Nikon D7000



Egenskaper:
- 16,2 Mpixel CMOS sensor i DX (APS-C) format
- 3,0' Live View LCD med 920 000 punkter
- Chassi magnesium + vädertätningar
- Dubbla SD-minneskortplatser. SDXC-kompatibel
- Expeed 2 bildprocessor
- Inbyggd dammborttagning
- 39 punkters AF, varav 9 av dem är korslagda. 3D-följning m...Läs mer

Övergripande: 
Att använda: 
Hållbarhet: 
(baserat på 70 recensioner)
Skriv en egen recension




2016-05-14 pergust59

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Välbyggd. Användarvänlig. Går att anpassa för olika behov (funktioner och knappar). Tar mycket bra bilder. Lång batteritid.
MINUS: Lite svårt att hitta skärpan ibland. Har problem med backfokus med mitt Nikkor 35 mm, men kompenserat för detta i kameran,

En gedigen bygd kamera som givit mig mångap trevliga stunder och bilder. Det öjag gillar mest är möjligheten att skräddarsy funktioner och knappar. Bileran blir av mycket bra kvalitet. Lång batteri tid är ett plus.

Pris: 7690
2016-01-14 Kent Janson

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Relativt lätta menyer på svenska. I jämförelse med min andra systemare som är en Fuji S5 pro från 2008 så är den snabb som blixten.
MINUS: Har inte direkt hittat några svagheter och jag använder inte film möjligheten på kameran. Men om jag ska nämna en liten sak som kan irritera mig, det är att jag inte kan ställa in trådlös fjärrutlösare och serietagning samtidigt. det kan vara ett rätt så vanligt behov eftersom jag fotar mycket i HDR.

Har nu haft denna kamera i ca. 1 år och tycker att det kan vara dags att resensera den från min synvinkel.
Den här kameran har det mesta av vad man kan önska sig. den är relativt snabb och för min del, som också har en Fuji s5 pro med engelska halvsvårbegriplig meny är denna mer som en öppen bok.
Den är förhållandevis robust och ligger bra i mina händer som inte är av kingsize. Ett litet irritationsmoment på min kamera, är att av och på vredet kärvar lite grand men inget som påverkar funktionen.
Det här är en kamera som jag nog kommer att ha ett bra tag framöver, det är ju så att ingen kedja är starkare än dess länkar så för min del blir det isf. att satsa mer på optiken än på att byta kamerahus.
Pixelantal räcker för min del eftersom de flesta bilder jag tar inte blir eller ska bli till tapeter.

Liknande produkter: Hade läst en del om den så för min del stämde både pris och funktioner bra. annars finns det ju liknade hos både Canon, Pentax Olympus m.fl.

Kundtjänst: Jag har faktiskt ingen erfarenhet ännu, tack och lov!

Pris: 3500
2015-05-06 slimtheweasel

Att använda: 3 Hållbarhet: 4

PLUS: Gedigen, bra känsla, riktigt bra batteritid.
MINUS: Kräver att man kör i RAW12 med lägre kvalité för att den ska klara av minnesbufferten.

Har hittills använd D60 och D3200, så att byta till D7000 kändes helt rätt. En aning tyngre än tidigare modeller men ändå stadig i handen. Med batterigreppet och ett större objektiv blir den dock rätt biffig. Menyer och inställningar känns väldigt lätt att hantera, dock saknar jag vissa funktioner som nyare FX kameror använder. Att den saknar vinklad skärm gör inte mig något, sånt skit brukar ändå gå sönder för att man pillar med det för mycket.

Liknande produkter: D90

Kundtjänst: Bra
2015-01-20 carlahrberg

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätt, bra färgåtergivning, dynamik o autofokus.
MINUS:

Jämförelsevis lätt. Känns en aning plastig, men ändå stabil. Bra färgåtergivning och bra dynamik. Lättanvänd kamera som gör det man begär av den. Autofokusen är tillräckligt snabb för de flesta situationer.
2014-11-22 Chiow

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Bra batteritid, snabb och väldigt stabil.
MINUS: Tung, ej utfällbar skärm, autofokusen under film, är inte så imponerad utav vitbalansen.

Älskar den här kameran. När man väl har lärt känna kameran och när man vet vilka knappar som gör vad tycker jag tycker jag att att den är utomordentlig.

Tycker att kameran lämpar sig perfekt till den som hållit på med foto ett bra tag, men ändå inte känner för att köpa en avancerad kamera. Man kommer ganska långt utan en fullformatskamera. Bra hobbykamera helt enkelt!

Liknande produkter: Nikon D90
2014-08-26 Rob Vestin

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb, stort dynamiskt omfång.
MINUS: Kräver bra objektiv för att komma till sin rätt. Klen buffer vid serietagning i Raw.

Kööp! Det här är en bra kamera.
Jag bytte upp mig till denna efter att haft en D80 några år.
Jämfört med D80 uppskattar jag:
Bra ISO, helt ok bilder upp till ISO 1200.
Snabb respons, både Af och serietagning.
Finjustering av autofokus.
Mycket bra dynamiskt omfång, verkligen användbart.
Billig fjärrkontroll.

Liknande produkter: D300

Kundtjänst: Lasses kameraservice, justering av af. Bra människor.

Pris: 10000
2014-06-25 Bim-O

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS:
MINUS: Lätt att ofrivilligt ställa om +- exponerings funktionen

Underbar skärpa och färger. Snabb fokus Mycket bra med två platser för minneskort samt två programmerbara funktioner på funktionsratten, U1 och U2 som jag använder till flygande fågel och sittande fågel.

Liknande produkter: Inga. 7100 fanns inte då, hade nog valt 7000 ändå.

Kundtjänst: Har inte behövt
2014-06-24 nelsing

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: +Bra batteritid. +Inbyggd funktion för Intervall fotografering för tex timelapse. +Inbyggd autofokus motor för dem som har det behovet.
MINUS: -Saknar Wifi default.

Jag har bara haft kameran en kort period och ägde innan en D50 och kan säga att denna kameran har allt jag behöver som amatör/hobby fotograf. Den passar bra i mina relativt stora händer, fokuserar otroligt mycket snabbare och tystare än min gamla D50. Kan inte annat än att rekommendera denna kamera.

Uppdatering: Efter att ha haft kameran en lite längre period nu kan jag inte annat än att säga att det är en riktigt bra kamera och den som funderar över att köpa denna kamera kommer inte bli missnöjd. Presterar bra under alla förhållanden jag använt den i.

Liknande produkter: D7100, D5200, D5300

Kundtjänst: Haft kontakt med lite frågor och fått snabba och trevliga svar via e-post. Ingen erfarenhet av telefonsupporten.

Pris: 5390
2014-05-01 chris24

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Gedigen, snabb, bra resultat, dubbla minneskortplatser
MINUS: något tung

Köpt begagnad i England. Kände mig direkt hemma med kameran efter att ha använt Nikon D50 under många år

Liknande produkter: Nikon D3200, Nikon D7100, D300

Kundtjänst: MPB Photographic exelent service och leverans
Nikon Service har tidigare varit bra men senaste tillfället bristfällig, dåligt kundbemötande

Köpt hos: MPB Photographic, London

Pris: 4800
2014-01-18 odglobs

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalitet, autofokus, batterikapacitet, inställningsmöjligheter, dubbla minneskort.
MINUS: Inget

Enkelt att gå över från min gamla D80. I stort sett alla inställningar sitter på samma ställe. Annars är det mesta minst ett steg bättre.

Pris: 7000
2014-01-16 azus

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Tung, stabil känsla jämfört med billigare modeller
MINUS: Autofokus i dåligt ljus

+ Gedigen och stabil kamera som levererar bra filer.
+ Genom tänkta kontroller, förutom iso knappen.
+ Batteritiden, 1200 raw filer och batteriet visade fortfarande 40% kvar!

- Tar ett litet tag innan man lär sig alla finurliga reglage som novis.
- Autofokusen inte den bästa när det blir lite sämre ljus, då vill den gärna jaga lite för länge.

Liknande produkter: 7D, D7100

Kundtjänst: -
2013-07-04 Damm på sensorn

Förmodligen bra men mitt ex kunde inte fokusera rätt med något av mina Nikon-objektiv. Efter justering i AF tune blev det ändå inte bra, slutade med att jag skickade tillbaka den. Betalar man 6500 kr tycker jag att en sån basal grej som AF ska funka från scratch.
2013-06-29 Kenand

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra bildkvalité, intuitiv, ergonomisk,
MINUS: Överexponerar ibland

På det hela tget mycket nöjd, enda probblemet jag har är att kameran ibland överexponerar.

Pris: 8500
2013-06-18 pilgrimsfalk

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb, många och smidiga inställningar. Knappar och skärmar på rätt ställe. Mic-ingång. Dubbla minneskort.
MINUS: Lite liten, höger lillfinger hamnar lätt utanför/nedanför kameran. ISO-knappen vill jag ha på toppen i stället...

Var lite rädd att AF skulle vara sämre än på min D300 men den funkar utmärkt för fågelfoto. ISO och upplösning är en generation bättre minst (jfr D300). Tillräckligt snabb och rätt rattar och knappar på rätt ställe. Aningen liten för min smak. Vädersäker men inte samma gedigna känsla som D300 eller EOS 1 jag haft tidigare.

Liknande produkter: D700/D7100/D300S/div EOS och Sony.

Kundtjänst: Ej behövts på någon av mina Canon eller Nikon,,,

Pris: 6495
2013-03-12 sm6ufc

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Skarpa bilder, bra byggkvalitet och många inställningsmöjligheter.
MINUS: Ibland har autofokusen svårt att hitta skärpan i mörker.

Efter några månader med min D7000 och ett tusentals bilder kan jag konstatera att det var ett bra köp. Enda "smolken i glädjebägaren" var att jag fick skicka in kamera för justering av autofokusen, detta kan dock ha berott på objektivet Nikkor 35 1,8 G. Många inställningsmöjligheter, tar skarpa bilder och har en fin byggkvalitet. Bra batteritid med inbyggda batteriet.

Liknande produkter: Pentax K-5 och Canon EOS 650 D.

Kundtjänst: Nikon fixade problemet med autofokusen snabbt.

Pris: 7990
2013-03-07 Urban Rundblom

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: ISO, grepp, blixt, exponering, display, användarvänlig, bra funktioner, lite brus mm.
MINUS: Autofokus, ej vändbar display.

Grym kamera enda negativa är autofokusen funkar inte helt 100 med mitt Sigma 120-400 mm, letar lite för mycket skärpa fast jag har skärpa!
Saknar vändbar display inte ett måste...

Pris: 8000
2013-03-06 engli

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Tyngd, fokus, färgåtergivning, ISO, skärpa, alla inställningar man kan göra
MINUS: Överexponerar vid starkt ljusa foton

Har haft kameran i 8 månader och är väldigt nöjd. Den har så många möjligheter att inlärningskurvan är hög, men det tycker jag är bara roligt. Man har gott om utrymme för egen utveckling och tröttnar inte så fort på den då. Jag prickade i "medellätt" därför att bruksanvisningen och tänket i menysystemet är logiskt och man kan tämligen lätt lära sig olika funktioner. Det är alla möjligheter som man behöver tid för att lära sig. Handhavandet är logiskt och tilltalande, åtminstone för mig.

Den är känslig för vilken typ av objektiv du använder och avslöjar obönhörligt gluggar av lägre kvalitet.

Luckorna till batteri, kort och anslutningar känns stabila.

Det följer med ett plastskydd på LCD-displayen och det är bra för det blir fort rispor annars.

Jag har små händer och greppet passar mig perfekt. Den ligger skönt i handen och tyngden känns bara bra, rejäl och betryggande.

Objektiv som är ljuskänsliga och väger mer passar mkt bra med kameran. T ex Sigmas ljusstarka objektiv som är tunga som kassaskåp känns som gjutna med d7000.

Färgerna skiftar mera åt det gröna hållet till än blått. Det ändrar man enkelt i Lightroom eller Camera RAW. F ö så kan man själv ställa in skärpa, kontrast och färger nästan hur mkt man vill i Picture Control så det är inga problem att få bilderna som man vill. Det totala intrycket av färgerna är att det är måttlighet som gäller och att det känns naturtroget återgivet. Jag tycker väldigt mycket om färgerna i alla fall.

D7000 är riktigt bra när det gäller motiv som har både ljusa och mörka partier. Det finns dels inställningar och teknik att få till en bra bild, men sedan går det också att använda D-lightning som ljusar upp mörka partier redan i kameran. Något negativt jag märkt är att kameran överexponerar i ljusa miljöer så jag använder mig av histogrammet och ändrar exponeringen tills det inte blir utfrätta högdagrar. När man väl har vant sig vid den egenheten så går det lätt och smidigt att justera exponeringen. Det kan bli upp till +1 steg till 2 och sedan meckar jag lite med fotot i Lightroom.

Autofokus är något som jag håller på att lära mig fortfarande. Det är inte självklart vilken inställning som är bäst i skiftande situationer, men jag tror att det är en vanesak för mig och inte kamerans fel.

D7000 med bra objektiv tar skarpa och fina bilder med detaljrikedom och fina färger. Jag har aldrig ångrat mig och tvekar inte att varmt rekommendera kameran till de som frågar mig om råd om vilken kamera de ska köpa.

Kundtjänst: Cyberphoto:snabba, kunniga och vill att jag ska göra ett bra köp.Aldrig omöjliga om man vill ha retur.
2013-03-02 Damm på sensorn

Trevligt hus med bra bildkvalité. Känns väldigt snabb i allt. Gillar slutarljudet också. Mitt 35 f/1.8 krävde AF justering men nu sitter skärpan. Har sen tidigare ägt D300s och D5100. Denna är en god kompromiss av båda. Nu till schyst pris också. Just ja, bra batterilängd också, efter 500 bilder tagna har jag 50% kvar. Amazing...

Kundtjänst: Köpt från Fotokungen. Snabba, packar fint och hanterade en retur mycket snabbt och smidigt. Helnöjd.
2013-02-23 Brodden

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Vädertålig och med lcd-display som lättbegripligt visar inställningarna på kameran
MINUS:

Har nu haft kameran i 2 månader, den har blivit flitigt använd under tiden. Smidig att använda med dom dubbla inmatningshjulen och direktåtkomsten via knappar till de mest använda funktionerna. Den inbyggda autofokusmotorn ger möjlighet att använda äldre objektiv som dessutom är billigare att köpa jämfört med AF-S objektiven.

Pris: 6590
2013-01-18 TompaFoto

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Allt
MINUS:

Mycket stabil och gedigen kännsla av byggkvaliten, färgåtergivningen och färgmärningen är toppen, samt mycket bra iso egenskaper vid lågt ljus. Riktigt bra kamera!

Liknande produkter: Canon 50d och Samsung nx1000
2013-01-02 peter.alphede

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: mycket bättre än jag vågade förvänta mig
MINUS: Dyra batterier.

Jämför med Nikon D90

Kan börja med att säga att jag absolut inte är något proffs utan bara en glad amatörfotograf som har fotat i ca 10år och höll mej till vanliga kompakt och superzoomar innan jag tog steget och gick över till systemkamera så sent som i somras så i skrivande stund så har jag bara haft D90:in i ca 6 månader och jag fullkommligen ÄLSKAR den kameran och har enligt mej själv tagit måånga RIKTIGT bra kort med den och batteritiden är faktiskt bättre än vad Nikon själva säger, Med Nikon originalbatteri så får jag ut mellan 1000 till 1200 bilder och jag kör enbart i NEF (RAW format) och det kanske påverkar att kameran slipper att processa om korten till jpg.. Visserligen så används liveview väldigt lite och det är inte för att funktionen fungerar dåligt utan helt enkelt för att det känns naturligare och lättare att komponera bilden i sökaren som förövrigt är MYCKET bättre än exempelvis den betydligt nyare D5100 och för att autofokusen fungerar betydligt bättre speciellt i dåligt ljus och även det hjälper ju upp batteritiden. Nu sitter jag iof själv här och höjer D90:in till skyarna och det är jag fullt medveten om för helt klart så är det en (enligt mej) en fruktansvärt bra kamera som än idag tar betydligt bättre bilder än många av dagens modeller och har även smarta och lättåtkomliga reglage och en tydlig toppdisplay utöver den vanliga skärmen och det lilla extra att man nästan helt slipper att gå in i menyer för att ändra inställningar förhöjer nöjet att fotografera VÄLDIGT mycket.

MEN hur bra än D90:in faktiskt må vara så är D7000 bytydligt bättre på dom flesta punkter och jag tycker att det är j*vligt synd att dom flesta inte verkar vilja inse/erkänna det för innan jag själv vågade ta steget och byta till D7000 så försökte jag läsa mej till hur mycket skillnad det egentligen var mellan dessa modeller och det mesta jag läst om detta är faktiskt här på fotosidan och det av 2 huvudsakliga skäl och det första är att det är enklare att ta till sej informationen på svenska även om jag nu råkar vara ganska duktig på engelska och det andra skälet var att detta stället verkade vara en pålitlig källa och inte bara en massa förstå-sig-påare så jag litade faktiskt på det som skrevs här men nu bokstavligen med facit i hand så visade det sig tyvärr att väldigt mycket här var ren och skär bullshit, och det var faktiskt en tråkig insikt =(

LISTA på vad jag har upplevt mellan modellerna än så länge:

Sökare
D90 är känd för sin ljusa sökare men D7000 har snäppet ännu ljusare och är till stor hjälp om man som jag fotar mest på kväll och natt, dessutom har D7000 100% täckning i sökaren och jag trodde inte att det skulle spela nån större roll men upplever det betydligt enklare och trevligare att komponera bilden då man vet exakt vad som kommer med. På Pappret så står det visserligen att D90 har en snäppet större sökare men utan att ha jämfört just detta sida vid sida så upplever jag dom lika stora.
Bilder / upplösning
Högre upplösning... visst hysteri säger många och jag var en av dom som tyckte likadant... men JÖSSES vilken skillnad det är när man vill beskära en bild, dom ca 4mpix extra gjorde mycket större skillnad än jag trodde. Sen känns det som att när man förstorar bilden såpass MYCKET att den blir pixlig så framträder dom mjukare på något sätt med D7000 och känns inte lika "förstörd" om man av praktiska skäl faktiskt är tvungen att beskära bilden så illa. Även om D90 tar RIKTIGT bra och detaljrika kort så känns bilden mycket mer detaljrik, fylligare och mer äkta på något sätt och tillåter även hårdare redigering utan att förstöra bilden, och en sak som jag kännner händer ganska ofta är att färgövergångar blir grymt tydliga på kort tagna med D90, men framträder mest om det är en bild med halvtaskigt ljus och om man behöver redigera bilden lite hårdare och detta upplever jag inte alls på samma sätt med kort tagna med D7000

ISO är nåt som väldigt många är livrädda för att höja upp ibland, var själv likadan men tycker nog att det ofta är bättre att få en brusig bild än inte alls. och på denna punkten upplever jag D7000 som ljusår bättre , visst den ger givetvis brus den med och mer ju högre du pressar ISO:n men bruset känns mjukare och kornigheten verkar mindre på D7000 och är även MYCKET lättare att få bort i Lightroom utan att bilden känns sådär "kladdig" eller vad man skall säga om man lägger på för mycker brusreducering, Man får helt enkelt mindre brus som även tillåter (behövs oftast mindre) betydligt kraftigare reducering utan att bilden blir "förstörd" och jag kör helt utan brusreducering i kameran för jag tycker att Lightroom gör ett bättre jobb än vad kameran själv gör på den punkten och så slipper man dessutom den OTROLIGT tråkiga väntetiden innan kameran är redo för nästa bild om man stänger av kamerans egna brusreducering. D7000 har även ett bredare ISO område.

Fokus
D7000 kanske inte alltid sätter autofokusen bättre men BETYDLIGT fortare och ofta även exaktare och det speciellt i snabba ögonblicksbilder, har även provat på fåglar i flykt och det är nästan svårt att misslyckas när man låter kameran använda alla dom 39 fokuspunkterna (D90 har 11 fokuspunkter) och där missade man nog hälften av gångerna när man försökte med D90:n.

Filmning
Tänker du sätta kameran på exempelvis stativ och filma ett fast område så tycker jag att den filmar riktigt bra faktiskt trots att det "bara" är 720p, men funderar du ens på handhållen filmning så glöm det i och med att den saknar autofokus i filmläget, trodde i min dumhet att man skulle kunna få till det åtmintone ok med lite träning och visst vissa kanske lyckas men till filma med D90 så säger jag NEJ om man inte kör stativ som sagt. Även på denna punkten är D7000 ljusår bättre med sina 1080p och för att den har både autofokus och även lite olika autofokuslägen , vet iof att många har klagat på att autofokusen är långsam och allmänt seg och även att den hörs TYDLIGT på filmen. Min åsikt om detta är att autofokusen fungerar över förväntan, fokuserar oftast både fort och exakt men visst en dedikerad "riktig" filmkamera kanske gör det ännu bättre men där saknar jag tyvärr nån att jämföra med. Ljudet som många har nämt stämmer , men om man kör med t,ex ett av Nikons egna AF-S objektiv så hörs fokusen knappt eller inte alls för oftast så tar det som du filmar upp mer ljud än vad kameran låter.
Minneskort
Dubbla fack för minneskort som man kan ställa in på många olika sätt, NEF på det ena och JPG på det andra, sparar på båda så man ha en säkerhetsbackup om ett kort exempelvis går sönder (har själv råkat ut för det med D90:in och det är INTE kul om man har viktiga kort som går förlorade). spara stillbild på det ena och film på det andra, spara på det ena tills det är fullt och sen för att automatiskt gå över till kort nummer 2 för mer utrymme. möjligheterna är många.

Tar som sagt bara i NEF 14-bit lossless (RAW) och kör alltid korten manuellt i lightroom 4 och jag gillar att pyssla och förbättre bilden i efterhand men med D7000 blev det nästan tråkigt för dom flesta av bilderna är precis så som jag önskade och därmed sjunk behovet till efterjusteringar till under hälften, Lät kanske lite negativ till detta men det är för att jag gillar att efterjustera och det behövs knappt längre... och skulle väl tro att detta är ett STORT plus för dom flesta.

Bildkvaliten och färgåtergivningen/färgomfånget är BETYDLIGT bättre på D7000, men visst D90 tar oxå jättebra kort MEN D7000 är betydligt bättre som sagt. Visserligen så kör jag enbart i NEF så hur dom står sig mot varandra om man kör JPG kan jag faktiskt inte uttala mig om.

Byggkvaliten trots att D7000 är till ungefär hälften gjord i magnesium så känns båda precis lika välbyggda så där står det lika enligt mej, det enda som jag skulle kunna anmärka på om jag är RIKTIGT petig så känns programvredet mer gediget på D90 även om D7000 känns bra även på den punkten, knapparna för övrigt känns mjukare men samtidigt mer direkta på D7000, men detta med vred och knappar är bara om man VERKLIGEN letar "fel" mellan modellerna.

Liknande produkter: Nikon D90

Pris: 6495
2012-12-23 Paliswe

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Att jag satt "Lätt" att använda (och inte "mycket lätt") beror på att det finns så oändligt många kombinationer man kan ställa in så man måste läsa bruksanvisningen i flera år innan man lärt sig allt. Bruksanvisningen beskriver alla funktioner och är bra på det sättet. Enkelt menysystem trots alla funktioner.
MINUS: Bruksanvisningen beskriver inte hur man kan använda olika funktioner i kombination (en "kokbok") men då finns ju Nikon-skolan.

Har haft min kamera i ca ett år nu. Hade tidigare en D80 men upplever skarpare bilder och mindre brus. Har inte, som en annan recension, några större problem med fokuseringen vid normalt fotograferande men i läge live-view, som man måste använda vid filmning, fokuserar den nästan aldrig, måste då köra manuell fokusering. Fast då slipper jag fokusmotorns ljud i mikrofonen så jag måste iaf ställa in i manuell fokus. Den inbyggda mikrofonen är förvånansvärt bra, har gjort upptagninar i kyrkor bl a.
CLS blixtsystemet fungerar perfekt i D7000, med D80 fanns vissa kombinationer som var mindre bra (inbyggda blixten i läge -- gav inte helt släckt blixt i D80, det gör den i D7000)
Tillsammans med bl a 35 resp 60mm fasta obj har jag fått fantastiska bilder på träskulpturer

Liknande produkter: Har bara kört D80 och D7000 så jag kan inte jämföra

Pris: 11000
2012-12-20 elnaelida

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Djupet, upplösning, skärpa, känslan, storleken som känns proffsig, video-funktionen är guld. Autofokusmotor på huset.
MINUS: VITBALANSEN. AUTOFOKUS. Två stora minus.

Har använt min D7000 i ett halvår nu, och det sägs att det tar ett år att lära känna sin kamera. Jag är väldigt nöjd med kvalitén på bilderna, det blir ett fint, fantastiskt djup, håller alltid ISO på 100, men om jag någon gång höjer till 200-400 blir jag inte missnöjd även om bruset ökar.

Fotograferar utelsutande i raw för att ha kontroll över bilderna, och trots stor filstorlek är det det enda rätta.

Det jag inte gillar är vitbalanseringen. Tycker alla bilder får en konstig grön-ton, detta i jämförelse med min D60 där jag istället fick en blå-neutral ton jag trivdes med. Måste alltså spendera åtskilliga timmar med att fixa vitbalanseringen. Detta har jag märkt på alla nyare Nikon-kameror, så detta är inte specifikt för denna.

I början fastnade knapparna hela tiden, men nu verkar det ha släppt, vilket är tur.

har fotograferat i regn och snö och den håller bra mot väder av den typen.

Mitt andra minus som jag verkligen stör mig på är autofokusen. Väldigt bra att man kan välja hur många fokuspunkter man vill, men punkterna är för små, och kameran träffar för tusan aldrig rätt känns det som.
Detta kan jag bli helt tokig på, för sådana här problem ska väl inte en kamera i denna prisklassen ha?

Den fokuserar hur bra som helst i live view-läget, men som fotograf vill jag helst kunna fokusera och komponera i sökaren.

Min lösning på detta är att köra på stativ och köra manuellt när det gäller stillastående objekt som mat etc. Har någon ett bra tips på varför fokuseringen verkar vara galen, HÖR AV ER!

ett sista plus är att filmerna blir riktigt bra! Även om de är lite brusiga och så. hur nöjd som helst.

Kundtjänst: Supertrevligt på expert Ystad som vanligt. Tills de lade ner.

Köpt hos: Expert

Pris: 10000
2012-11-28 Hlund

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Enkel att använda, många möjligheter och inställningar, ISO, batterikapaciteten.
MINUS: Kan inte komma på några

Har nu haft denna kamera ett tag och är mycket nöjd över dess prestation. Jag hade en D80 innan och köpet av D7000 blev ett stort lyft i min fotografering. Jag gillar ISOn som man kan köra mycket högt innan man får störande brus vilket har underlättat en hel inomhus fotografering där man annars hade fått använda blixt. Jag gillar även batterikapaciteten som är mycket bra, ett fullladat batteri räcker länge och drar inte ur sig fast den får ligga oanvänt en längre tid.

Kundtjänst: Har inte behövt använda detta

Pris: 10900
2012-09-24 Knicklas

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb och träffsäker. Sitter bra i handen.
MINUS:

Ett jättekliv i rätt riktning jämfört med den D3100 jag hade tidigare. Grymt stor skillnad. Fokuserar snabbt, vilket är betydelsefullt när man fotar små barn t.ex.

Köpt hos: Privat

Pris: 6500
2012-09-17 fotografmanuelek

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Liten, Smidig, Fantastiska bildfiler
MINUS: Eventuellt lite för liten för normalstora händer, något plastig.

Jag måste ge denna hobby-kamera ett toppbetyg. Jag har den som back-up till min D800E och den överraskar mig positivt gång på gång.

Upplösningen räcker och blir över, inget snack om saken. Huset känns gediget om än lite plastigt och lätt jämfört med de dyrare husen.
Bra autofokus, enkelt handhavande och framförallt bildfiler som är riktigt toppen!

Storleken är i minsta laget för mina händer men är å andra sidan det smidigare alternativet på resor osv.

Dubbla kortplatser känns lyxigt efter att ha kört 5dMK2 under några år.

Då jag använder båda mina kameror samtidigt så kan jag störa mig på att Nikon valt att hålla olika plats på + resp - (då man zoomar i bilderna på skärmen). Samt att jag inte hittat någonstans i menyerna att ändra OK-knappen till att zooma in automatiskt till t ex 100%.

Liknande produkter: D700

Pris: 7500
2012-09-11 Jerry68

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Lagom för mina händer lämplig tyngd ligger bra i handen
MINUS: Har inte hittat några

Har haft kameran nu i snart 9 mån.
Den har fungerat helt perfekt hittills.

Liknande produkter: D300s

Kundtjänst: Bra kundservice

Pris: 9990
2012-06-27 HRL

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Helt enkelt en riktigt bra kamera för allmän fotografering. Bra brusegenskaper.
MINUS: Överexponerar gärna.

Så blev det en D7000, till sist - efter ett halvår med Sonys NEX 5n blev saknaden efter bra optik och bra (optisk) sökare för stor. D70, D200, D300... har hängt med ett tag på resan och känner mig hemma med D7000, även om knappar och handlag skiljer sig en del från D300. D7000 fyller mina behov. Efter en kort tids användning skriver jag under på allt positivt som sagts om kameran... samtidigt som jag förvånas över tendensen till överexponering. Kompenserar ofta med -0,7 utomhus.

Liknande produkter: Inga, det prismässiga avståndet är för stort till D800.
2012-06-23 gwbiker

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Exponering, fokusering iso
MINUS:

Har en d7000 och är mkt mkt nöjd. Det är dom det stod i FOTO tror jag det var så nära en proffskamera man kan komma utan att köpa en. Har sett ngn här som sagt att en d800 är mkt bättre... tacka tusan för det den är ju nästan 3 ggr så dyr... En korkad jämförelse!!!
2012-06-23 jouko arvonen

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS:
MINUS: Funktionsratten går ej att låsa!

Hde d7000 so andra kamera. dock märkte jag att redan vid ISO 3200 blev det för brusigt. Kör med d800 nu, det är mkt bättre!
2012-05-26 Ulf Ohlsson

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: ISO, dynamik, färger o känsla
MINUS: Möjligen storleken och placeringen på focusknappen. Där är 300s o 700 bättre i mitt tycke.

Har blivit med en D7000 denna vecka efter att provat en som kompisen har och må säga att jag är faktiskt lite impad över vad den åstadkommer. Ett riktigt bra alternativ för den glade amatören. Givetvis finns amatörer som kan pressa ut mer ur en kamera men de flesta av oss kommer otroligt långt med D7000. Innan jag hunnit hitta allt som finns i menyn och dessutom lärt mig det har jag förmodligen hunnit köpa ytterligare en Nikon av senare modell. Detta är min tredje kamera i segmentet , hur långt kan det gå för tio lakan?

Liknande produkter: D 300s D700

Kundtjänst: Klockrena, köpte den senaste i Kristianstad och säljaren var proffs
2012-03-22 andersm73

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: + Bra bildkvalitet, även på höga ISO + Intuitivt handhavande, speciellt om man använt Nikon innan + Många inställningsmöjligheter, med ganska snabb åtkomst + Bra batteritid, speciellt utan Live View/för mkt bildtittande + Dubbla minneskort
MINUS: - Tenderar att överexponera i vissa situationer - Kunde varit större buffert, samt snabbare skrivning till minneskort

Efter ett drygt halvår & ~9000 bilder börjar man få hyfsad koll...

