Annons

Canon EF 70-210mm f/3,5-4,5 USM


Summering

utgången



Betyg


(3.7/5)
(baserat på 10 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Håkan Leif
2010-08-03 Håkan Bråkan
PLUS: Skarp, hederliga Canon-färger, snabb USM-motor, ganska ljusstark, billig
MINUS: Zoomen kryper, känns sladdrig

Stämmer nog att detta är den bästa icke-L telezoom som Canon har gjort. Kört den en del på en 5d när jag inte velat ha dyr optik med, och det blir kalasbra om man bländar ner något steg

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 1295
Stefan Sjölund
2008-05-09 Stefan S
Skarpt för priset, zoomen kryper, känns lite lös, men det är inget större problem.

Köpt hos: privat

Pris: 1500
Stefan Hildingstam
2007-07-31 Darlanio
PLUS: Priset, skärpan (för att vara billig och zoom), tyst och snabb autofokus
MINUS: Krypzoom

Läs gärna recensionen som skrevs 2006-01-14 av Thomas Olinger. Jag kan egentligen bara säga att jag håller med.

Mitt objektiv känns inte glappt, men kryper då man håller ner kameran en stund för att hitta nästa bild. USM motorn är tyst och snabbt, önskar jag hade fler objektiv som detta. Skärpan är bättre än kitobjektivet 18-55 men givetvis klart sämre än L-objektiven (t.ex. Canon EF 70-200/4,0 L USM), bäst är den med bländartal F11-16, men fungerar hyffsat vid F8. Detta objektiv behåller jag.

Liknande produkter: Sigma AF 70-300/4-5.6 DG APO Zoom Macro
Canon EF 70-200/4,0 L USM

Kundtjänst: Ingen erfarenhet

Köpt hos: Begagnat

Pris: 1800
Thomas Olinger
2006-01-14 Thomas Olinger
PLUS: Skarpt, mycket snabb och tyst USM
MINUS: Krypzoom, går inte att sätta stativfäste på objektivet.

Köpte objektivet bagagnat, troligen den tredje ägaren i raden. Det är som många andra säger, lite "problem" med att zoomen kryper, speciellt då kameran hänger och slänger blir objektivet långt. Har inte ännu märkt att det varit problem då jag fotograferat.

Bildmässigt tycker jag att det är någorlunda skarpt, inte direkt i klass med Canon 50/1.8. Jag har provat 70, 135 och 210 mm med bländare 5,6 och 6,3 (kameran inställd på P) på samma motiv och fått mycket bra resultat för samtliga i dagsljus. Knivskarpa bilder i vinterlandskapet speciellt med riktigt korta slutartider och mindre bländare, en del bilder blir okej även vid 200% förstoring. Objektivet presterar även bra vid stora bländare, men ger något mjuka bilder vid största bländare.

Det går att få lite "flares" om ljuset kommer in för rakt på, men inte så att jag störs. Dock kan solljus från sidan och framifrån ge som ett lite grådaskigt filter över bilden. Jag hade inte motljusskydd till objektivet, vilket jag tror skulle gett rätt mycket faktiskt.

USM är mycket snabb, nästan tyst och med bra precision. I jämförelse med mitt Tamron 28-78/2.8 har den snabbare och tystare fokusering.

Objektivet känns ganska robust och tåligt, byggt i plast och metall. Zoomen går något lätt och kunde gärna ha fått vara lite trögare för att ge den rätta gedigna känslan. Mitt objektiv glappar också något. Det är inte speciellt tungt och jämför man med 70-200/4L så är det här lättar, mindre och inte så uppseendeväckande till en mycket längre kostnad.

Efter att ha rest med objektivet i fem veckor är jag fortfarande nöjd men skulle gärna vilja ha ett L-objektiv...

Uppdaterat 2008-03-27:
Saknar ibland det här objektivet och jag försökte nyligen köpa ett annat begagnat. Jag tror att med motljusskydd så har man en riktig vinnare med bättre kontraster än utan. Idag har jag både använt 70-200/4L och den med IS och visst är de bättre, men inte 3-5 ggr så bra när man jämför prestanda med pris.

Sedan har jag också läst att 70-210 faktiskt ger omfånget 70-207, mendans 70-200/4L endast ger 70-193, vilket säger en del om fördelar med det här billiga objektivet.

Liknande produkter: Var intresserad av 70-200/4L, men det kostar ju skjortan. Det här är mindre och lättare. Bildmässigt sätt så är jag nöjd med det jag får av mitt 70-210, speciellt till priset.

Köpt hos: Privat

Pris: 1700
Per Berger
2005-06-29 peber
PLUS: Vikten. Skärpan (för prisklassen).
MINUS: Zoomen går för lätt.

Jag har ägt detta objektivet i en 8-10 år nu och det funkar fint. Bildkvaliten är helt OK, som andra har skrivit "bra för prisklassen". USM-motorn ger snabb fokusering och möjlighet till manuell justering utan att behöva ställa om knappen. Den stora nackdelen är att zoomen går för lätt, bär jag kameran på axeln så glider zoomen ut i maxläget av sig själv. Så jag får bära kameran med en hand på zoomratten, lite trist. Men inte skäl nog för att byta ut det.

Kundtjänst: Har ej behövts

Köpt hos: Ericsons foto, Mölndal
Mikael Ollars
2004-12-07 AlfaGTV
PLUS: Smidigt, snabbt (både fokus och ljusstyrka), skarpt, omfång
MINUS: Bara skaplig konstruktion, lite CA vid de längre brännvidderna och öppen bländare. "Den blir lång", som flickan sa... :)

Har nu haft detta i ett par veckor och testat både inomhus i stilleben form och även utomhus.
Testerna visar på en mycket bra detaljskärpa, både i centrum och även vid perifera delar av bilden. Färger och kontraster återges mycket bra, marginellt mycket sämre än med L optik vid samma utsnitt. Jag tycker hanteringen är lättsam med detta, smidigare än L-klossarna och mycket mindre uppseendeväckande. Fokuseringen sker som sagt med hög fart och precision. Mitt "kryper" inte nämnvärt, men vid vissa temperaturer kan man råka ut för det.

Till det låga pris dessa betingar är det oerhört mycket mer prisvärt än t.ex. 70-200/4.0L. De är dock mycket svåra att få tag på numer.

Liknande produkter: 70-200/4.0L, 70-200/2.8L etc

Kundtjänst: Ej behov

Köpt hos: Privat

Pris: 2000
2004-10-26 Ingo
PLUS: bra skärpa och kvalite för prisklassen, ljusstyrkan
MINUS: sladdrig zoom

En av de få objektiv i den "billiga zoom"-klassen Canon har lyckats bra med. Skärpan är klart OK (bättre än dagens 70-300), och den har en i mitt tycke användbarare brännviddsomfång eftersom 300mm är svårt att handhålla. Dessutom slipper man minsta bländarvärde 5.6 vid största brännvidden. Zoomningen är lite sladdrig, men i övrigt tycker jag inte man kan begära mer i prisklassen.

Tjänade mig länge innan jag skaffade bättre objektiv, men om lätt och smidig är prioriterat, tex på resor använder jag det fortfarande. Om du kanhitta en begagnad i gott skick är det ett bra köp.

Liknande produkter: Sigmas motsvarigheter

Köpt hos: Uppsala fotokompani
2004-03-02 dvogonen
PLUS: Bättre än Canons konsumentobjektiv av idag. Snabb autofokus.
MINUS: Kunde vara skarpare.

Det här objektivet har varit ur produktion i några år. Då det såldes tillhörde det den mellanklass av hyfsade objektiv som Canon hade mellan sina L-objektiv och de allra billigaste. Denna mellanklass finns knappt kvar längre. Numera är nästan alla Canons objektiv endera superdyra L-objektiv eller obegripligt dåliga konsumentobjektiv (detta gäller zoomarna).

De goda sidorna är att det är mycket stabilare än Canons billiga objektiv och betydligt skarpare. USM-autofokusen är behagligt snabb.

Det negativa är att det inte är så skarpt som de bästa objektiven, men så kostade det inte en hel förmögenhet heller.

Mitt exemplar har inga problem med zoom-creep. Å andra sidan är det nästan helt oanvänt.

Köpt hos: Begagnat av privatperson.

Pris: 2000
2003-07-20 dsmannen
PLUS: Lätt, snabb af, bättre än 80-200 versionerna =)
MINUS: Plastigt, sladdrig zoom som glider iväg av sig självt.

Ingen jättehöjdare optiskt - något oskarp, men ej heller dåligt. Snäppet vassare än 80-200 och 100-300 versionerna. Sanslöst snabb AF - snabbaste jag testat =) måste bero på väldigt lätta element som ska flyttas eller nåt?
Fanns egentligen bara en sak som jag inte gillade med objektivet (förutom den optiska prestandan) och det var att zoomen glider (creeping zoom) när man inte håller fast den =)
Ulf Bjelkengren
2002-08-15 Bjelkengren
PLUS: Lätt att ta med sig, väger inte så mycket
MINUS: Plastig, sladdrig, något oskarp och hög distorsion

Jag har tagit många bra bilder med objektivet. Den optiska kvaliten är väl inte den högsta men den duger tills jag har råd att köpa en "riktig" kanon.
ANNONS