Annons

Canon CanoScan 9000F


Summmering

Egenskaper

* Toppklasscanner för film, foto och dokument
* 9 600 x 9 600 dpi*, 48 bitars färgdjup
* Snabb scanning av dokument, foton, film och diabilder. Ingen uppvärmningstid
* Scanna till redigeringsprogramvara, 7 EZ-knappar, FARE
* Auto Photo Fix II och programvaran för automatisk korrigering av dokument

Scanning av hög kvalitet: 9 600 dpi upplösning med höghastighetsinläsning av filmFörbättrad kvalitet, oöverträffade detaljer
Ta ett stort kliv framåt i skapandet av högkvalitetsfilm och fotoscanning. CCD-sensorn med en upplösning på 9 600 x 9 600 dpi* som används i CanoScan 9000F ger dig det ultimata inom återgivningskvalitet, med exceptionellt detaljerade bilder. De är perfekta för förstoring och utskrift med hög upplösning, med 48-bitars färgdjup som ger exakt färgåtergivning.

Scanna med hög hastighet, spara tid
Nå nya nivåer när det gäller scanningsprestanda och produktivitet. Scanna negativ 35 mm-film snabbt, cirka 18 sekunder per bild (1 200 dpi), eller scanna ett färgfoto eller dokument i A4-storlek på cirka 7 sekunder (300 dpi). Börja scanna direkt, utan att vänta, eftersom ingen uppvärmningstid behövs – och spara energi samtidigt.

Flexibel filmhantering
Den inbyggda filmadaptern hanterar alla dina filmscanningsbehov utan problem. Den scannar 12 x 35 mm-filmremsor och 4x monterade diabilder – negativ och positiv – i en enda åtgärd. Den hanterar också film i 120-format (max 6 x 22 cm).

Automatisk bildkorrigering
Återställ repad, skadad, dammig och blekt film enkelt, utan tröttsam manuell retuschering. Canons unika FARE (Film Automatic Retouching and Enhancement) Level 3-teknik – inbyggd i scannern – gör jobbet åt dig med infrarött ljus som scannar efter fysiska defekter på filmens yta. QARE Level 3-tekniken återställer skadade fotoutskrifter automatiskt.

Verkligt lättanvänd
Även de mest komplexa funktioner blir lättanvända. 7 EZ-knappar ger direktåtkomst till automatisk scanning, kopiering, e-post och funktioner för att skapa flersidiga PDF-dokument. Knappen för automatisk scanning känner igen foto-, dokument- och filmtyper, så att inställningarna för scanning och sparande blir de rätta. Auto Photo Fix II och programvaran för automatisk korrigering av dokument optimerar utskrifterna och kvaliteten på de slutliga bilderna eller dokumenten. Den inbyggda nätadaptern gör enheten kompaktare så att det blir mindre trångt på skrivbordet.

Smart och värdefull programvara ingår
Den kraftfulla programvaran SilverFast SE, Adobe Photoshop Elements och ArcSoft PhotoStudio följer med enheten, så att du kan få ut mesta möjliga av dina scanningar. Hantera scannade filer enkelt med Canons MP Navigator EX-programvara. Konvertera dokument till sökbara PDF-filer, kompletta med lösenordsskydd för att skydda konfidentiell information. En annan ovärderlig programvarufunktion är Stitch Assist, som ger dig möjlighet att scanna A3-sidor genom sömlös sammanfogning av två scannade A4-sidor.2014-06-09 saint19

PLUS: Mångsidig (papper, negativ, dior), mitt ex. såldes tillsammans med PSE 8 och Silverfast SE.
MINUS: Jack-of-all-trades; kan mycket men är inte expert på något.

Mångsidig flatbäddskanner. Skannar dokument, pappersfoton, negativ och diabilder. Stort mervärde tack vare medföljande program (Photoshop Elements 8 och Silverfast SE) i samband med mitt köp. Den angivna maximala optiska upplösningen ska man ta med en stor nypa salt (Gäller för övrigt de flesta skannrar).

När det gäller prestandan vid skanning är det, om jag förstått saken rätt, ingen skillnad alls mellan 9000F och 9000F Mk II.

Är man kräsen när det gäller negativ bör man köpa en riktig filmskanner.

Liknande produkter: Epson V500, Epson V600

Kundtjänst: i.u.

Pris: 2036
2014-04-15 BergslagsRonin

PLUS:
MINUS: Går inte att skanna storformatsnegativ

Se mitt minus
2011-11-20 volodja

PLUS: Otroligt mycket scanner för pengarna! Den är snabb och gör vad man förväntar sig.
MINUS: Den är lite stor och klumpig, kanske...

Jag har tidigare använt olika filmscannrar. Men med tanke på vad de kostar, har det inte varit ett alternativ för mig hittills.

När jag blev tipsad om den här saken, slog jag dock till efter att ha läst lite tester och omdömen om den. Det här är en flatbäddsscanner med möjlighet att scanna upp till mellanformatsfilm. Som kostar tvåtusen spänn.

Vill man ha en billig scanner som klarar film, är det här en värdig vinnare. Vill man ha något bättre, är jag rädd för att man får lägga ut betydligt mycket mer.
Resultaten jag har fått ut av både småbild och mellanformat är helt ok med tanke på vad scannern kostar. Så jag är nöjd.

Dock har jag inte förstått mig på Silverfast 8. Det buggar dessutom en hel del med Mac OS X 10.6. Jag har döpt om det till Silverslow. Så det har blivit att jag arbetat mest med Scangear, vilket fungerar som det ska. Så länge man stänger av alla "förbättrings"-verktyg.

Köpt hos: Media Markt

Pris: 1990
2011-04-01 greggan

PLUS: Bra pris/prestanda relation.
MINUS: Inte high end direkt, välg en filmscanner om du vill scanna film.

Äger sedan tidigare en Canon 9950F flatbädds scanner och en FS4000US den senare en filmscanner för 35mm film .
Den nya 9000F kommer inte upp i samma kvalitet som någon av dessa när det gäller filmscanning.
9000F är dock snabbare än de bägge äldre scannrarna.
En mer uttömmande recention har jag skrivit och publiserat här:
http://www.stockholmviews.com/canon_9000f_review/

Liknande produkter: Epson V600 och eller V700

Kundtjänst: Alldrig haft några som helst problem med mina Canon scannrar.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2000
2011-02-18 Enrake

PLUS: Snabb uppstart. Priset. Resultatet med Silverfast.
MINUS: Lite stor och utrymmeskrävande. Bräckliga negativramar.

Helt OK scanner för den som inte vill betala en mindre förmögenhet. Snabb uppstart och bra resultat på scanningarna.
Medföljande programmet Silverfast är mycket bra och ger "det lilla extra" när man tittat på Moderskeppets scannerkurs. Med tanke på priset är den mycket kompetent.
Har scannat både flatbädd och film nu ett år och är mycket nöjd.
120 film är naturligtvis att föredra, men 135 film funkar förvånandsvärt bra den också.

Liknande produkter: Canon 8800

Kundtjänst: Ej behövt

Köpt hos: Dustin
2010-10-03 peranders

PLUS: Kan skanna film och har direktknappar för vanliga funktioner. Bra kvalitet på inskannat.
MINUS: Mjukvaran är ganska PC-mässig där då jag lägger i det begreppet ett rörigt gränssnitt. Har dock än så länge inte upptäckt något stort funktionellt minus.

Jag har precis köpt skannern så någon utförligt omdöme är svårt att ge. Återkommer med mer senare.

Kundtjänst: Bra, damen i kassan hade gått säljkursen på ett positivt sätt.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2395
2010-07-02 KloP

PLUS: Priset. Möjligheten att skanna 24x36 och 120 film. snabb uppstart och ganska snabb skanning. Stora bildfiler.
MINUS: Skulle gärna få vara lite skarpare. Har man (som jag) inget intresse av flatbäddsskanningen så tar detta bara upp onödigt utrymme.

Då jag endast scannat film kan jag inte säga nått om flatbäddsskanningen. Generellt tycker jag att skannern presterar bra, bäst blir det absolut att skanna 120-film, på vanlig 24x36 tycker jag det kan kännas lite väl luddigt men absolut helt okej, det blir stora bildfiler som går att skärpa upp ordentligt.
Skannern känns ganska välbyggd, de filmkasetter som medföljer är bra men känns (och är) väldigt plastiga (såpass att de säkert kan gå sönder om man inte aktar sig).

Liknande produkter: Har bara använt en Imacon Flextight tidigare, de går inte att jämföra.
Epsons perfection V750 är väldigt lik men tre ggr dyrare, vet inte om den är något bättre.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2395

Elinchrom ELB 500 TTL