Sony SLT-A77 II

Artiklar om produkten


TEST: Sony A77 II

Betyg


(5/5)

Summmering

När något extraordinärt händer kan du fånga det med den överklockade α77 II. Med hela 79 AF-punkter, kontinuerlig bildtagning med 12 bilder/s och en 24,3 MP Exmor® CMOS-sensor kan du föreviga varje ögonblick. Det avancerade AF-systemet i α77 II har världens högsta antal fasdetektionspunkter (79, med 15 korspunkter) och ger tillförlitlig spårning även vid kontinuerlig bildtagning med 12 bilder/s.2017-09-30 hydde


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
👌

Pris: 9700
2017-01-16 srojoh


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust - Proffsig - Lättskött
MINUS: Något tung

Mycket nöjd med denna kamera. Ger mej allt det jag vill ha med fotografering. Lätt att handskas med och bra inställningsmöjligheter. Får mycket fina bilder med denna kamera.

Pris: 11000
2017-01-16 srojoh


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust - Proffsig - Lättskött
MINUS: Något tung

Mycket nöjd med denna kamera. Ger mej allt det jag vill ha med fotografering. Lätt att handskas med och bra inställningsmöjligheter. Får mycket fina bilder med denna kamera.

Pris: 11000
2015-12-30 Tommy Lindholm


Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS:
MINUS: Saknar en tryckt instruktionsbok. Man blir hänvisad till att ladda ner den 242 sidor (!) i PDF-format på internet.

Överlag nöjd med kameran.
2015-08-24 Tommy Lindholm


Att använda: 5
Är väldigt nöjd med kameran. Tyvärr var den medföljande instruktionsboken bristfällig och man tvingades att ladda hem manualen på 242 sidor som PDF-fil på internet.
2014-11-24 js1


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Af microjustering, vädertätning. EVF (Se nedan). Vitbalans och färgåtergivning
MINUS: EVF för känslans skull. On/off knappen känns racklig och matchar inte den övriga kvalitetskänslan. Lite dålig känsla i joysticken Sony har lyckats utveckla en tredje (?) blixtsko och någon adapter medföljer inte.

När min gamla trotjänare A700 började uppvisa ålderskrämpor blev A77mk2 det naturliga valet (och enda egentligen) för mig som bestämt mig för att stanna kvar i A-mount APS-C segmentet. Jag tillhör den gamla stammen som vill ha optisk sökare och men tyvärr har ju Sony beslutat att överge det helt och hållet så vad gör man? Det var med stor vånda jag beställde min A77mk2. Det är kanske en vanesak för jag ska ärligt säga att jag efter ett tag inte tänker så mycket på att sökaren är elektronisk. Jag har dessutom hittat ett område där EVF är helt överlägsen OVF och det är vid användning av ND filter. När man monterar ett 10 steg ND filter på en traditionell kameran blir sökaren svart. Med EVF och M-läget när man rattat in rätt exponering t ex f11 och 30sek så vips blir sökaren ljus så man ser vad man håller på med. Tidigare fick man skruva av och på filtret när man behövde komponera om, det behövs inte nu, en klar fördel alltså. Vattenpass i sökaren är också en bra finess.

Autofokusen har numera microjustering, en finess jag saknade på A700 så nu fokuserar alla mina objektiv rätt.

En sak som stör mig är att man inte kan välja om man vill ha direktvisningen i EVF:n eller på skärmen när man tagit en bild. Jag vill kunna välja att jobba som tidigare i sökaren och ta en serie bilder och när man tar ner kameran ska senaste bilden ligga uppe på displayn på baksidan. Om man har direktvisningen aktiverad och använder sökaren så läggs den tagna bilden upp där direkt. Otroligt irriterande. Man kan alltså inte hålla kvar kameran för ögat och ta en serie bilder för i sökaren ser du bara senaste bilden och tappar alltså kontakten med motivet, kasst :-(
Nu bilr det en extra knapptryckning för att få fram bilderna. Ett I-landsproblem kan tyckas men dock.

Kvalitetskänslan och handhavandet känns igen från tidigare Sonyprodukter.

Kameran har fin färgåtergivning och sätter vitbalansen väldigt bra även under svåra förhållanden. Jag kör iofs RAW men med A700 fick ofta justera vitbalansen i råkonverteringen, A77mk2 sätter vitbalansen mycket bra.

Angående ISO egenskaperna har jag inte bestämt mig ännu. Man ska ge f*n i att granska bilderna i 100% för då blir man inte imponerad. Jag har däremot visat en serie bilder för andra där vissa bilder varit tagna på 1600 resp 3200 utan att personerna direkt kunnat säga att vilka bilder som var vilka i bildserien.

Pris: 12990
2014-06-21 sonya55


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb AF som ser vad den ska se och struntar i det den inte ska se.
MINUS: Egentligen inga men tester antyder att Nikon7100 brusar lite mindre på höga ISO

En kamera som blivit rejält mycket bättre än version 1
Förbättrad på de flesta punkter och imponerar med sin snabbhet och hanterbarhet samt att man får fina bilder

Liknande produkter: Canon och Nikon

Kundtjänst: Ingen ännu, haft kameran 2 veckor.

Pris: 11000

Miops Capsule360