Är nöjd med det mesta:
fungerar bra och är förtroendeingivande,
för mig lagom stor (även om D200/300 känns ännu lite bättre, men är en vane-/smaksak),
trevlig auto-iso-funktion (som kan användas ofta, pga av den höga bildkvalitén, även då ljuset blir svagare/iso:n går upp),
ganska snabb, men hade inte blivit besviken över högre hastighet (mycket vill ha mer),
Emellanåt osäker (=över)exponering i tex solljus, men går ju att åtgärda, speciellt om man kör raw+jpg
Två minneskort är praktiskt, tex. enl. ovan för två bildformat, och/eller om man vill ha mer utrymme.
Kanske ska testa med Eye-fi på .jpg-(andra)facket, vilket ju gör utrymmet än större,

Har bara testat filmningen sporadiskt, men verkar också bra, åtminstone vad gäller bild. Vad gäller ljud kan man ju ansluta extern mikrofon, om så önskas, för ännu bättre ljud...

Satsa f.ö. på snabba minneskort, för såväl (HD)filmning som snabb & uthållig seriebildstagning & -överföring.

För att sammanfatta det hela; blir bra bilder, till en rätt rimlig kostnad -rekommenderas varmt, i dagsläget!

Liknande produkter: Möjligen några Nikon: D300(s), D5100, D90 samt ev. Canon D60 (7D), Pentax K5/7, Sony A65/77 (om de fanns då?)

Kundtjänst: -

Köpt hos: Calumet Photo, Chicago IL, USA
2012-02-05 mikeon

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvaliten. Bilder med hög ISO. Gedigen känsla i huset. Möjlighet att finjustera fokus på olika objektiv
MINUS: Ingen 5-bilds bracketing. Skulle också önska större buffer vid seriebildstagning.

Underbar kamera. Har haft den mer än ett år nu och kan verkligen rekommendera den. Blir ännu bättre med det extra batterigreppet för de med stora händer och/eller när man har tyngre objektiv.

Liknande produkter: D90, D300s
2012-02-05 sfinnskogen

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Batteritiden med orginalbatteri mycket bra jämfört med instegs kameror.Inställningsmöjligheterna.+för bildkvaliten
MINUS: Ergonomin passar inte mina händer lika bra som canon 50 D (senaste kameran)överexponerar i bland utomhus.

Bra kamera med mycket inställningar,räcker väldigt långt.Bra bildkvalitet på höga iso.

Liknande produkter: Canon 7d

Kundtjänst: Snabb leverans.
2012-01-26 e-henningsson

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

D7000 är en kamera som har allt som tex. de större modellerna har. Den passar utmärkt för Hobby-fotografen som vill ha ut mer av sina bilder men inte lägga för många tusenlappar.

Liknande produkter: D90, D300s

Kundtjänst: Grym kundtjänst med snabba svar och trevlig support.
2012-01-25 wobbo

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Iso, slutarljud, 100% i sökaren, byggkvalite, topdisplay.
MINUS: Placering av Isoknappen.

Gått från D40/D60 till denna för jag saknade bättre reglage och kontroll över kameran.

Kundtjänst: Mitt exemplar bakfokuserade utöver vad dom +20 till -20stegen kunde justera. Testad med objektiv från Nikkor, Sigma och Tamron. Skickad till Nikon i Solna för bättre justering, smidigt och enkelt.
2012-01-25 ravendb

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: En uppdaterad D90
MINUS: Inga speciella

Mycket bra och trevlig kamera, uppgraderade från D90. Är mycket nöjd med denna.
2012-01-23 millteX

Att använda: 2 Hållbarhet: 5

PLUS: Skön Kamera att jobba med samt grym autofokus!
MINUS: Lite kluriga knappar att lära sig och kan vara lite väl avancerad för nybörjaren.. fast och andra sidan är det väl vad man vill ha i den här prisklassen.

Med Batterigreppet så rockar den!!!
Känns som en proffskamera med magnesium legering och
så är den väder tätad.
Dubbla minneskortplatser :-)
Ett bra köp!
2012-01-13 Embuh

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Isot är bra! Man kan ha upp mot 4000 och bilderna förstörs inte enligt mig.
MINUS: inga ännu!

Väldigt nöjd! Fokusen strulade lite för mig i början men nu funkar det fint! Jag gjorde ett hopp från nikon d60 till den här och jag kan inte säga annat än att jag är nöjd.

Pris: 9990
2011-12-22 born2b

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Ingra problem med att gå upp lite i ISO.
MINUS: Bara haft den i ca 10 månader... ca 10 000 bilder...

Hade också problem med fokusen (som en annan också skrev att han hade) i början... men nu har jag bara en fokuspunkt, när jag fotograferar porträtt, och riktar in den på ögonen.
Jag gillar att ta lite mörkare bilder och för att fortfarande få ha kvar friheten med att kunna handhålla kameran så brukar jag ha ISO 640. Jag skriver ju inte ut några bilder i planchformat...

Kundtjänst: Ingen erfarenhet...

Köpt hos: På en auktionssajt...

Pris: 8000
2011-11-05 Jerry68

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb fokus, skarpa bilder snabb serie tagning
MINUS: Fokus problemet då men det var nog jag själv som inte förstod kameran :-)

Köpte denna kamera för ca 2 veckor sedan. Hade lite problem ibörjan att få till fokus på den. Men efter att det började fungera (troligen hanterings fel av ägare) så funkar den klockrent allt är lättåtkomligt som ISO WB mm Har en D5000 sen innan och där måste man in i menyerna.

Liknande produkter: D5100 D90

Köpt hos: Audio Video

Pris: 10990
2011-10-23 ReaLBoZMaN

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Gedigen, genomtänkt, snabb, bra iso, överlag en trevlig bekantskap.
MINUS: Dyr, lite liten för mig som har stora tassar.

Kortfattat så är detta en kamera, kanske inte så mycket för nybörjaren, finns andra kameror för det, men för den som har fotat ett tag och känner att det är dags att köpa en som kommer att bidra till utvecklingen av en som fotograf. Det finns mycket finesser och en hel del att lära sig men efter att ha läst igenom instruktionsboken ett par varv så underlättar det. Jag känner att jag har en bra bit kvar innan jag kommer att slå i taket på inlärningskurvan på denna kamera.

Liknande produkter: Nikon D700.

Kundtjänst: Ingen erfarenhet än så länge.

Köpt hos: Cyberphoto
2011-10-17 LenAndersson

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Vädertätad, metallhölje, snabb AF, Bra sensor ca 16 MP, greppvänlig, balanserad i handen. Mycket bra menysystem , när man väl fattat hur det är uppbyggt.
MINUS: Ännu inget

Efter att ha prövat tre andra kameror av ett anat fabrikat och lämnat tillbaka samtliga då de failerade inom 1-3 veckor, fastnade jag för denna Nikon. Sedan dess har jag plåtat omkring 2.000 bilder och är supernöjd. Kameran är bra , lättarbetad och har stor potential, de gånger det inte blir så bra, tja då är det den mänskliga faktorn, dvs jag , som klantar mig !

2012-03-09 Nu har jag tagit drygt 7000 exponeringar , och mina förväntningar på kameran har vida överträffats. Den har allt , som jag kan föreställa mig skall behövas på en kamera, och den ger mig kanonbilder. Blir bilden inte bra, så beror det på min hantering eller i vissa fall på att den optik jag använt vid tillfället har begränsningar.

Jag är helnöjd med denna kamera och det lär dröja innan den ersätts.

2012-09-12
Fortfarande supernöjd, efter drygt 16.000 exponeringar.
Nu har jag skaffat en del lite bättre objektiv, och bildernas kvalitet ökar definitivt med dem, samtidigt som jag förstås har lärt mig lite mer om alla dess funktioner.
Finns inte mycket jag skulle vilja ha annorlunda, det enda jag kan komma på är att jag skulle önska en spärr av något slag på programvalsratten. Det händer att jag under gång har råkat ändra den från t.ex "M" som jag oftast använder till något annat. Då blir man ju lite överrumplad om det snabbt dyker upp något roligt motiv.
Bortsett från det- Kan inte önska mig något bättre !

Liknande produkter: Canon 60D

Kundtjänst: Ännu ingen erfarenhet.
2012-09-12
Kameran varit inne på "check & Clean" och kom tillbaka om möjligt ännu vassare , som om de finjusterat lite på inställningarna. Smidigt och kanonbra ! Dessutom kan jag skicka in den gratis i två år till och få den rengjord o justerad . DET är service !

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 10900
2011-09-10 c.andersson

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätt att använda, passar bra i lite större händer, dock tror jag den passar ännu bättre med batterigreppet. Bra för övrigt.
MINUS: Inga minus har dykt upp ännu

Är mycket nöjd med denna kamera, haft den nu ett bra tag och den har inte svikit mig ännu!

Liknande produkter: Kikade bara på denna

Kundtjänst: Mycket bra kundservice som vanligt

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 9990
2011-08-29 hanneserixon

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Mycket greppvänlig för oss med stora händer om man slänger på batterigreppet MB-11!
MINUS: Enda minus jag kan komma på är att den inte kan ta 25 eller 60bps i 1080p och att den inte har ett live histogram när man filmar.. annars är den definitvt vassate kniven i lådan i sin klass!

Fantastisk kamera som jag haft i ett halvår. Skrewdriven funker perfekt på pappas gamla tele och och jag har inte mycket att klaga på!

Liknande produkter: .
Nikon D90
Nikon D3100

Köpt hos: Scandinavian Photo
2011-08-08 nismolicious

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Nöjd med hela helheten man får!
MINUS: Inga minus hittils

Köpte denna kamera för en tid sedan och är verkligen nöjd! Funderade länge men detta är ett köp jag inte ångrar! :)

Kundtjänst: Mycket bra kundtjänst

Köpt hos: Rajala

Pris: 9990
2011-06-28 No52

Att använda: 4

PLUS: Har en knapp för att se skärpdjupet, skön steglös avtryckarknapp, äldre nikon objektiv passar, tyst autofokus med nikon 35 millimetarn.
MINUS: Att se bilderna i kameran är inte allt för användarvänligt.

Har det jag letat efter, tyst snabb och pricksäker. Att man kan kolla skärpdjupet i sökaren är ett stort plus för mig, har saknat det i en digitalkamera och det är mycket bättre än att behöva kika på skärmen hela tiden. Vissa knappar sitter inte riktigt där de borde men det är vad fn knappen är till för.

Liknande produkter: Pentax K-5, Canon 60D

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 10
2011-06-20 RipTheJacker

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabbheten, flexibiliteten i knapparna.
MINUS: Överexponerar. Man måste blända ner några steg för att få naturligt ljus.

D7000 är verkligen en gedigen kamera.
Fantastiskt byggd och ergonomin passar mig perfekt. Har hört att den skulle vara svår att hålla i utan batterigrepp men jag tycker det funkar PERFEKT.

Liknande produkter: D300s

Kundtjänst: Gick in för att få hjälp med att den överexponerar. Personalen löste inte problemet.

Köpt hos: Expert foto Götaplatsen

Pris: 9960
2011-06-17 Hayder Alsahaf

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Mycket bra vittbalans, snabb och precis AF, högupplösning, bra brusnivå, dynamisk omfång, mm..
MINUS: Hittar inga hittils

Har haft kameran ett tag nu och jag kan säga att dess AF är det bästa som jag provade hittils. Just dess AF är mycket imponerande. Den kan man verkligen lita på. Vitbalansen är mycket bra och den dynamiska omfånget är bättre än D90 (som i sin tur har bra dynamisk omfång). Upplösningen är hög och brusnivån är låg. Färgåtergivningen är mycket naturtrogen i mitt tycke. Jag tror att denna kamera kommer jag att behålla länge.

Liknande produkter: Jag har haft nästan alla Canon xxD ochh xxxD samt många Nikon Dxx och Dxxx men D7000 är bättre än alla dem jag haft hittils

Kundtjänst: Behövdes ej

Köpt hos: ONOFF
2011-06-03 festina lente

PLUS: Seritagning, tyst, snabb, livevisning mm. mm.
MINUS: Inga än men jag upptäcker säkert något under resans gång. 2012-05-13. Kameran har haft ett intermitent fokusernigsfel från början som blev helt omöjligt till slut Nästan inga skarpa bilder alls. Fick den utbytt efter tre verkstadsbesök.

Jag har bara haft den ett par dagar men för mig blev det ett enormt lyft jämfört med min gamla D50. Otaligt många fler användbara finesser.

Liknande produkter: Nikon D5100

Kundtjänst: Nikon har en helt fantastiskt, hjälpsam o trevlig kundtjänst.

Köpt hos: Expert Östersund

Pris: 9699
2011-05-18 filip71

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Lågt brus på höga ISO, 6fps, Q-läge, MUP, Anpassad meny, intervallfoto, anpassa knappar och rattar, enkel och bra film, säker och snabb autofokus, m.m., m.m, m.m
MINUS: Klen plastig batterilucka, bara 3 bildstorlekar, Svagt batteri, tveksam automatisk sensorrengöring, har exponeringsproblem med mitt gamla sigma 24mm/f2.8 (funkar bra på D70)

Uppgraderade från D70 till D7000 och som alla andra säger så är det stor skillnad. Bäst är det låga bruset på höga ISO. Resten är redan sagt av alla andra.
Jag är supernöjd, men lurar mig nu i början själv ibland och tror att kameran automatiskt "ger" mig "bra bilder". Man måste som vanligt alltid tänka till, men situationerna som för mig tidigare var otänkbara att ens försöka ta en bild har med D7000 blivit betydligt färre.

Liknande produkter: D300s

Köpt hos: Eggeborns Foto (Expert), Västerås

Pris: 11500
2011-05-17 tilman

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Hög bildkvalitet, solid. Snabb Otroligt kompetent personal på Kameradoktorn. Slarva inte med val av leverantör. Titta inte bara på priset utan även support under och efter köp.
MINUS: Kan vara lite svårt att komma ihåg alla funktioner som står till buds... Men det rä mera brukarens brist på minne än kamerans fel...

Köpte kameran Nov 2010 och frapperas hur bra bildresultat den ger.
Det är absolut inte brist på funktioner, så det är mera brukaren (jag) som inte kommer på alla funktioner vid rätt tillfälle.
Skönt att kunna "återgå" till manuella inställningar då automatiken spelar spratt.

Har kompletterat med lös blixt SB-700. Otroligt kompetent blixt.

Objektivet 16-85 är att rekomendera då det matchar kamerans goda kvalitee med råge. En billig "paketglugg" gör inte kameran rättvisa.

Liknande produkter: NIKON P7000

Kundtjänst: Nix

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 12000
2011-04-16 Conna

Att använda: 3 Hållbarhet: 3

Jag köpte min D7000 i början av januari. Nu har det gått ett tag och cirka 2000 bilder har det blivit. Med lite mixtrande i menyer och lite träning med autofokusen så är jag idag nöjd men inte mer.

Filmningen är en bonus med inget som jag tycker funkar spec. bra. Min iPhone 4 filmar bättre. Förmodligen är det väl jag som inte behärskar filmfunktionen men jag är inte spec. ledsen för det.

18-105 som jag köpte i paket med D7000 är ok men absolut inte mer än ok.

Kundtjänst: Nikons kundservice är sjukt bra. Ringde för att fråga lite allmänna frågor om D7000 och det slutade med att jag var tvungen att lägga på??? Jo, det är sant... Killen på Nikons support hade nog kunnat snacka hur länge som helst och det är inte illa.

Köpt hos: Expert Eggeborns Foto AB

Pris: 11885
2011-04-12 kieppas

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Skarpa bilder, lätt kamerahus, lätt att filma, jämn exponering, bra placering på knappar/funktioner
MINUS: Ibland är flerpunktsautofokusen svår att använda- beror mest på ovana från min sida tror jag.

En kamera som om du använt Nikon förut är lätt att hantera och hitta funktioner på. Smidig för oss som gillar lättare kamerahus utan att förlora i kvalité.

Liknande produkter: Nikon D90

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 10999
2011-03-27 tojo001

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Exponering träffsäker med mycket bra vitbalans, dynamiskt omfång samt brusprestanda. Autofokus med finjustering ger mycket bättre skärpa med objektiven. Sökaren ljus och tydlig. Behändlig storlek jmf med D300S som var mitt alternativ.
MINUS: Inga än så länge

Har pensionerat min Nikon D 50 - den har varit suveränt bra under 6 6 år - men det har varit ett mycket stort lyft med D 7000!

Liknande produkter: D300s

Kundtjänst: Inte behövt anlita än så länge. Gäller även min D50. Nikon gör kameror med bra kvalitet!

Köpt hos: Kameradoktorn
2011-03-26 Malin Lundqvist

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra färger, snabb autofokus, lågt brus.
MINUS: Inte hittat något än.

En helt otrolig kamera och vilken kvalité. Mycket nöjd!

Liknande produkter: D90

Kundtjänst: Mycket bra, snabb leverans!

Köpt hos: Netonnet.se

Pris: 10000
2011-03-24 urbanpix

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb, tydliga menyer, bra viktförhållande med Batterigrepp, filmmöjligheter, dubbla minneskort, mycket bra egenskaper vid höga ISO (6400), Active Live - att Du kan fälla upp spegeln och ta bilder utifrån det Du ser i displayen
MINUS: Kommer inte på något ännu... - Möjligtvis att man måste skruva av huset från batterigreppet för att ladda batteriet som sitter i kamerahuset. Var bättre på D80 där bägge batterierna sitter i Batterigreppet.

Har haft kameran knappt en vecka och lämnar en D80 med närmare 85.000 exp bakom mig..

Har även tillgång till en likadan kamera på mitt arbete.

D7000 är en snabb kamera, underbar sökare och för oss med lite större händer är batterigreppet ett måste, dessutom får man mer batterikraft.

Håller på och kör in mig nu och kan känna att SB-900 och D7000 är en mycket bra kombination - kameran och blixten jobbar fint ihop. Har tagit ca: 1000 exp med kameran hittills och den känns redan som en kompis.

Lattjo känsla att även ha en filmkamera med sig - det är en ny upplevelse.

Jag har 2 st 16 GB minneskort som är väl lämpade för denna kameras prestanda.

Är även imponerad av kamerans reglage - känns som att det mesta sitter på rätt ställe.

Kommer säkert på mera och fyller på under resans lopp.

Liknande produkter: D700

Kundtjänst: Hade kontakt med butiken innan köpet för att kolla att de olika sakerna fanns på lager såsom minne, batterigrepp , optik och batteri.. De plockade ihop produkterna och hade det färdigt till mig när jag kom och hämtade mina saker. Mycket trevlig och kunnig personal och man känner verkligen att man är i goda händer. Har köpt en kamera tidigare hos FK och gör det gärna igen.. Hade även en fråga efter köpet som jag fick relevant och snabb respons på. En sådan service gör att man vill handla igen hos denna butik.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 9959
2011-03-23 Daniel Wickman

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb autofokus , många bra finesser , går att dubbelexponera , skön i handen.
MINUS: Ratt för exponeringkompensation saknas , man måste trycka in en knapp först... Detta har Canon löst bättre.

Endast haft den ett par dagar , men den känns gedigen , snabb , skön. Exponerar väl men 18-200VR II. Tidigare haft Canon EOS 40D och 50D , denna tar skarpa bilder till skillnad från de andra.. Känns mkt bra!

Liknande produkter: EOS 60D , EOS 7D

Kundtjänst: Perfekt!

Köpt hos: Expert

Pris: 15999
2011-02-24 HannesNikon

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Metallhus, Bra ISO-hantering, två minneskort, 6 bilder/sek, samma skärm som på D3x, vädertätad, snabb af, bra storlek, Stor och ljus sökare, 39 underbara AF-punkter.
MINUS: Dålig buffert när man skjuter RAW, sölig af i liveview.

En mycket bra kamera som känns stabil i handen. Metallhus är ett stort plus! Stor och underbart högupplöst skärm.
Seriebildstagningen i 6 bps är underbar! Du kan köra tills du tror att kameran ska gå sönder!
Sköna knappar och menyer som inte är svåra att lära sig.
Två minneskort är super!
ISO kan du skruva upp till 5000 utan att det förstör bilden.
39 AF-punkter talar för sig själv!
Mycket bra kamera som jag varmt rekommenderar.

Liknande produkter: Nikon D90, Nikon D300s, Canon 60D, Canon 7D.

Kundtjänst: Vi får väl se!

Köpt hos: Expert internetbutik

Pris: 9990
2011-02-16 PeJos

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalitet, Autofokus, Lätt, Pris
MINUS: Tveksam lucka till minneskort

Mycket nöjd med bilkvaliteten. Tycker att den känns snabb att använda, hittar lätt inställningar (van vid Nikon).
Bra vid även lite högre iso, visst det blir lite brus men det ser ändå bra ut. Fantastisk kamera för priset. Luckan till minneskorten tycker jag att man borde haft något lås på, känns som man varit lite snål här. Hållbarheten är ju svår att uttala sig om efter så kort tid men den känns väldigt gedigen i förhållande till priset.

Liknande produkter: 7d

Köpt hos: Cyberphoto
2011-02-15 pinelopeh

Att använda: 2 Hållbarhet: 5

PLUS: Mycket funktioner
MINUS:

Mycket bra kamera!

Liknande produkter: Nikon D90

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 11
2011-02-13 gwbiker

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Föregående recensent måste ha fått ett månadsexemplar annars är det ngt annat som e väldigt galet...va nu det kan vara. Jag e lika nöjd som alla andra.....har inte märkt ett dugg av döda pixlar eller nåt sånt. En kanonkamera kort o gott
2011-02-10 tobiasjo

Att använda: 3 Hållbarhet: 1

PLUS: Enkel att använda
MINUS: Kan inte ta bilder i svag belysning utan att det blir tusentals döda pixlar.

Kameran kan inte ta bilder i svag belysning när tiden överstiger 2 sek. Hot spots över hela bilden gör att kameran är helt oanvändbar. Det här är känt och Nikon har försökt att rätta till det med en mjukvaruuppdatering som hjälper föga. Köp inte!

Köpt hos: Expert internetbutik

Pris: 12000
2011-01-10 FilipAhlander

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: brusegenskaper, serietagningshastighet, pålitlig autofokus, commanderläge på blixten
MINUS: stora bildfiler, liten bildbuffert vid serietagning

Jag har nu lekt med min d7000 i nästan 2 månader, jag är verkligen nöjd med kameran.
Jag jämförde visserligen med d3000 till att börja med, men kamerorna är inte jämförbara! D7000 hittar fokus i ljus där d3000 bara skulle jagat. D7000 tar bilder med lämpliga slutartider långt över möjliga iso-tal på d3000. Det är helt enkelt en annan nivå på kameran!
Jag är inte rädd för att behöva gå utan blixt någonstans med kameran, för jag vet att jag kommer hem med skarpa bilder oavsett vilket :)
Kanske kan man behöva bildsekvenser som är längre än 15 bilder, det har jag råkat ut för vid två tillfällen, vid dessa tillfällen skulle en canon 7d eller nikon d300(s) varit ett lämpligare kameraval.
16 megapixel är enligt mig ingen fördel med tanke på filstorleken. En råfil tar i genomsnitt 20 megabyte. Att bilderna tar hårddiskutrymme kan man stå ut med då detta är så billigt.. Men filerna blir mer svårarbetade beroende på bildstorlek!

Liknande produkter: Nikon d300(s), Nikon d90, canon 7d, canon 60d

Köpt hos: Expert

Pris: 12350
2011-01-10 monotux

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: ISO, hastighet, (hjälplig) vädertätning, storlek, frammatnings-hjulet, 100% sökare
MINUS: Bildfilerna lite väl stora, kräver riktigt bra objektiv, sökaren kunde varit liiite större, ljusmätningen går till ca LV 0

Haft sedan slutet av november, använt dagligen sedan dess. Kameran är fantastisk, helt enkelt. ISO är sjukligt imponerande, ISO6400 är fortfarande bättre än ISO1600 på min gamla D70. ISO1600 på D7000 är så bra att jag aldrig ens tvekar att gå upp dit. AF har jag inte haft några problem med.

Kameran är inte särskilt snäll mot halvdana objektiv som går bra på mindre högupplösta kameror, exempelvis Nikon 18-55 mm. I 100% kan man se att objektivet inte är superskarpt, men för andra objektiv (Nikon 35 mm f1.8) är D7000 helt underbar, även i höga ISO.

