Annons

Nikon DF

Artiklar om produkten


Betyg


(4.67/5)
(4.67/5)
(4.5/5)
(baserat på 6 recensioner)
Skriv en egen recension2015-04-04 JamespkulleAtt använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Retro känslan, Senor, bruset, lätt
MINUS: Tålighet

Så då var den uppackad och testad några dagar nikon df.
måste erkänna jag var länge skeptisk till kamera, som fågelfotograf
så vill man ha snabb af Nikon df är ju inte känt för att vara sportkamera direkt men jag ska villigt erkänna den räcker lågnt
genom åren har jag haft allt från Nikon d2x till nikon d3 härliga stridsvagnar i vått o torrt men ack så tunga att släppa runt på.
Nikon df har en fin sensor som levererar och jag kan skruva upp iso rejält. Och nu till känslan den är helt grym härligt med retro stilen nästan som för i tiden när man körde f3 och fm2, Men nikon df är lättare det gillar jag och den känns inte alls plastig och inte minst av allt alla dessa Nikon gluggar

2015-02-21 AkumlienAtt använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Härlig känsla och riktigt bra bilder.
MINUS: Autofokusen!!

Härlig retrokänsla och känslan är som hos en Nikon FE. Fina bilder med Nikons vid dåtiden bästa sensor. Höga ISO värden. Tyvärr fungerar inte autofokusen vid lägre ljus. Ingen filmmöjlighet.

Liknande produkter: D800

Pris: 28000

2014-12-17 v.f.Att använda: 4 Hållbarhet: 3

PLUS: Lättarbetat. Bra bildkvalitet p.g.a. bra sensor. Rimligt pris. Bra bilder på mycket höga ISO-inställningar.
MINUS: Nikons optik är inte i toppklass. En del plastiga detaljer. Verkar inte klara strapatser.

En typisk Nikon consumer kamera i det högre skiktet, det som skiljer är designen. Man har gett den en vettig design och god ergonomi, till skillnads mot Nikons numera förhärskande "jäst bulle-design". Det gör att kameran blir lättanvänd, man behöver inte gå in i menyer. Det som behövs når man med rattar och spakar på kameran, lättarbetat, snabbt och ergonomiskt vettigt.
Bildenkvaliteten är bra, men så är det också en bra bildsensor som Nikon satt in. Den svaga punkten är i så fall objektiven. Nikon zoomar 17-35mm 2,8, 28-70mm 2,8 och 80-200 2,8 som jag förfogar över är inte toppobjektiv när det gäller skärpa och kontrast. Men visst, det är rätt billiga ojektiv avsedda för reportage och publicering i tidningar och på webben, inte stora print på fotopapper. Här slår Leicas nyare objektivkonstruktioner Nikkor-objektiven med hästlängder, även Nikons primelinser som t ex 50mm 1,4 som ligger i klass med en gammal Summicron 50mm men långt bakom Leicas nya objektiv. Så det som begränsar Nikon Df är i praktiken objektiven. Varför kan inte Nikon satsa på en serie riktiga kvalitetsojektiv i toppklass?
Ett minus för Df är också avståndsmätaren, Använder man bara en mätpunkt fungferar det bra. Använder man flera så kan man få vad som helst.
Men visst, jag är nöjd med köpet, Nikon Df är en rätt billig kamera, kring 16.000:= kronor fick jag betala för huset hos HDEW Cameras i U.K., och det är o.k. Så visst, har du Nikkoroptik med autofokus, köp Df, den verkar vara kanske det bästa valet bland Nikons hus om man innefattar hur lättarbetat det är. Men Nikon Df är ingen kamra för landskap, arkitektur eler still life. Det är en reportagekamera och en kamera att resa med. Fat då borde den vara lite mer gediget byggd utan plast knappar som åker av om de fastnar i kläderna.

Liknande produkter: Andra Nikonhus.

Kundtjänst: Vill helst slippa anlita

Köpt hos: HDEW Cameras i England

Pris: 16000

2014-09-12 David LennartssonAtt använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvaliteten. Sensorns förmåga att klara höga iso-tal. Den direkta kontrollen av slutare, bländare mm, nära Nikons gamla klassiker. Storleken, att den är liten och smidig.
MINUS: Den främre ratten är någon oergonomisk. Priset.

Förutom bildkvaliteten, som är fantastisk, så är det en fröjd att komma tillbaka till känslan av Nikons gamla kameror, med rattar och vred för bländare, slutare, iso mm.

Det enda som hittills känns mindre bra ergononiskt är den främre ratten som utformats som en lodrät ratt, men den behöver ju bara användas på objektiv som inte har bländarring.

En liten, smidig kamera med den bästa sensor som går att få idag. Kvaliteten på bilder med höga iso-tal är otrolig, det förändrar på allvar vad och hur man kan fotografera.

Sedan det gick att köpa bara huset blev det mer ekonomiskt försvarbart, de flesta som är intresserade av det här huset har väl säkerligen åtminstone en 50 mm sedan tidigare.

Liknande produkter: Nikon D800.

Kundtjänst: Jag har bara bra erfarenheter från Nikon.

Pris: 20000

2014-04-17 LeonardiAtt använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: D4ans sensor säger det mesta.
MINUS: Skulle vara nypriset.

Som "gammal" filmfotograf känns det lite som att komma hem igen. Från att ha skjutit iväg en massa bilder på CH kör jag numera mer eftertänksamt på S och manuellt.
Det finns utbytbara fokusskivor att köpa till Nikon Df sen i början av 2014 från http://www.focusingscreen.com

Köpte lätt begagnad (236 exponeringar) med Tamron 24-70/2,8 för 26.000:-.

Liknande produkter: D800(E)

Kundtjänst: Har inte behövt ha kontakt med Nikon ännu med detta huset, men tidigare erfarenhet är att Nikons kundservice i Solna är i världsklass.

Pris: 26000

2013-12-02 per-erik åströmAtt använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Tar i princip vilket Nikonobjektiv som helst. Hyfsat lätt att hantera. Man "känner igen sig" snabbt om man varit van vid alla analoga Nikon F-modeller genom åren. Däri ligger kamerans styrka och naturligtvis också kamerans begränsningar. Den har t ex ingen video. Bildkvaliteten är fantastiskt med tanke på att sensorn/slutaren egentligen är en D4.
MINUS: Det dåliga är att det inte enkelt går att byta mattskivan. Om man, som jag, föredrar att arbeta manuellt med såväl tid/bländare och avståndsinställningen med äldre klassiska Nikon-objektiv vore det självklart en fördel med en mattskiva med snittbild. Det RIKTIGT USLA med kameran är att den i Sverige endast säljs med en 50-mm glugg. Om man bara vill ha kamerahuset så tvingas man alltså köpa den med ett "kitobjektiv". I USA kan man köpa kamerahuset separat, men inte i Europa. Det är mycket dåligt av Nikon!

Den här kameran känner man igen sig i om man tidigare fotograferat med Nikons analoga spegelreflexkameror. Manuell tidsratt, bländarring osv. Den har rätt vikt, rätt balans och känns rätt i handen. Solid känsla. Sensor och slutare från Nikons flaggskepp D4 kräver ingen närmare presentation. Det är, med sina begränsningar, en perfekt kamera om man inte behöver ha "extra allt". Menysystemet är klassiskt Nikon DSLR och inte mycket att orda om. Sökarbilden 100% av bilden, ljus och bra. Som det ska vara . Två tydliga brister finns. 1) Den säljs bara ihop med ett 50-mm objektiv,. Efter att ha plåtat med Nikonkameror i 45 år är ytterligare ett 50-mm det sista jag behöver. 2) Det går inte att byta mattskiva, i alla fall inte ännu. Den skulle naturligtvis ha haft den möjligheten redan vid lanseringen, t ex en mattskiva med snittbild. På dessa två punkter får Nikon en rejäl bakläxa vilket tyvärr gör att jag har svårt att spontant rekommendera kameran. Med tanke oå priset är det närmast skamligt att Nikon inte fattat detta. Illa,
Gör om, gör rätt.

Kundtjänst: Nikon har alltid varit Nikon..... Inte mycket att klaga på.

Köpt hos: Fotokungen, Kocksgatan, Stockholm

Pris: 28000

Elinchrom ELB 500 TTL To Go - Free Elinchrom Adapter