Annons

Canon EOS 1D Mark IV

EOS-1D Mark IV har ledningen när det gäller hastighet och upplösning. Nu kan du dokumentera det extraordinära. Frys händelserna i 16,1 megapixlar och 10 bilder per sekund eller i Full HD-video. EOS-1D Mark IV står redo för allt.

Övergripande: 
Att använda: 
Hållbarhet: 
(baserat på 12 recensioner)
Skriv en egen recension




2017-07-09 ankarback

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra bildkvalitét även jämfört med nya kameror. Mycket tålig. En rejäl regnskur är inga problem. Snabb och träffsäker AF. Mycket bra batterikapacitet.
MINUS: Det dynamiska omfånget blir märkbart sämre vid höga iso. Väldigt högt slutarljud. Med 10b/s smattrar det på rätt bra...

En riktig proffskamera som efter snart 10år fortfarande står sig riktigt bra. Största skillnaden mot nyare kameror är att den tappar dynamiskt omfång rätt snabbt vid högre iso. Över iso 6400 blir även färgerna lite sämre. Mycket tålig konstruktion, snabb AF och 10 b/s gör den till en perfekt kamera för sport och naturfoto.

Jag lät byta slutaren när den gått drygt 384000 exponeringar. Tyckte den började låta lite ansträngt och ville byta när det fortfarande finns reservdelar. Dock fungerade den utan problem så hur långt den kan gå vet jag inte.
Nu går den som andrakamera och lär säkert leva i minst 10år till.

Bra att tänka på är att kameran inte är fullformat utan APS-H, dvs med crop-faktor 1,3. Har ju både sina för och nackdelar.
2016-03-26 Rikard Strand

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

Har använt mig av 1ds mark 2 och mark 3 .
Köpte men 1d mark 4 mest för att jag fick den till samma pris som en 7d mark 2 . Kan bara säga att bilderna överträffar det mesta jag jobbat med även på höga iso.
Underbar kamera som är byggd som en stridsvagn .
2015-04-26 mraros69

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb, brushantering höga ISO, Skärmen
MINUS:

Jag hade en Mark III innan, så valet att bytta upp mig var inte svårt val! Jag är förvånad över att den är så mycket bättre på det mesta. Jag kan bara säga att jag är mycket nöjd!
Jag åter kommer senare med mer!

Pris: 14000
2014-09-21 Kemo

Att använda: 2 Hållbarhet: 5

Mycket bra..
2013-04-10 Jeroen Hartings

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Skärmen, brus på höga iso
MINUS: Vet ej än

Har även en 1D3. Mina första observationer:
+ snabbare skrivning till minneskorten
+ skärmen! Oj vad blek och suddig den gamla skärmen på 1D3 ser ut nu.
+ AF-on knappen känns förbättrad
+ brus på höga iso något förbättrad

Återkommer framöver med en mer ingående recension.

Tillagt 2013-06-19:
Efter att ha ägt kameran ett tag och använt den en hel del vill jag komplettera lite.

+ Bildkvalitén (raw), ojoj... Tål mycket efterarbete.
+ Batterikapaciteten (märker egentligen ingen skillnad mot 1D3)
- Buffern hade jag gärna fått vara större

Tillagt 2014-03-24:
Idag äger jag en 1D Mark 4 och en 1Ds Mark 3 (sålde 1D mark 3 kort efter införskaffandet av denna).
Även fast jag primärt fotograferar med fullformatshuset så kommer 1D4:an verkligen till sin rätt när jag fotar exempelvis fåglar. Det märks att den är kvickare på alla områden.

Köpt hos: Privat på Fotosidan

Pris: 22900
2011-03-07 ymmotvtx1

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Kvalité så det ryker om det
MINUS: Inga

Fyller mina förväntningar med råge Gryyymmmm

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 43000
2010-12-26 Strigge

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Produkten andas kvalité
MINUS: Kunde haft längre batteritid

Robust arbetshäst som visar styrkan varje gång jag använder den.

Pris: 49000
2010-10-29 pelle gbg

Att använda: 5

PLUS: Snabb autofokus, enkel att använda men oerhört fuktkänslig.Speciellt i havsmiljö och naturen med hög luftfuktighet.
MINUS: Priset...

Otroligt bra kamera till alla användningsområden, robust och stryktålig speciellt sport och natur där det krävs snabba bilder.

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 44
2010-04-20 Peter Sundell

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Vädertätad, kvalitet, fokusering, skärpa, bildhastighet, ISO 50-102400, full HD filmning.
MINUS: Mycket pengar.

Efter mina 20 år med Sony/Minolta systemkameror, så har jag nu bytt hela mitt system till Canon.
Efter en kort tid så kan jag bara konstatera att den här kameran är riktigt bra på alla sätt, både att hantera,
ställa in knappar och funktioner, den är helt enkelt en dröm att jobba med.
Toppklass som rekommenderas.

Liknande produkter: Nikon D3s

Kundtjänst: Mycket bra och kunniga medarbetare på Stockholms butiken.
Rekommenderas.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 47995
2010-03-06 link

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Stridvagn som levererar bra bilder
MINUS: Fortfarande för många knapptryck för att byta till valda inställningar.Layout gammalmodigt men övrigt på topp

Har ägt en mk3 så övergången tekniskt sett var enkel,men man saknade nytänkande när det gäller att snabbt växla mellan valda fokusområden och hastighet, som 7D, där du byter snabbt med ratten.Felknappen för att starta film är snabbare i handhavandet än vridomk.på 7D.
Skärmen är outstanding när det gäller att se bilder i dagsljus.När det gäller brus så levererar mk4 ca. 1,5 steg bättre än mk3, och upplösningen är och skall vara bättre.
Autofokusen jobbar på ett helt annat sätt än mk3 och är inte lika nervös vid plösliga stillastående motiv.
När det gäller snabbhet och iso upp till 6400 så finns inget bättre idag.

Köpt hos: Scandinavian Photo
2010-03-01 mipmedia

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb som fasen. HD-filmning med en knapptryck. Gedigen!
MINUS: Inga...

Jag har väntat länge på kameran men det är värt all väntan. Jag gick från en Mk II till en Mk IV varför jag har inlärningströskel med menyerna något man nog inte har från Mk III. Men jag lär mig med glädje.

Köpt hos: Cyberphoto
2010-02-17 Strigge

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Andas kvalité
MINUS: Att den är svår att få tag på, men nu har jag en äntligen !

Helt underbar, snabb autofocus, där du väljer att den följer ditt utvalda mål (ställa in känsligheten för förbipasserande mål finns !!) underbart Canon

Liknande produkter: Nikon D3, Nikon D3s , Canon Mark III

Köpt hos: Kungsholms Foto

Pris: 50995

B+W Polariastionsfilter HTC