Kameran är i stort sett identisk i storlek med D90, vilket är en bra sak. Att huset har en del magnesium i sig är lite mer utav ett problem kalla dagar - det blir snabbt kallt att arbeta med kameran, både för ansikte och händer, och det tar tid att värma upp kameran utan att riskera kondens. Men detta är ett problem alla metalförstärkta kamerakroppar delar.

Ljusmätningen i mörker är dock lite lustig, den börjar säga "Lo" även när man kan ta hjälpliga bilder (ISO6400, f1.8, 1/10 exempelvis), kan kräva att man exponerar manuellt. Men detta är dock det största problemet med kameran!

Liknande produkter: Nikon D90, Nikon D300s, Canon 60D, Canon 7D

Köpt hos: MediaMarkt

Pris: 10995
2010-12-30 Leonardi

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra brusförhållande på höga ISO-tal.
MINUS: Räknas av ngn skum anledning inte som kvalificering för NPU.

Underbara bilder med kameran.
Större test finns på:


http://www.dpreview.com/reviews/nikond7000/

Liknande produkter: D700
D300s

Köpt hos: Expert, Vällingby

Pris: 12999
2010-12-30 lynxx

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Reglagen är intuitiva och lättanvända. Det går snabbt att byta AF-metod och ljusmätningsområde m m.
MINUS: Jag tyckte nästan att min gamla D50 låg bättre i handen men jag har inga problem med skakningsoskärpa o dyligt och det är väl huvudsaken.

Har tagit c:a 1000 bilder och börjat prova på lite filmning. MYCKET imponerad av vad den här kameran kan prestera. Kitgluggen, 18-105 är imponerande skarp. Mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara.
Jag tycker synd om alla som just köpt en D90. Och de verkar de själva också tycka så som de ofta framhåller att det skulle vara en massa fel på D7000. Ingen jag talat med har upplevt några fel hittills.

Liknande produkter: D90, D700

Köpt hos: Expertbutiken, Vällingby C

Pris: 12995
2010-12-22 Arne Løkken

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildekvalitet og ISO-egenskapene.
MINUS: Ingen, foreløpig

Har hatt dette kameraet i en uke. Mektig imponert ! Jeg har oså et D700 hus og ønsket meg D7000 pga DX-formatet. Det som overbeviser meg på D7000 er bildekvaliteten og ISO egenskapene. Virkelig toppklasse. Den har etter min sammenligning nesten de samme gode egenskapene som den langt dyrere D700. Det har blitt diskutert mye ergonomi på D7000. Mange mener det kanskje er litt lite. Det er muligens riktig, men det må da være en fordel at kamerahuset er lett å bære med seg. Kvalitetsfølelse. Kan virkelig anbefales !

Liknande produkter: Nikon D300 S

Köpt hos: FotoVideo

Pris: 8495
2010-12-06 Brix

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Riktigt robust och gedigen, grymt bra brusprestanda, ruskigt snabb, 100% sökartäckning, nästintill oändligt med inställningsmöjligheter.
MINUS: Det enda jag kan komma på är att man inte direkt kan gå in 100% på bilderna när man granskar dom. Annars finns det verkligen inget negativt att säga om den.

Hade tidigare en Sony A200 och helvete vilket kliv uppåt detta var. Grymt bra byggkvalité, känns väldigt robust och gedigen. A200 kändes som en liten plastleksak i jämförelse.
Den är rätt stor och ganska tung, men absolut inte klumpig för det. Ligger väldigt bra i handen.

Brusprestandan imponerar verkligen! Anmärkningsvärt brus börjar som först komma runt ISO1600, men det går faktiskt fortfarande att använda bilderna till det mesta ända upp till ISO6400!
Brusprestandan är som dag och natt jämfört med A200!

100% sökartäckning är också ett stort plus!

Den är väldigt snabb på allt och man ändrar kvickt inställningar. Och inställningsmöjligheter är det verkligen ingen brist på! Dom två användarlägena för att spara egna inställningar är också ett stort plus! Med D7000 finns det knappt några gränser för kreativiteten.

Utrustad med ett bra objektiv så blir videokvaliteten helt otrolig! Sen att man får bokeh på filmerna med DSLR bidrar ju också till att filmerna ser väldigt snygga och proffsiga ut.

Liknande produkter: Canon 7D, Canon 60D, Pentax K-5

Köpt hos: CDON.COM

Pris: 10890
2010-11-26 Jonnossi

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Smidig, robust, funktionsrik, iso, ch.
MINUS: Inte många, vissa knappar skulle kunna sitta bättre. ( Blixtmätning..?)

Stort lyft från vad jag tidigare använt .. iso mycket bra även på 6400, lägre brus vid Hi1 än 6400, kanske är vanligt? Serietagning duger för de flesta sporter (6 bps). Tysta läget tystare än förväntat. Alternativ för vitbalans över förväntan. Även batteritid över förväntan, (nytt batteri). Känns mycket robust även om den inte väger så mycket, simpla men ändå djupa menyer, finns inte mycket som jag saknar. Tycker de flesta knappar sitter där de ska utom kanske AE-L/AF-L.. funkar dock om man har ögat lite längre från sökaren än normalt, kanske är en vanesak. En annan knapp är "låset" för "programratten"(?) som sitter lite dumt enligt mig, antingen använder man 2 fingrar vilket är obekvämt eller tummen som också är obekvämt.. kanske lite väl petig men men, också en vanesak, blir liksom lättare och lättare.. och jag använder nästan bara CH läget.

Skönt med dubbla minneskort, se dock till att ha snabba sådana, körde med ett vanligt nikon 2gb från början.. bläddringen mellan bilder hänger sig rätt ofta..

När man använder Fn knappen för blixttagning har jag märkt att den mäter lite fel.. tenderar att bli överexponerade, inte helt säker men ska testa lite mer..

Angående filmning så, kan inte säga mycket annat än att det är väldigt lättanvänt, 2 knapptryck, kunde ju dock ha varit 30fps i 1080p som sagt..

En annan detalj är kontaktdörrarna som är dels helt gummi och har små gångjärn, är första Nikonkameran som har dessa, mycket smidigt, trodde först att dem skulle bli utslitna och glappa, ser så ut på dem men det är inte fallet, mycket bra liten grej.

I stort sett en mycket smidig kamera, man gör det man vill göra liksom, har inte begränsat mig i någon situation än. Rekomenderas till den som idag har en D60/D50/D3000/D70/D80. Skulle aldrig välja D300s över denna, angående storleken på D300s över D7000 så är inte det ett argument enligt mig.

Liknande produkter: Canon 60D, möjligen 7D, Pentax K5.

Kundtjänst: Expert. Inget ställe jag handlar på vanligtvis och ren tur att jag fick den så tidigt, dom fick in den en timme efter att jag var där och frågade.. men smidigt gick det, väldigt mycket "säljarattityd" :p Köpt i kit med 18-105.

Köpt hos: Expert

Pris: 12999
2010-11-16 Michael Törnkvist

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Robust och liten och behändig filmbilderna blir super, bra batteri. snabb serietagning
MINUS: det blir mycket AF ljud vid filmning, med objektiv utan inbyggd motor. saknar vissa fuktionsknappar som proffshusena har

Nu har jag använt min D7000 sedan den 27 okt så det har redan blivit en massa bilder med den. och nu har jag D7000 som ett extra hus till min D3s och D700 kameran har hamnat i bokhyllan hemma. klara ca 1500 exponeringar per laddning
2010-11-06 Leaflet

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Har det mesta helt enkelt. Om inte jag kan utvecklas med denna kamera så är det nog läge att byta intresse.
MINUS: Inga än.

Har inte hunnit med att skaffa kunskaper för någon djupare analys men so far so good. Har införskaffat detta D7000-hus som ett komplement till min D90. Huset känns mycket gediget och förmedlar lite mer proffskänsla än 90-ian. Återkommer med mer detaljer........

Liknande produkter: Nikon d300S

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 10999

Lastolite Ezybox SpeedLite 2 Joe Mc Nally