Nikon Coolpix 8700: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Nikon Coolpix 8700


Summering

Digital kompaktkamera med 8 Mpix bildsensor och 8-faldig optisk zoom.



Betyg


(4.36/5)
(2.55/5)
(4.73/5)
(4.09/5)
(baserat på 11 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Digital kompaktkamera med 8 Mpix bildsensor och 8-faldig optisk zoom.

Tillverkare: Nikon
Tillverkarens produktsida

Recensioner

1 2 Nästa 
Martin Olsson
2007-06-18 Muni

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Manuella inställningar, formatet, raw-format och möjlighet till extern blixt
MINUS:

Detta är min favoritkamera. Hyfsat liten med manuella inställningar.
Hayder Alsahaf
2006-10-21 Hayder Alsahaf

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: mycket skarp optik, bildkvaliten är fantastisk, lättvikt perfekt för semester och att bära med sig överallt. perfekt ljusmättning även vid svåra situationer. kamerans dynamisk omfång är mycket bra (bättre än D70)
MINUS: det enda nakdelen är brusnivån i högre iso. vid 400 är bruset störande.

en överraskande bra kamera i liten format.

Liknande produkter: hade tidigare Olympus 5060 och Dimage 7i, 5060 kameran var mycket bra men 8700 är betydligt bättre på bild och ljusmättning

Kundtjänst: inte behövdes
Kristofer Lindgren
2006-03-28 Krist0fer

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Priset, systemkamerastilen, zoomen, så otroligt skön att hålla i och alla bra funktioner.
MINUS: Batterilängd, macro-focus och blixten som poppar upp fast man har stängt av den.

Tänkte köpa en Canon EOS 350D, men eftersom den här kameran sjönk så väldigt i pris så var det ett bra val, iallafall ett tag till. Jag fotar en del macro och ett macro-objektiv till 350 kostar mer än den här kameran.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 3500
Anders Ingemann
2005-12-03 P A Ingemann

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra färgåtergivning, går att leka med och få mycket bra bilder för den kräsne.
MINUS: Lite ljus i gluggen vid zoom & lätt att få skak vid långa zoomar plus lite långsam och i mitt tycke, så går det åt många batterier om man inte vill hemma o ladda på en gång.

Min kamera är jag rätt nöjd med tanke på vad jag betalade även om jag idag hellre skulle köpt en systemkamera. Bra funktioner och man lär sig kamerans fineser fort. Jag läser inte manualer utan kör mer plug n´play, try and error.

Det jag saknar är att den kunde vara lite snabbare och anti-skak funktion vid extrem zoom som finns på 8800.

Köpt hos: Privat

Pris: 6000
Thomas Evensson
2005-07-19 tevensso

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra kamera, med mycket funktioner, som tar fina bilder. Bra zoom.
MINUS: Batteriet tvärdör mot slutet, det är lite synd, för mätaren hinner nästan inte med att visa strömfallet.

Jag kompromissade, för jag tyckte inte att jag hade råd med en SLR. Nöjd, men inte helnöjd, så nu har jag en 20D.

Kundtjänst: -

Köpt hos: B&H New York

Pris: 7585
Hubert Elming
2005-04-28 Nils-Hubert

Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust, fina färger etc.
MINUS: Har svårt att hitta focus och skärpa i manuellt läge för macro-fotografering. Batterierna tar snabbt slut i kallt klimat.

Lite mer träning så kanske man lärsig hitta focus å skärpa.Önskar att det fanns en batteriack som man kunde ha innanför jackan när det är minusgradersom som man via kabel kunde ansluta till kameran. Hade jag vetat att det skulle komma en 8800 så hade jag nog avvaktat mitt köp av 8700
2005-03-05 Filip-

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Väldigt bra byggd (svart ytbehandlad magnesium), bra optik, bra zoom-omfång, mycket bra sökare, bra blixt, mycket medföljande bra program/tillbehör, snygg!
MINUS: Ingenting som besvärar mig... möjligtvis högt brus vid höga ISO tal.. dåligt batteri, fast jag rekommenderar att köpa ett extra till, då är det helt O.K.

Ptja, en väldigt iögonfallande kamera tycker jag, skön att hålla i, den har bra optik... det finns många manuella inställningar som man kan leka med....

Liknande produkter: Minolta DiMAGE A1/A2, DiMAGE A200

Kundtjänst: Dålig kundservice. Var en jäkla lång (2 veckor)leveranstid.

Köpt hos: Www.datorbutiken.se

Pris: 6995
Daniel Neij Larsson
2005-01-17 Chip

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Mkt bra optisk sökare, bra zoomomfång, härlig macro, mycket inställningar, flexibel, skön!
MINUS: Lite problem med automatisk fokusering, kameran tar en stund att lära sig.

Detta är min sjätte digitalkamera, min andra semiproffskamera. Hade förut en Sony F717, så mina referenser och krav har varit ganska höga på denna kameran. Mitt första intryck av 8700 var nog dess underbara design/konstruktion. Den ligger mycket bra i handen och greppet tycker jag är utformat klockrent för att passa alla. Det enda som kanske är lite tveksam är red-eye-reduction-lampan som är placerad där man gärna har sitt högra pekfinger. Detta är dock inget som stör mig.

Jag var ute efter en kamera med bra zoomomfång, bra färgåtergivning, bra exponeringar och mycket inställningsmöjligheter. Kameran har verkligen levt upp till i princip allt och jag känner även idag att jag har mycket mer att prova bland alla inställningar. Du kan ställa in allt från blixtstyrka, färgstyrka, exponering, slutartid, brusreducering, mätning, konstrast, fokuseringsalternativ, zoomalternativ, egna menyer och mycket mer. Det som gör kameran lite knepig är dess något konstiga knappar. Det tar en ganska bra stund innan knapparna sitter i ryggmärgen. Jag behövde ha med mig manualen ett tag innan jag kom ihåg alla knappkombinationer och liknande.

