Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM | Art


Summmering

Sigma 18-35mm 1.8 DC HSM ART är den första vidvinkel till standard zoom med en maximal bländare på 1.8 i hela zoomomfånget. Det är tillverkat och anpassat för de vanligen mest sålda modellerna av kameror med APS-C sensor. Objektivet har en brännvidd motsvarande 27mm - 52.5mm i 35mm format. Det har självklart innerfokusering samt SLD glas med liknande egenskaper som flouritglas - allt för att motverka alla typer av färgfel. Sigma 18-35mm 1.8 DC HSM ART är perfekt för landskap, porträtt, stilleben, vardagsfotografering och för närbilder. Hyper Sonic Motor (HSM) garanterar smidig, snabb och exakt autofokus. För att minska vikt, storlek och ge ökad hållbarhet används materialet termisk komposit (TSC). Objektivet är kompatibelt med Sigma USB docka med vilket objektivet kan uppgraderas och individuellt finjusteras efter egna önskemål. En 9-bladig rundad bländare skapar vacker oskärpa i bakgrunden.

Specifikation
Objektivkonstruktion: 17 element i 12 grupper | Minsta bländare: F16 | Filterstorlek: ø72mm | Bildvinkel (SD1): 76.5° - 44.2 ° | Minsta fokuseringsavstånd: 28 cm | Mått (diameter x längd): ø78mm x 121.0mm | Antal bländarlameller: 9 (rund bländaröppning) | Maximal förstoringsgrad: 1:4.3 | Vikt: 810g2020-05-03 hansjr

PLUS: Skarpt, välbyggt, skön känsla
MINUS: Tung

Väldigt skarpt objektiv, med underbara färger!
Jag använder den till Landskap med CPL filter, vilket lyft. Appropå lyft är den tung att ha runt halsen, men det är det värt.
Efter focus kallibrering är det sanslöst skarpt, men eftersom det blir mest landskap med f11 så är skärpedjupet mer intressant.

Liknande produkter: Hade Sigma 17-70 Contemporary tidigare, var väldigt nöjd. Men nu ännu mer...
2020-01-19 Sianin

PLUS: F1. 8
MINUS: Tung

Ett måste ha till aps- c kamera
2018-01-08 Fredrik AVT

PLUS: Bra byggkvalitet. Mjuk zoomning och fokus. Snabb och tyst AF. Väldigt bra skärpa redan vid f/1,8. Från runt 23mm täcker APS-H.
MINUS: Något oberäknelig autofokus (i alla fall på Canon). Ytskicktet på tuben och motljusskyddet visar upp märken lätt.

Lite snävt omfång men ändå tillrävklig för att vara en normalzoom. Till skillnad från 50-100 Art är den dock mer oberäknelig i sin autofokus så om möjligt bör man fokusera om på kritiska bilder om möjligt. Detta gäller både 7D och 7D II. När skärpan sitter, som ändå är oftast är det ett otroligt skarpt objektiv. Definitivt skarpare över bildytan än Canons 50/1,8 i olika versioner.
2016-10-03 Jaxper

PLUS: Den stora bländaren. Skärpan Priset
MINUS: Hittar inga

Utan tvekan det bästa objektivet jag använt. Riktigt skarpt redan vid f1.8 och vilken dröm att filma med! Använder den med min Nikon D5300

Kundtjänst: Jättebra!

Pris: 6390
2016-06-07 Brix

PLUS: Skarpt redan på största bländare, starka kontraster, mjuk och fin bokeh, snabb och tyst AF(när den funkar), gedigen byggkvalité.
MINUS: Något snävt brännviddsomfång, saknar stabilisering, inte vädertätat, lider av en del lens flare, har ibland problem att hitta fokus, tungt.

Ett unikt zoomobjektiv med fast bländare på F1.8. Det ersätter 2-3 objektiv och är otroligt nog antagligen bildkvalitetsmässigt bättre än de flesta fasta objektiv.

Skärpan är bra redan på största bländare, men när man bländar ner några steg så blir det MYCKET skarpt. Även kantskärpan är riktigt bra.
Jag upplever även att det ger starka kontraster med väldigt klara och fina färger. Mjuk och fin bokeh har det också.

Ska man se till nackdelar så är det i så fall att brännviddsomfånget är något kort, samt att objektivet saknar stabilisering och vädertätning. En annan nackdel jag upptäckt är att objektivet tyvärr lider av en del lens flare i starkt motljus. Objektivet är också ganska stort och tungt och kunde gärna fått vägt lite mindre.

AF:en är snabb och tyst, men den kan ha lite problem att fokusera ibland. Jag misstänker dock att detta har mer med mitt kamerahus att göra än själva objektivet då jag läst att det kan ha vissa problem med AF:en på lite äldre kamerahus.

Överlag så är detta ett objektiv jag varmt kan rekommendera!

Pris: 6350
2014-09-28 Lgarmer

PLUS: Mycket bra skärpa, bländare 1,8 på hela omfånget, välbyggd.
MINUS: Vikten

Riktigt bra objektiv, väldigt skarpt över hela zoomomfånget, även på största bländare.

Liknande produkter: EF-S 17-55 IS USM, EF 17-40 L USM

Kundtjänst: Utmärkt

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 7278
2014-07-24 Jonson

PLUS: välbyggd, snabb intern fokus, bländare 1,8 i alla brännvidder
MINUS: Om jag måste ge något är det väl att det saknar stabilisator OS/VR men jag kör 99% med stativ så inga problem, den är även ljustark.

Detta objektiv kan bara få högsta betyg. Vikten borgar för bygg kvalitén. Äntligen har jag den där skärpan jag saknat. Hoppas Sigma fortsätter med sin "ART" serie för oss som inte köpt fullformats konceptet ännu.

Kundtjänst: Bättre kundservice får man leta efter

Pris: 7000
2014-02-14 reim

PLUS: Skarpt, robust
MINUS: Tungt och stort för brännvidden

Mycket skarpt i hela zoomomfånget även vidöppet. Det är tungt och robust, vilket ger en känsla av kvalitet.

Liknande produkter: Canon 17-55/2.8, Sigma 18-50/2.8

Kundtjänst: Kunnig personal, bra service

Pris: 6490
2014-01-03 JonathanRL

PLUS: Välbyggd, Priset,
MINUS: Tung, nästan lika tung som min 70-200/4L

Fick välja mellan den här och Canons 17-40/4L som kostade ungefär lika mycket. Tack vare Scandinavian Photo fick jag testa båda; och bildkvalitén inomhus var väl ungefär jämförbar.

Min vilja att ha en Canonglugg till - den andra jag har är min mest använda - slets mot att den här uppenbarligen var mycket mer ljuskänslig, något som jag alltid gillat i gluggar. Då jag förlorat min 50mm/1.8 och inte ersatt den ännu så valde jag Sigman.

Det är ett val jag inte behövt ångra. Den fungerar mycket bra i dåligt ljus, den känns stabil och trevlig och den var värd de pengar jag lade i den.

http://korta.nu/testbilder

Liknande produkter: Canon 17-40/4L

Kundtjänst: Mycket bra, fick testa den och konkurrenten

Pris: 6500

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar