Canon EF 24mm f/1,4 L II USM


Summmering

Egenskaper

Vidvinkel: 24 mm
Största bländare: f/1,4
Asfäriska linser och UD-glas
Subwavelength Structure Coating
USM fokusmotor
Flytande intern fokusmekanism
Skyddande tätningar
Robust byggd


Högpresterande, förstklassigt vidvinkelobjektiv med stor bländaröppningFörstklassigt objektiv med stor bländaröppning
EF 24mm f/1.4L II har en maximal bländare på f/1,4 som ger fantastiska fotografier i svagt ljus. Cirkelformad bländare som ger mjuka bakgrundsslöjor. Brännvidden 24 mm är perfekt för vidvinkelfotografering och objektivet lämpar sig därför både för fotojournalister, landskapsfotografer och alla som vill få ett lite bredare perspektiv.

Asfäriska linser och UD-glas
Den höga bildkvaliteten har ytterligare förbättrats med EF 24mm f/1.4L II via tillägg av två asfäriska linser med hög precision, som korrigerar kromatiska avvikelser och fältkrökning. Kromatiska avvikelser, som ofta förekommer vid tagningar med vidvinkel, bekämpas också via de två UD-glasen som ger optimal bildkvalitet och detaljer från hörn till hörn.

Subwavelength Structure Coating
Canons patenterade antireflexbehandling utvecklades för digital fotografering och minimerar reflexer och ljusslöjor som orsakas av invändiga återspeglingar. Genom att eliminera orsaken reduceras reflexerna och resultatet blir skarpa och tydliga bilder.

USM fokusmotor
Den nästan helt tysta ultraljudsmotorn (USM) i EF 24mm f/1.4L II ger supersnabb autofokus och har manuell upphävning. Den flytande interna fokusmekanismen hjälper till att bibehålla hög bildkvalitet i alla brännvidder.

Robust byggd
Canons objektiv har konstruerats för att klara stadig användning i riktigt påfrestande omgivningar. Objektivet har tätningar som skyddar mot väderförhållanden och damm och ett motljusskydd och en påse medföljer också i paketet.

Blyfri optik
Vid konstruktionen av EF 24mm f/1.4L II används miljövänligt blyfritt glas.2016-10-27 Tommy Åström

PLUS: Bländar man ned några steg är det en optik i absolut världsklass.
MINUS: Lite väl mjuk skärpa och kraftig vinjettering med stor bländare.

Jag har använt objektivet väldigt mycket sedan jag införskaffade det. Vridit och vänt på det i alla möjliga och nästan omöjliga fotosituationer om än inte med testinstrument. Med bländare 1.4-1.8 blir det inte så där riktigt bra om du frågar mig. Inte alls den krispiga skärpa som man blivit så bortskämd med hos L-optik. Diverse aberrationer så som kraftig vinjettering och kromatisk aberration. Visst går det att rätta till ganska bra med lite efterarbete, men ändå. Vid bländare 2 börjar det hända grejer som tilltalar mig på ett helt annat sätt. Mitt objektiv presterar som bäst vid bländare 2.8-6.3, där är det i världsklass. Av de objektiv jag har så är det här det enda som jag behöver gå in i AF Mikrojustering (flik af 5 i Canon 5 DS r) och justera lite. Vid +5 fokuserar det korrekt på samtliga avstånd.

Pris: 14490
2014-12-28 Jeroen Hartings

PLUS: Tätning mot kamerahuset, bättre kantskärpa.
MINUS: Mer coma än föregångaren.

Hade första versionen men bytte upp mig till version II för bättre kantskärpa. Tyvärr verkar det som att version II uppvisar mer coma, vilket är olyckligt då jag gärna använde min version I till att fota astro.
Men överlag väldigt nöjd.
2011-09-06 Peter Holgersson

PLUS: Bländare f/1.4 som ger en oerhörd förmåga att sudda ut bakgrunden även vid denna brännvidd - dessutom raktecknande och snabb o pricksäker autofokus. Kart skarpare än Canon EF 16-35 f/2.8 L II som jag sålde till förmån för detta objektiv
MINUS: Lite mjuk i kanterna fullt öppen

Ett underbart vidvinkelobjektiv som ger en ny dimension åt denna brännvidd tack vare en överlägsen möjlighet till kort skärpedjup jämfört mad andra objektiv i denna brännvidd. Objektivet ger det djup i bilderna som 16-35 II och 24-70 f/2.8 ej klarar. En person i skärpan kan se inklistrad ut i en diffus och ändå vid omgivning bortanför skärpedjupet på ett sätt som känns overkligt vackert - som med teleobjektiv men med mycket vid vinkel...

Liknande produkter: Canon EF 35 mm f/1.4 L

Köpt hos: United Kingdom

Pris: 14000
2010-10-13 eek

PLUS: skärpa, ljusstark,
MINUS: kunde varit kanske lite skarpare i kant vid större bländare & lite i mer i mitten när man väl bländat ner till 5.6-8.

bra skärpa & kontrast, redan på 1.8-2f är den riktigt skarp i mitten & användbar.
mycket bra byggkvalite, känns som en liten tank.
och en riktigt bra uppgradering från den "gamla" 1 versionen, där CA va det värsta jag sett, och lite bättre kontrast i den nya.

då canon har haft lite "problem" med sina vidvinkel zoomar så rekomenderar jag att köra fasta och då är 24L II USM riktigt bra val.
2010-08-12 Apkatt

Riktigt trevligt objektiv, körde med 24/2.8 i ett halvår innan jag gick över till denna. Underbar skärpa vid 11. Inte kalas vid 1.4 men trevlig bokeh och mysig bakgrundsoskärpa istället :)

Köpt hos: Rajala Pro Shop

Pris: 15999
2009-11-06 Håkan Bråkan

PLUS: skärpa, mikrokontrast,färger mekanik
MINUS: dyr

bästa objektivet jag har. Ger underbara bilder på min fullformatare och lika bra på min kroppade

Liknande produkter: 35L

Pris: 17495
2009-09-07 calleboll

PLUS: Riktigt ljusstark och extremt skarp långt ut i kanterna
MINUS:

Har haft detta objektiv på 5D mark2 i drygt ett halvår och har mest kört situations- och reportagebilder. Ljusstyrkan är oslagbar och riktigt skarp redan på 2,8 där även vinjeteringen är marginell. Har inte testat ordentligt på landskap, men jag kan inte tänka mig att den skulle göra någon landskapsfotograf besviken. Kort närgräns också ett stort plus och som med all L-optik känns den gedigen och skön att greppa och fokusera med. Har blivit en ny favorit

Liknande produkter: EF 16-35/2,8 L

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 17500

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar