TAMRON AF 28-300/3.5-6.3 XR DI


Summmering2007-05-13 the_Rose

PLUS: Billigt, omfånget, macro, vikten
MINUS: Generellt sätt rätt så oskarpt

Jag har ägt och använt det här objektivet sedan 2005 (i skrivande stund 2år sedan).

När jag la ut de dryga tre tusen som objektivet kostade förväntade jag mig inte någon prestanda i Canons L-klass. Jag fick vad jag betalade för och är mycket nöjd med det.

Jag vill påstå att bilderna är bra, i ungefär samma liga som canons Kit-objektiv lite oskarpare i vissa situationer dock.

Det är ett lättviktigt objektiv som följer med i stort sätt överallt och har räddat många situationer. Omfånget och macrofunktionen gör att det kan sitta på nästan hela tiden och fortfarande ge mycket stor fotografisk frihet. Och som sagt, som glad amatör är jag mycket nöjd med bilderna hittils.

Pris: 3600
2005-03-13 Gäddfiskarn

PLUS: Enormt zoomomfång och mycket låg vikt.
MINUS: Ingen skärpa att tala om någonstans - bedrövligt helt enkelt. Får dyngpisk av kitobjektivet!

Hade detta objektivet på min kamera på test. Förväntade mig inga underverk, men hoppades att det skulle ta hyggliga bilder och funka som standardobjektiv på en runda i skogen. Kom hem och granskade bilderna på datorn och det var den sämsta skärpa jag sett oavsett bländare, avstånd, zoom och slutartider. Helt oanvändbart för mig. Kan tänka mig att man kan användade det om man vill skriva ut semesterbilder i 10 cm format max. Klart tveksamt om man vill lägga de här pengarna på ett semesterobjektiv dock...

Kundtjänst: Bytte in det så jag kan inte klaga.

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar