Annons

Konica Minolta DiMage 7i


Summering

Uppföljaren till DiMage 7 som har en hel del förbättringar jämfört med sin föregångare.



Betyg


(4.33/5)
(3.25/5)
(4.48/5)
(4.44/5)
(baserat på 21 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



alexander banko
2021-05-15 aleba1

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Kompakt design o fast optik . Faktist överraskande bra bilder tycker jag då . Men de har ändrats mycket idag
MINUS: Inga minus då . Men nu en kamera i hyllan eller källaren . Eller något till barnen som vill prova

Har ägt två stycken under mina år . Inna. Jag bytte över till Minolta a55.A57 A58 med flera.

Liknande produkter: Minolta A1

Kundtjänst: Någon gång manual o någon drivrutin
Björn Lindblom
2006-06-29 Ergotype

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 2
PLUS: Lätt att förstå. Lätt skött. Ger bra bilder om man är duktig på ljus förhållanden.
MINUS: En aning plastig. Sköra luckor.Drar mycket ström. Svår att fota i svagt ljus.

En bra kamera för en icke kräsen person. Fina bilder i bra ljus. Lätt att sköta och förstå men tyvärr drar den otroligt mycket ström.

Liknande produkter: Dimage 7, Dimage 7Hi

Kundtjänst: Bra Cervis

Köpt hos: Tradera

Pris: 2500
Ulf Eriksson
2006-06-13 pastor

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätt att jobba med, bra att hålla i
MINUS: Autofocusen är lite tråkig i dunkla förhållanden. Äter batterier.

Jag efterföljaren 7Hi som varit med mig några år. Den fungarar mycket bra.

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: DigiCom

Pris: 12000
Tommy Kent Södergren
2006-01-10 tks

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra uppbyggnad - känns rejäl. Tar mycket bra bilder under rätt förutsättningar. Mekanisk zoom. Många möjligheter.
MINUS: Lite väl "batterihungrig". Mycket brus på höga ISO. AF mindre bra i mörker.

Jag har trivts väldigt bra med den här kameran. Den känns helrätt i handen, bra och rejäl konstruktion, och den fina zoomen bidrar mycket till "SLR-känsla".

En perfekt kamera att lära sig mer med - det finns gott om inställningsmöjligheter, men samtidigt har man en P-knapp nära avtryckaren, som vid nedtryckning ställer tillbaka till automatik.

Kameran är även försedd med två macrolägen som ger fina bilder.

Mindre rolig är kameran då det börjar bli mörkt. Blixt är att rekommendera, då höga ISO-tal ger rätt mycket brus, 200 och 400 är helt OK/användbara, men ISO 800 kunde de hoppat över. Dessutom är den rätt seg på att fokusera i mörker. Det finns ju manuell fokus, men det blir inte mycket bättre då det är mörkt, eftersom kameran bara har elektroniska displayer, där det är svårt att se fokus då det är mörkt.

Jag har använt kameran ihop med Minolta Program Flash 2500(D), en billig vinklingsbar extern blixt som gör hela skillnaden för inomhusbilderna. Jag skulle hellre välja Dimage7i + extern blixt än en DSLR med intern blixt för inomhusbilder då blixtljus krävs. Enda tråkiga saken med extern blixt och Dimage7i är att kameran inte kan utnyttja blixtens AF-assist. Annars skulle det varit perfekt.

Med ett begagnatpris på ca 3000-4000 kr tycker jag den är rätt prisvärd, och med den mekaniska zoomen är det en ganska mycket trevligare kamera än många utav konkurrenterna.

Köpt hos: Privat

Pris: 3500
Per Persson Eckerström
2005-05-29 Eckerström

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: En kamera med massor av inställningsmöjligheter och ändå är man bar EN knapptryckning ifrån helautomatik hela tiden.
MINUS: Den har efter idogt användande tappat förmågan att fokusera men det får jag nog tillskriva slitage och det är nog inget specifikt för denna modell. Kan ev. kännas något klumpig



Kundtjänst: Kundtjänsten då jag skulle skicka in kameran tycker jag var under all kritik. Jag skulle få kameran laga mot faktura då den hade använts utav ett STORT svenskt företag (2500 anställda). När jag skickat in kameran och väntat i över en vecka utan att höra ngt så ringde jag och tack vare detta med fakturering så hade kameran blivit liggande. Detta skyndade på hanteringen och jag fick till slut tillbaka min kamera... mot postförskott. Så säga en sak och göra en annan det gillar jag INTE. Dessutom så var felet inte riktigt avhjälpt.

Köpt hos: Dustin AB
Susanne Karlsson
2005-05-27 Susanne Karlsson

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Tar jättefina bilder utomhus och om ljuskällorna är bra.
MINUS: Tung och klumpig.

Har många bra manuella inställningar.
Mycket bra zoom och macro.

Pris: 6000
2004-11-26 bnkt

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4
PLUS: Skarpa och fina bilder. Ligger bra i handen. Snygg att se på.
MINUS: Långsam AF, Nästan obrukbar i mörker. Brusig vid iso 800.

Generellt sett är jag nöjd med kameran. Har dock varit på reparation två gånger, samt en tredje gång för rengöring då Minolta lyckats åstadkomma fettfläckar på en lins inuti kameran......
Ibland fokuserar kameran helt fel, men i bra ljus blir det mycket bra bilder.
Tyvärr är det en väldigt långsam AF. Har missat många bilder på grund av det......
Det bästa på kamerna tycker jag nog att den manuella zoomen är! En gummerad ring att vrida på, som blir väldigt exakt och bra.

Kundtjänst: jag har pratat med servicefolk "på golvet" och dom är bra. Men jag pratade även med servicechefen på Minolta i sverige en gång, och där finns det väl en hel del övrigt att önska.........

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 11300
2004-08-15 Nellie

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Har allt som en systemkamera har förutom ej utbytbar optik och bra sökare.
MINUS: Har inte hittat några speciella. Lite dyr 2002 då jag köpte den.



Köpt hos: Expert

Pris: 13995
Andreas Almlén
2004-04-06 Almlen

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Mekanisk 7X zoom Reglage och knappar sitter bra till
MINUS: Seg AF Dålig EVF Brusig

Har använt den knappt ett år och gillar den generellt. Fungerade bra att lära sig lite mer om fotografering med många olika val av funktioner såväl som hel-och halvmanuella lägen.

Börjar dock irritera mig alltmer på den sega autofokusen och den dåliga sökaren.

Liknande produkter: Sony DSC-F717

Pris: 7000
Michael Johansson
2004-02-16 Michael Johansson

Bildkvalitet: 5
PLUS: Härliga möjligheter till manuella inställningar, nästan som en riktig kamera (dvs gamla mekaniska spegelreflexer).
MINUS: Fåniga anslutningar för extern ström och trådutlösare. Självutlösarfunktionen stänger av sig efter varje exponering.

Ger bra bildresultat med ett rejält zoomomfång som börjar redan vid motsvarande 28 mm. Hade dock önskat betydligt mindre minsta bländare och större exponeringstidsomfång.
Bra ergonomi med stort plus för sökaren som går att vinkla samt inställning av ögonfel. Smart avstängning av sökaren alternativt växling till TFT-skärm när ögat tas från sökaren.
Bra att den går på vanliga AA-batterier som finns att köpa överallt om det skulle bli kris.
Bra och lättanvända menyer.

Köpt hos: Kaufhof i Rostock

Pris: 7200
Fredrik Granberg
2004-02-02 -big kahuna-

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Mycket fina skarpa bilder. Exponerar mycket bra. Mycket bra grepp och reglage. Bra Display. Relativt gedigen. Bra zoomomfång. Bra makroläge.
MINUS: Svår att fokusera manuellt med.

