Sigma 135/1,8 DG HSM

Artiklar om produkten


Summmering

Sigma 135/1,8 DG HSM
Högpresterande och mycket ljusstark fast teleoptik i Sigmas Art-serie. Som del av Art-serien har Sigma gjort allt för att lyfta bildkvaliteten i detta brännviddssegment ytterligare en nivå med ultrahög upplösning/skärpa för att matcha de allra mest högupplösta fullformatsmodellerna.

Denna klassiska telebrännvidd för fullformatskamera har för många varit förstahandsvalet för porträttbilder, såväl som sportbilder och naturbilder på medelavstånd. På kamera med APS-C-sensor ger optiken en bildvinkel motsvarande ~200 mm brännvidd på fullformatskamera.

Optiskt
Flytande linselement bidrar till optimal skärpa från kant till kant oavsett fokuseringsavstånd. Linselement i FLD-glas (2 stycken) och SLD-glas (2 stycken) bidrar till minimal grad av kromatisk aberration och därmed ännu bättre färger och högre kantskärpa.

Bokeh
Brännvidden, tillsammans med toppklassig ljusstyrka och 9 st avrundade bländarlameller ger möjlighet till en mycket mjuk och fin teckning av motivdelar utanför fokus.

HSM och OS
Sigmas HSM-motor ger en snabb och tyst fokusering, lämplig både för actionmotiv och motiv man inte vill störa med en ljudlig optik (t ex vilda djur). Optimerade styralgoritmer och sensorer för att avgöra objektivets läge/orientering bidra till ännu säkrare autofokus oavsett situation och hantering.

Elektronisk bländarstyrning
En nyhet är att optiken nu har elektronisk bländarstyrning även på Nikon-modellen, vilket ska innebära mer exakt bländarkontroll och därför jämnare exponering från bild till bild - speciellt synligt vid serietagningar. Nikon-kamerahus äldre än ~2005 har inte stöd för elektronisk bländarstyrning och fungerar inte fullt ut med denna optik. Säkerställ detta innan du köper objektivet, om du är osäker. (Alla objektiv till Canon EOS har elektronisk bländarstyrning och alla EOS-hus stöder detta).

Skydd
Optiken har gummitätning mot kamerahuset. Optiken har inga inbyggda tätningar i övrigt utan skyddet begränsar sig till den viktiga skarven mellan optik och kamerahus.

Kompatibel
Sigma 135/1,8 är kompatibel med Sigma USB-dock för firmware-uppdateringar och finjustering av autofokusen, bland annat. Optiken är även kompatibel med Sigmas MC-11-konverter om du vill använda Canon-versionen av optiken på en Sony-kamera med E-fattning.
Elinchrom Rotalux Softboxes