Canon EF 16-35/4L IS USM

Betyg


(5/5)
(baserat på 7 recensioner)
Skriv en egen recension


Summmering

Ultravidvinkelzoom med hög precision och prestanda

EF 16-35/4 L IS USM är det första vidvinkelobjektivet i Canons L-serie som har bildstabilisering ( IS ), detta ger dig ungefär fyra steg extra jämfört med objektiv utan IS. Bildstabiliseringssystemet är nydesignat och har flera förbättringar, inklusive gyrosensorer för större noggrannhet vid vanlig fotografering eller panorering.

Canons ringformade ultraljudsmotor ger snabb och tyst autofokus. Med objektivets fokusring så kan du lätt finjustera fokus, även i autofokusläget. Detta ger dig bra, manuell kontroll utan att behöva byta mellan AF-läge och MF-läge.

Objektivets linselement levererar en mycket hög bildkvalitet. Den har 2 st UD-glas (ultra-low dispersion) som minimerar kromatisk abberation och eliminerar suddiga färger. Antireflexbehandlingen Super Spectra dämpar reflexer och ljusslöjor och fluorinebeläggningar på de främre och bakre linserna hjälper till att ytterligare vädertäta objektivet. De 9 bländarlamellerna skapar mycket behaglig bakgrundsoskärpa.

Med en konstant maximal bländare på f/4 genom hela zoomomfånget, snabb autofokus, bildstabilisering och L-seriens optiska kvalité så får du mycket skarpa bilder även i svårare ljusförhållanden. Den är också mycket behaglig att hålla i och fokus och zoomreglagen är intuitivt placerade.

Funktioner
- Bildstabilisering (IS) i 4 steg
- Konstant maximal bländare ( f4 )
- Snabb och tyst autofokusmotor
- 9 rundade bländarlameller
- Närgräns 28 cm
- Vädertätad
- Mycket hög bildkvalité
- Intern zoom2017-09-19 Nyblivenfotograf

PLUS: Vikten IS och AF.
MINUS: f4 möjligen priset för en f4 lins men nja inte direkt.

Köpte denna då jag behövde lite mera vidvinkel i mitt jobb och ville ha lite roligt med landskapsbilder då och då. Kan bara säga att jag är grymt nöjd med denna lilla glugg. Jag tycker INTE att den är varken stor eller otymplig då mitt vanliga objektiv är ett Sigma 85mm ART som är dubbelt upp denna. Enda jag kan klaga på är f4... odugligt i många situationer men fullt tillräckligt i de flesta fall. Använder denna för både musik, koncerter, landskap, porträtt (ja lite mer oortodoxa sådana) sport och interiörbilder. + för alla!

Liknande produkter: 16-35 f2.8 II och III från Canon och några Sigma och Tamron men saknar AF hastigheten och träffsäkerheten på dessa.

Kundtjänst: Ingen aning

Pris: 10990
2017-07-11 Tommy Åström

PLUS: Oerhört bra och användbart.
MINUS:

Jämfört med den första och andra versionen av 16-35mm 2.8 så är denna totalt överlägsen på samtliga plan, jo så är det faktiskt. Måhända är den ett steg ljussvagare men med en stabilisator på 4 steg så betyder inte ljusstyrka 2.8 någonting. Kantskärpan är riktigt bra och mittskärpan är enormt bra. Kromatisk aberration är så liten att den kan man bortse ifrån. Vinjettering finns vid 16mm, konstigt vore det väl annars, men det är ändå inte störande. Motljusegenskaperna är fantastiska, så gott som inget ströljus att tala om. Närgräns på 28cm känns ok. 77mm filter. Objektivet ändrar inte längd vid zoomning. Balansen i objektivet på en EOS 5DSr är för mig perfekt. Det här är nog det bästa vidvinkel-zoom-objektivet Canon har gjort (deras egna ord) Är du ute efter en extrem vidvinkelzoom då har du objektivet här. Fantastiskt på alla de sätt.

Pris: 10990
Jonas Nilsson
2015-11-29 zanoii

PLUS: Skarpt, lätthanterligt, bra ringar för zoom och fokus. IS!
MINUS:

Fantastiskt rolig vidvinkel, levererar dessutom superkvalitet. Köpte denna pga att den har fått mycket bättre recensioner än 2.8:orna, främst pga hörnskärpan.

Hade tidigare en EF-S 10-22 till min 7D och älskade det objektivet. Jämfört med 10-22 har 16-25/4L mindre kromatisk aberration, f/4 genom hela omfånget och dessutom bildstabilisering. Skärpan har jag inte jämfört men det känns spontant som att detta är skarpare i hörnen.

Bra pris med kampanj på Rajala + Canons Winter Cashback på 950 kr.

Liknande produkter: Canon EF-S 10-22 USM

Köpt hos: Rajala

Pris: 7899
Richard Zillman
2015-07-18 rizi

PLUS: Skärpa ut i hörnen vid 5.6. Snabb AF. Välbyggd.
MINUS: Stor

Bästa (?) vidvinkelzoomen om man har en Canon FF. Sett till priset så är det definitivt en no-brainer. Det är dock inget litet objektiv och det väger en hel del.

Liknande produkter: EF 24mm is - för dyr i förhållande till prestanda.
Jens Lithen
2015-01-18 plenty1

PLUS: Den totala bildkvalitén. IS.
MINUS:

Bytte ut mitt Canon 17-40 mm f4 som jag tyckte levererade godkända bilder. Canons 16-35 f4 är dyrare men klart värt pengarna.

Liknande produkter: Canon 17-40/4

Kundtjänst: Snabb leverans.

Köpt hos: AC-FOTO

Pris: 9200
Dick Eriksson
2014-08-14 Dick-Y

PLUS: Suverän kantskärpa på alla bländare. Solitt som L-objektiv ska vara.
MINUS: Inga speciella så här långt, förutom största bländare 4 förstås.

Det här objektivet ersätter nu sent omsider mitt gamla 20-35/2,8L och antagligen också Zeiss Distagon 35/2 ZE. Kantskärpan är mycket bra på alla brännvidder och bländare, vid 35mm faktiskt i klass med Zeiss Distagon 35/2. Objektivet är en fin parhäst till 70-200/4L IS, båda har säker autofocus och IS.

Liknande produkter: -

Kundtjänst: -

Köpt hos: -

Pris: 10390
2014-08-13 Solhem

PLUS: Skärpans alla aspekter, IS,USM = Guld!!!
MINUS: ?

Superfin skärpa över hela brännviddsområdet. Knappast någon vinjettering, distorsion eller färgfel. Autofokusen snabb och IS en jättetillgång. Canons bästa vidvinkel-zoom!!!
ANNONS
Samyang 24-70 - Scandinavian Photo