiv fungerar bra och balanserat.

Negativa är att auto iso inte fungerar i m-läge, och en undermålig batteritid.

Summerat: Snabb, skön och solid.

Miops Capsule360