Kameran har totalt 3 displayer. En optisk sökare, en vanlig lcd-skärm och en mindre skärm på ovansidan som berättar slutartid, inställningar, blixt, macro, batteri, återstående bilder och en del annat. Alla skärmarna är fantastiska på denna kameran. Ett speciellt tack för den suveräna optiska sökaren, jag använder den faktiskt mer än vad jag använder lcd-skärmen. Lcd-skärmen är utvikbar och kan vridas 180 grader. Positivt även här att displayen kan vikas inåt så att den är skyddad när kameran inte används, den är även antireflexbehandlad och färgstark i alla lägen.

Bildkvalitén på kameran är faktiskt ungefär vad jag förväntade mig. Just inställningsmöjligheterna för bilderna kan jag inte betona nog. Kameran är mycket flexibel i stort sätt alla lägen! Möjligtvis att den lider av lite fokuseringsproblem i icke tillfredsställande beslysning. AF-lampan fungerar dock bra och gör sitt jobb som den ska. AF-lampan räcker dock inte hur långt som helst. Om du vill fotografera hela släkten vid matbordet en kväll när inte ljuset räcker till riktigt kan kameran få lite problem att fokusera, bra är dock att den säger till när den inte kan fokusera istället för att fokusera missvisande.

Zoomomfånget är mkt bra. Jag väljer dock att stänga av den digitala zoomen och använder hellre ungefär 75% av det totala zoomomfånget eftersom det är optiskt. Härligt också med zoommöjligheterna vid macro-tagning. Du kan komma så nära som 3 cm från linsen, sedan kan du zooma in ännu närmre och få lysande bildresultat. Här lider kameran dock lite av att varken AF-lampan eller blixten kan belysa motivet ordentligt eftersom blixten är av Popup-version och AF-lampan är inbyggd jämte blixten.

I stort sätt vill jag säga att jag är mycket nöjd med kameran. Detta är en kamera som jag mer än gärna bär med mig runt halsen. Snabb uppstart och mycket lätt att ta bilder med när man väl kan knapparna utan att ta ögat från sökaren. Jag rekommenderar även Nikons egna kameraväska "Nikon CP-11" som är utformad till just 8700-modellen. Se recension här på fotosidan om den!

Liknande produkter: Olympus C8080

Köpt hos: Köptes obetydligt begagnad
Carl-Olof Nilsson
2004-09-21 Carl Nilsson

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Liten och lätt att ha med sig, tar bra bilder med bra skärpa och färgåtergivning. Har dom manuella inställningsmöjligheter man behöver, en riktigt skaplig digital sökare och en monitor som syns bra även i starkt solsken. Ett bra zoomomfång och makro
MINUS: Batteriets livslängd kunde ha varit lite bättre, ett reservbatteri är dock litet och föredömligt lätt och snabbt att byta. Vid manuell inställning av avstånd skulle en numerisk avståndsskala vara att föredra jämfört med symbolskalan. Bruset kan vara störande från ISO 200, (relativt lätt att reducera i datorn).

En liten och trevig kamera som man behöver ge lite tid innan man kan utnyttja dom möjligheter den har, med andra ord läs manualen. När man väl lärt sig var knapparna sitter och menysystemen så går faktiskt att göra många inställningar utan att flytta ögat från sökaren. Kameran har en skaplig automatik och många fina förprogrammerade inställningar, men styrkan ligger nog i dom användardefinierade möjligheterna.
Känner mig nöjd!.

Liknande produkter: Canon Powershot Pro1.

Kundtjänst: Bra.

Köpt hos: Cyberphoto
2004-09-15 jboy

Bildkvalitet: 4
PLUS: Hög Upplösning, Bra vridbar lcd, liten och smidig, bra zoom, bra makro (3cm)
MINUS: Korniga bilder vid lite högre ISO (200 och 400) Eftersom man bör köra med ett lågt ISO-tal 100 eller 50 så behöver man ofta ha en relativt lång slutartid, vilket kan resultera i skakiga och diffusa bilder, stativ är därför att rekommendera.

Min första kamera av någorlunda kvalitet. Är väldigt nöjd med denna, en allround kamera som inte är knölig att kånka på och kan leverera riktigt högupplösa bilder. Coolpix 8700 passar mig riktigt bra.

Liknande produkter: Canon Powershot Pro1, Canon EOS 300D

Köpt hos: www.pixmania.se

Pris: 7345
1 2 Nästa 

Forumdiskussioner

Diskussion I forum Startad Startad av Inlägg Senaste inlägg - Senaste inlägg av
Ska jag köpa ny kamera eller bättre objektiv? Köpråd 2020-01-18 22:18 Shilah4 143 2020-02-03 09:55 Bengf

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
Johan Holmström 2004-08-12 19:44:10
säljaren 2004-09-08 14:27:16
Suede 2004-09-20 01:04:00
Coerlen 2005-01-24 05:26:24
tevensso 2005-07-12 11:38:18
TigerJoJo 2005-09-05 16:56:42
nissebo 2005-11-10 15:33:18
P A Ingemann 2005-12-03 17:07:33
Krist0fer 2006-03-26 22:27:56
Fågelfenix 2006-04-27 23:00:13
susvik 2007-05-17 10:29:45
LaMAnd 2007-07-14 19:55:05
Newfie 2007-08-17 01:11:28
Chilaili 2008-07-25 16:14:19
newfiehouse 2008-08-02 20:41:36
transponder 2010-04-17 15:22:34
Mitsuyo 2010-04-29 00:11:38
Futurum 2010-09-05 16:25:51


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS