Tamron AF 18-270/3,5-6,3 AF Di II VC PZD


Summmering

Tamron AF 18-270/3,5-6,3 Di II VC PZD

Tamrons första objektiv med den nya autofokus motorn Piezo Drive (PZD), som ska ge snabbare och tystare AF än vad som tidigare varit möjligt med optik från Tamron. Stabiliseringen ska också vara förbättrad och mer effektiv.

Den är även mindre och lättare än den gamla 18-270, ca 100 gram lättare och drygt en centimeter kortare.

Anpassad för kameror med sensor i APS-C storlek, och motsvarar ca 28-430mm.2015-02-10 Jan Röman

PLUS: Lätt
MINUS: Allt utom vikt!

Köpte först ett objektiv till min Canon 70D. Då jag tog ett foto (med autofocus) hamnade mittpunkten flera cm längre ner än den punkt jag placerade i mitten. Jag gick tillbaka med objektivet (till NetOnNet Lagershop) och fick ett nytt. Men inte heller detta går att använda. Nu hamna mittpunkten ett par cm vid sidan om. Även skärpan är dålig. Betydligt sämre än med mitt Tamron 150-600 med samma brännvidd (testade med 200 mm).

Jag vill påstå att detta är det sämsta objektiv jag någonsin testat och jag har testat 2 olika. Ska nu höra med Tamron vad detta beror på, för jag är mycket nöjd med mina andra objektiv från Tamron.

Har nu lämnat tillbaka detta och köpt ett Tamron 16-300 och är mycket nöjd med detta.

Liknande produkter: Canon, Sigma

Pris: 3600
2014-08-31 attent

PLUS: Bra skärpa rakt igenom zoomomfång. grymt reseobjektiv 5års garanti
MINUS: obefintligt motstånd i focusring vid manuell focus

Har fotograferat både Rally och natur med objektivet.
Är i det stora hela mycket nöjd.Måste dock tänka på att hålla kameran upprätt mellan bilderna, då den gärna tenderar att åka ut i full brännvidd om man lutar den framåt.

Kundtjänst: Inte behövt

Pris: 3499
2013-12-09 Pander

PLUS: Lätt,kompakt, mångsidigt
MINUS:

Har använt under 1 år nu. Mycket smidigt att jobba med.

Köpt hos: ScandinavianPhoto
2012-07-18 Ronner

PLUS: Perfekt reseobjektiv när du inte orkar ta med hela batteriet med objektiv.
MINUS: Lite mjuk i skärpan, men vad kan man förvänta sig med det omfånget... Zoomkrypning och plastigt...

Man klarar sig långt med detta objektivet när man är på resande fot. Det har ett enormt zoom omfång och bilderna väldigt bra med bra färger och hyfsad skärpa. Jag är nöjd!

Kundtjänst: Har fungerat utan problem

Pris: 4500
2012-04-18 Corally

PLUS: Snabb autofokus bildstabilisering verkar funka bra små yttermått
MINUS: Lite zomm krypning om man inte låser det

Köpte det främst för att få bildstabelisering då jag saknar det på mitt nikon 18-135. Har jämfört bilder tagna med båda objektiven tycker att Tamronet ger bättre färger
annars väldigt lika i bildkvalitet.Har en känsla av att nikon objektivet var lite snabbare i autofokusen men inget som har betydelse. Valde Tamrom för att det skilde ganska ycket i pris mot Nikon 18-200VR Tror inte jag kommer at ångra valet. Ser man till priset finns det inget att anmärka på

Liknande produkter: Nikon 18-200VR

Köpt hos: Echo Photo Honkong

Pris: 3600
2011-10-30 Kenneth T

PLUS: Tyst och snabb fokusmotor, bildstabiliseringen gör ett bra jobb.
MINUS: Distorsionen är påtaglig vid vissa zoomlägen, horisonten får en tydlig rundhet.

Har ett Sigma 18-200 innan, och trodde nu jag skulle få ett bättre objektiv med detta plus lite större zoomomfång, omfånget ökade, men om de övriga förbättringarna var värda priset är tveksamt, framförallt då jag nu inte vill sälja Sigmaobjektivet och bara räkna mellanskillnaden som kostnad.
Jag är lite besviken och hade förväntat mej något mer. Visserligen är det större zoomomfånget värdefult , bildstabiliseringen gör kanske ett lite bättre jobb än i Sigmas 18-200, men å andra sidan har väl utvecklingen inte stått still på det området, så konstigt vore väl annars. Fokusmotorn är snabb och tyst, klart bättre än Sigmas motsvarighet som låter lite mer och är långsammare, åter en utvecklingsfråga kanske. Sigmaobjektivet är ju också 3-4 år äldre.
Det är lättare och mindre än Sigmas. Men det känns samtidigt plastigare och inte samma byggkvallité som Sigmas.
Men som allroundobjektiv är ju båda dessa perfekta, och jag tror nog jag har en ny resekompis med Tamronobjektivet ändå.

Kundtjänst: Har ej behövt utnyttja den

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4990
2011-08-10 Junkman

PLUS: Otroligt flexibelt objektiv med stort användningsområde, och mycket kompakt.
MINUS: Kunde fått vara lite ljusstarkare, men då hade det fömodligen varit mycket dyrare.

Köpte det här objektivet till min Nikon D90 för att ersätta långzoomaren jag sålde, det ger varmare och djupare bilder. Jag äger sedan tidigare ett Sigma 18-200 med bildstabilisering och ett Nikon 18-200 vrII, om man skall jämföra alla tre så kan man säga att Tamron är bättre en Sigma men sämre än Nikon bildmässigt. Har nu även testat detta objektiv på min Nikon D300 och har då fått skarpare bilder än med D90. Jag rekomenderar gärna detta objektiv om du skall ut och resa/vandra i fjäll och inte vill släpa med dig många olika objektiv som väger en massa vikt.

Liknande produkter: Den äldre versionen, men tester har visat att den nyare versionen är bättre i allt!
2011-08-08 gorred

PLUS: Våldsamt zoomomfång. Trots detta förvånansvärt litet och behändigt, väldigt lätthanterligt. Inbyggd bildstabilisering som fungerar bra. Bra AF-motor. Solskydd inkluderas.
MINUS: Markant fysisk förlängning i telezoomläge – det blir väldigt långt. Tendens till zoomkrypning. Bländaromfånget begränsar – f/5,6 och däröver väldigt fort in på teleläget.

Jag köpte det här objektivet till min Canon 7D för dess mångsidighet och bekvämlighet, för att slippa ta med flera tunga objektiv och hålla på att byta i obekväma situationer, som till exempel vid fiskeresor, då man ändå har en massa annan utrustning med sig och på sig och växlar uppmärksamhet fram och tillbaka hela tiden. Ur den synpunkten har det fungerat jättebra.
Bilderna har en tendens att bli mjuka i kanterna skärpemässigt, särskilt vid utzoomning (här spelar också möjligen den fysiska förlängningen roll med risk för skakoskärpa trots bildstabilisering). I mitten av zoomomfånget dock helt OK. Maximal bländaröppning minskar fort vid zoomning, vilket gör att det blir långa slutartider som tillsammans med att objektivet växer kraftigt också ökar risken för oskärpa. Autofokusen fungerar enligt min mening bra och ganska säkert, särskilt i bra ljusförhållanden, tillräckligt snabb för att hänga med i normala situationer. Lite plastigt byggd, ingen riktigt hög kvalitetskänsla, men fullt tillräcklig för dagligt/normalt bruk. Reglagen - fokus- och zoomringarna fungerar bra.
Jag har också märkt, att själva zoomomfånget förändrar mitt fotobeteende, som jag ser det till det sämre. Jag blir mer bekväm, latare och inte så aktiv i bildsökande, komposition och utsnitt, med en tendens att sitta kvar på min plats och skruva på zoomen istället.
Sammanfattningsvis; behändigt och mångsidigt, men med en bildkvalitet, främst skärpemässigt, som inte räcker riktigt ända fram i ändlägena. Som superzoom betraktat är det sannolikt ett av de bästa, men man kan inte både äta kakan och ha den kvar och superzoomobjektiv är alltid kompromisser. Räknar man med det och accepterar det så är det ett bra objektiv för många.

Köpt hos: B&H Photo Video NY USA
2011-04-27 weblelle

PLUS: vidvinkel plus tele i samma objektiv.
MINUS: optiken tenderar att röra sig in/ut om man lutar kameran upp/ned .inte mycket men det märks.

har ingen större erfarenhet av olika objektiv. har använt mig av Canon eos 550D och kitobjektivet samt sigmas 70-300mm tele. Bytte nyligen till Canon eos 60D och detta objektiv och har fått betydligt bättre bilder. Mycket bättre skärpa och då särskilt i mörka partier vid kraftig inzoomning.vet att det finns bättre objektiv än så här men för mig betyder det mycket att inte behöva byta objektiv då jag är i en dammig miljö när jag fotar.jag kan stå i spiltan vid hästen och fota och gå till ridhuset och fota långt bort utan att riskera få in allt damm som virvlar runt hela tiden.

Köpt hos: expert

Pris: 5750
2011-04-15 Ilúvatar

PLUS: Kompakt. Tystare än föregångaren, samt mjukare i zoommekanismen, som hade en tendens att fastna. Stort omfång.
MINUS: Dålig kantskärpa, speciellt över 220 mm. Inte superskarpt någonstans, men fullt acceptabelt för det zoomomfånget.

Har nu tagit ca 1000 bilder med detta objektiv och Nikon D7000. Har provat AF-finjustering på kameran utan att få det helskarpt i teledelen. Som makro fungerar det rätt bra, men inte föremål flera hundra meter bort.

Bildstabiliseringen kan få tokspel ibland och göra det värre än utan.

Visst är det smidigt med 18-270, men superzoomar är alltid kompromisser.

Det verkar också vara stor variation mellan olika exemplar.

Liknande produkter: Hade den förra generationen av detta objektiv, men lämnade tillbaka det.

Köpt hos: Foto7an, Örebro

Pris: 5999

Elinchrom ELB 500 TTL