Jag har tidigare fotat med 35 mm. systemkamera och digitala kompaktkameror. Dimage 7i kan man väl säga är en kompromiss mellan dessa. Systemkamerans sköna grepp och inställningsmöjligheter och digitalkamerans oslagbara möjligheter att spara och slänga allt medan man fotar. Man ska ha klart för sig att 7i absolut inte når upp i systemkamerakvalitet, möjligtvis i bildkvalitet, men man begränsas ändå av att optiken inte går att byta ut, trots det fina zoomomfånget och makrolägena. Det jag saknar mest är den optiska sökaren (spegelreflexen) som gör det mycket lättare att fokusera manuellt i svagt ljus. Det är just detta som jag tycker är markant sämre än på en systemkamera. Autofokusen i svagt ljus är å andra sidan otroligt mycket bättre än på de digitala kompaktkameror jag har fotat med tidigare, så första intrycket med denna kamera var att den hade världens bästa autofokus *ler* Kameran har också högt brus när man fotar på 400 och 800 iso. 800 iso på denna kamera skulle man kunna ta bort, för det är helt förkastligt. 100 iso ger däremot mycket bra och bilder med ok brusnivåer, även vid längre exponeringar. Digital systemkameraklass nås dock inte!

Liknande produkter: Canon PowerShot S50, Canon PowerShot G5, Olympus Camedia C-750 Ultra Zoom

Kundtjänst: Mycket bra support och service (Minolta Sverige).

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6995
2003-12-11 dunis

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Alltså jag verkligen älskar denna kamera! Den känns verkligen som en systemkamera så fort man vant sig vid den digitala sökaren. I början var det lite jobbigt.. men man vänjer sig!
MINUS: Det enda negativa jag kan klaga på är autofokusen.. men jag använder den såå sällan så det vore fel o klaga för mkt.. men jag har märkt att dte är svårt att ta kort då det är snabba rörelser. Då hinner autofokusen inet riktigt med..

Jag har plåtat mycket med vanlig "analog" kamera många år, men nu som student har man inet tid eller pengar att hålla på i mörkrummet. så jag bestämde mig för att inskaffa en digital kamera. Valet stod mellan sony F717 eller Minoltan. Valet blev minoltan efter mkt funderande och läsande. Du som känner att du vill hålla i en systemkamera gör rätt att skaffa minoltan. MÅnga påpekar dess storlek. men inte en chans att jag skulle vilja ha den mindre. Den ligger underbart i handen efter att ha använt system kameror. Batter-livslängden är ngt också man läste om innan man köpt den. Men jag använder bara sökaren och manuell fokus och minolta har ett så smart system så sökaren stängs av när man inte har ögat intill den. Därför har jag märkt att jag kan ta mängders med kort med de medföljande (kraftiga) uppladdningsbara batterierna.

En kamera jag VARMT kan rekommendera. Jag ångrar inet en sekund att jag köpte den!

Tips eller ett måste är ju att köpa till extra minnes kort.

Liknande produkter: sony F717

Kundtjänst: Har mycket goda erfarenheter av Scandinavian.. Kunnig och mycket hjälpsam personal!!

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 9995
Pavel Maira
2003-10-27 popboydeluxe

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: bildkvalitén, bra i mörker för denna prisklass, lätt och robust
MINUS: autofokusen dålig i mörker

En bra kamera. Dock har jag råkat ut för ett fabrikationsfel som jag måste kontakta Minolta Support för att åtgärda. Har hört att de haft problem med det, hoppas det inte blir problem för mig.

Liknande produkter: Sony DSC-F717

Kundtjänst: ska komma i kontakt med de snart, det ska bli intressant!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 8995
Irina Nilsson
2003-10-18 Irina N

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust, lätt, lätt att använda, bra finesser. Bra att man kan använda vanliga batterier om det krisar. Stort plus för objektivet, bra zoom.
MINUS: Lite långsam när man ställer in skärpan. Det är nog det enda negativa hittills.



Köpt hos: Kodakcenter
Larsa Zingmark
2003-07-09 .Z.

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4
PLUS: Förhållandevis kompakt & lätt med tanke på funktioner. Mycket bra optik med underbart zoomomfång. Bra bildkvalitet. Manuell Zoomring, MYCKET BRA!!!
MINUS: Dålig AF, inte riktigt bra genomtänkt i hantering. Något brusig. Grisig sökare jämfört med billig Fuji!

Nu har jag testat den i 4 månader & är förhållandevis nöjd. Det enda jag inte kan förlika mig med är autofokusen som är mycket seg, dock ok med digitalkameramått mätt.

Hanteringen är ok men vissa funktioner känns lite aviga jämfört med SLR-kameror. Den manuella zoomringen är dock underbar trots en viss tröghet (blir ngt lättare efter inkörning).

Bildkvaliten är bra trots en del brus ibland, lider dock inte nämnvärt av detta. Något jag irriterar mig på är P-knappen som jag kommer åt ibland, när detta händer så ställer kameran tillbaks skärpning mm till normalläge vilket jag inte alltid märker på en gång.

Sökaren kunde vara bättre märkte jag när en kompis kom med sin billiga Fuji (2.1MP), dess sökare var klart bättre!

I det stora hela så är jag nöjd över att man lyckats klämma in en så pass fullvuxen kamera i ett kompakt & smidigt hus som jag alltid kan ta med mig, önskar bara att autofokusen var bättre.

Det övergripande betyget på 4 får den för att jag jämför den med andra digitalkameror, hade den varit en SLR med så dålig AF så hade den fått en 2:a.

Liknande produkter: Sony Cybershot 717.

Köpt hos: Kamerahuset, Stenungsund

Pris: 8890
Therese Ludvigsson
2003-05-24 ThereseL

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra bildkvalitet, lätt att förstå sig på, Många finesser, Stabil och den tar vanliga batterier om inte de uppladdningsbara är tillgängliga.
MINUS: storleken på kamran. endast 16 MB minneskort ingår.

Detta är en kamera jag är SUPER nöjd med! Den är enkel att förstå sig på och jag som amatör kan utvecklas mycket mer innan jag känner att kamerans gränser är nådda. Kameran ger mycket bra bilder. Jag har köpt ett större minneskort då det endast går att spara på ordninarie minneskort med inställningen "Fine" 27st bilder och "economy"= 35st.bilder båda minsta bildstorleken.
Detta är en kamera jag varmt rekommenderar.

Pris: 9000
Kristoffer Folin
2003-05-21 KriFol

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: En riktigt bra allroundkamera som tar otroligt bra bilder i nästan alla ljus och situationer. Välbyggd och stabil konstruktion. Den håller om man tappar den i golvet! =)
MINUS: Finns egentligen inga direkta minus. Den kunde eventuellt ha fått vara snäppet mindre, men den är ändå såpass skön att hålla i, att det inte gör något.



Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 9000
Göran Landström
2003-02-04 Poker

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Tål kyla, minus 24 och snöstorm och blåst är absolut inget problem, ett STORT plus är att zoomen är manuell som på en proffskamera. Att kunna ta 16 bilder på dryga 2 sekunder är också bra
MINUS: vet inget minus eg.. har inga stora erfarenheter av digikameror



Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 7500
2003-01-20 ingekul

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Många inställningsmöjligheter, billiga batteri.
MINUS: Storleken

Möjligheter till en IBM microdrive på 1GB, som säljs med kameran i ett paket. Gör att man kan ta 376 bilder med högsta JPG kvaliten.

Liknande produkter: Nikon Coolpix 5700

Köpt hos: Medialaget

Pris: 14550
Kim Wallung
2002-10-26 sagan

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: 28mm vidvinkel, ljusstark 7x zoom, manuell zoom och fokusring, mycket bra mörkerseende, mängder av inställningsmöjligheter.
MINUS: halvbra sökare, borde ha högre upplösning för en 5mp kamera, mycket brus över ISO 100.



Liknande produkter: Sony DSC-F717, Nikon 5700, Fuji S602.

Kundtjänst: mycket bra, snabba, kunniga och hjälpsamma.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 12450
Andreas Wälimaa
2002-10-14 Pinnacle

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: http://www.dpreview.com/reviews/minoltadimage7i/page17.asp
MINUS: http://www.dpreview.com/reviews/minoltadimage7i/page17.asp

http://www.dpreview.com/reviews/minoltadimage7i/

Liknande produkter: Sony DSC-F707, Minolta DiMAGE 5, Minolta DiMAGE 7.

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 12490
ANNONS