Canon EF 1.4x III Extender


Summmering

Med den här kompakta extendern ökas brännvidden för Canons tele och telezoom i L-serien med faktor 1,4x, med högre autofokusexakthet och förbättrad kommunikation mellan kamera och objektiv. Extendern EF 1,4x III är speciellt utformad för samarbete med IS-superteleobjektiv i L-serien och förlänger brännvidden med faktor 1,4x. Extenderna design säkerställer att det inte blir någon förlust av objektivets prestanda eller bildkvaliteten.2017-11-02 Tommy Åström

PLUS: Bästa tänkbara tillbehör.
MINUS:

Jag använder denna Extender på min 200mm 2.0. Alla elektroniska överföringar fungerar perfekt. Bildresultatet är enastående ! Optiskt är det en juvel liksom det mekaniska. Extendern är konstruerad för att passa ihop med 300mm 2.8 så blända ned 2/3 steg för optimal skärpa. Den är liten och lätt så den hänger alltid med. Den kostar en slant men den är värd varje krona om du frågar mig.

Pris: 4490
2016-11-06 Oförbätterlig

PLUS: Enkel och snabb att montera, funkar bra stationära motiv. Får alltid plats i jackfickan.
MINUS: För långsam på flygande fågel

Jag har testat denna en del ihop med 7D MkII och nya 100-400 5,6 Mk II sedan jag köpte den i våras och är lite kluven.

Att autofokus är långsammare med extender är självklart, men det är oftast för märkbart när jag fotar flygande fågel, speciellt i läge AI Servo. Jag får då betydligt bättre bilder utan extender, oskarpa bilder är fortfarande värdelösa fastän de inte behöver beskäras lika mycket.

Ovan nämnda utrustning fokuserar ned till f/8 på mittpunkten, så inga problem på den fronten. På förhållandevis stillasittande motiv, speciellt om man kan gå ned i knästående eller på annat bra stöd blir inte bildkvalitén särskilt mycket lidande upplever jag, annat än att jag hade haft halva ISO-värdet utan extender men å andra sidan behövt beskära mer. Är det bra ljus ändå spelar ju inte detta någon roll, och då är det bara fördelar.

Jag tror att jag kommer att använda denna extender mycket på min nyinförskaffade 500 4.0.

Edit: Jag har testat lite med mitt nyinförskaffade 500 4,0 mk1 nu, och jag måste säga att det funkar riktigt bra. Snabbare fokusering än jag upplevde med 100-400 mkII, och skärpan verkar faktiskt bli bättre jämfört med att köra utan extender och croppa hårdare. Den kommer att användas mycket ofta när avståndet motiverar det!

Kundtjänst: Ej behövt

Köpt hos: Dustin

Pris: 4500
2015-07-13 Selle Rakipi

PLUS: lätt att hantera !
MINUS:

Smidigt och bra !
2015-02-15 Per Eisele

PLUS: Skärpan, AF bara obetydligt långsammare.
MINUS:

Fungerar förträffligt på 300/2,8, har ingen annan erfarenhet.

Pris: 3300
2013-10-10 karlmark

PLUS: Fungerar perfekt som alla de vita ! Ger lite extra räckvidd till minimal vikt.
MINUS:

Fungerar klanderfritt tillsammans med mitt 70-200, den ger mig den lilla extra räckvidden du kan få utan att helt sabba bländare och bildkvalitet mer än minimalt.

Pris: 1990
2013-06-13 Tobbe Arnesson

PLUS: Ingen direkt märkbar bildförsämring.
MINUS:

Tar liten plats i väskan och har därmed större sannolikhet att få följa med när längre gluggar får stanna hemma. Kan även ge den där sista lilla knuffen för ditt längsta objektiv.
2011-08-17 FoMaOl

PLUS: Bibehållen bildkvalitet, inga brister i kommunikationen mellan kameran och objektivet.
MINUS: Jag kan inte använda det tillsammans med Canon 100 f/2,8 L Macro

Efter vad jag kan se så ger den ingen eller ytterst lite synbar försämring av bildkvaliteten. Jag använder den i nuläget tillsammans med Canon 70-200 f/4 L och visst, autofokus blir långsammare men med tanke på den snabbhet som objektivet har annars så är det inte något som kommer att påverka särskilt mycket. Det fokuserar fortfarande väldigt snabbt. Får se om jag lägger till ytterliggare information när jag har använt det mer...

Liknande produkter: Kenko, Sigma

Kundtjänst: Personal på Scandinavian Photo i Malmö är alltid trevlig.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 4995
2011-05-31 Lasse 1

PLUS: Bättre skärpa än version II samt kontrast tycker jag men det är inte vetenskapligt testat utan bara vad jag själv tycker.
MINUS:

Värd sina pengar tycker jag efter haft version 2.

Köpt hos: Mediamarkt Malmö Svågertorp

Pris: 5000

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar