Annons

Lowepro Computrekker AW

Artiklar om produkten


Betyg


(4.29/5)
(4.52/5)
(3.95/5)
(baserat på 21 recensioner)
Skriv en egen recension



2018-01-09 bomalt



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: En väska som rymmer mycket, många fack. Laptop/surfplatta ryms också. inbyggt regnskydd som kan dras över ryggsäcken. Bra bärremmar.
MINUS: Stativfästet på utsidan är kanske det bästa.

En ryggsäck som verkligen rymmer mycket. Laptop/surfplatta kan också säkert förvaras i ett fack närmast ryggen.

Många mellanväggar som kan flyttas och "byggas" för olika behov. Ett flertal fack finns också för alla småprylar man vill ha med sig.

Ryggsäcken känns skön och stabil att bära. Har kraftiga och bra bärremmar. I botten på utsidan finns ett "inbyggt" regnskydd som kan dras över ryggsäcken vid behov.

Köpt hos: Privat

2010-06-19 Anthon med h



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Denna väska rymmer allt och lite till. Den är perfekt att ha som handbagage när man är ute och flyger och hemma är det den perfekta förvaringsväskan. Man behöver aldrig packa om.
MINUS: Stativfästet är ett skämt men hur ofta behöver man det egentligen?

N/A

Liknande produkter: N/A

Köpt hos: Page-Up

Köpt hos: Privat

2010-02-09 K-9



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 3

PLUS: Stabil och rymlig.
MINUS: Något obekväm att bära när den är fullastad.

Stabil ryggsäck med regnskydd som rymmer mycket. Själv använder jag den mest som förvaringsväska. I min har jag: D200 med 18-200 monterat, 50, 12-24, 70-300, blixt, filter, instruktionsböcker, reflexskärm (ihopvikt), m.m och skulle ändå få plats med ett macro också.

Köpt hos: Privat

Pris: 700

2009-03-13 DoGo



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Bekväm, rymlig, funktionell
MINUS: Förhållandevis dyr, saknar kvalitétskänsla

Jag har använt väskan ett kortare tag och den får i mina ögon bra betyg. Den är ganska stor och rymlig även om det inte är svårt att proppa väskan full. Man får plats med lite extra lull-ull utöver kamerautrustningen om man tänkt gå på tur med väskan. Någon termos är tyvärr omöjligt att få med (Till min stora besvikelse). Kamera, objektiv och tillbehör är lätt att komma åt. Utformningen ger bra översikt och stoppningen ger bra skydd.

Fästanordningen för stativ är medioker, men det funkar skapligt till normalstora stativ. Jag bytte snabbt ut de dåliga snörena med dragsko till riktiga spännremmar för bättre funktion.

Ryggsäcken sitter bekvämt på min stora rygg. Axelremmarna är ordentligt stoppade och extra bra är att ryggsäcken har bröstrem och avbärarbälte. Avbärarbältet är ingen höjdare men å andra sidan brett och hållbart med ordentligt grovt spänne. (Å andra sidan är det omöjligt att uppnå speciellt hög vikt i väskan, så avbärarbälte kommer mer till nytta i fråga om stabilitet än att avlasta axlarna). För mig är komforten väldigt bra, men har inte provat den på någon längre tur.

Jag som är van vid Haglöfs och Bergans ryggsäckar saknar de där extra finesserna i alla spännen, dragkedjor och fack. Med enkla modifikationer kunde Lowepro Computrekker AW bli en mer funktionell ryggsäck. Det känns som att Lowepro Computrekker AW inte är "färdigdesignad".

Gott om plats för alla tänkbara laptops. Min lilla 8.9" Acer Aspire har det ganska luftigt i datorfacket.

Valde denna väska för att det var den enda ur Lowe Pro's sortiment som rymde kamera med monterat Canon EF 300mm/4 med solskyddet utdraget plus 1.4x extender.

Priset är lite väl saftigt för denna väska, med tanke på vad man får. Inga häftiga funktioner eller lösningar, tyvärr. En väska som uppfyller kraven, men ger inget mer där till. Hur som helst är det en bra ryggsäck och efter några modifikationer är den suverän. Dessa smådetaljer missar man såklart i butiken.

Jag är inte på något sätt besviken över köpet, men för tusenlappen ställde jag högre krav. Det gör jag med mina vandringsryggsäckar.

Köpt hos: Media Markt

Pris: 999

2009-02-01 Alfaomega



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 3

PLUS: Rymlig och lätta att anpassa.
MINUS: Höftrem och lösa extrasnoddar.

Bra med fack för nästan all utrustning. Rymmer mer än vad man tror. Man får med sig det man orkar bära. Höftremmen är undermålig. Har inte burit den så långa sträckor ännu men inser att handlar det om några mil blir det svårt därför man inte har ordentlig höftstöd. Axelremmarna är ordentligt vadderade och ryggan sitter annars perfekt på min rygg. De lösa snoddarna är nog bra för stativ men också lätt att trassla in sig i om man inte ser upp. Har fastnat i grenar och liknande.

Kundtjänst: Bra service

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 830

2008-12-22 lahoo



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 2

PLUS: Packmöjligheter
MINUS: Ergonomi

Packmöjligheterna är goda och finns bara en mindre fotoutrustning med så klarar man sig med rygsäcken som enda bagage på en fådagarsresa.

Tyvärr är det svårt att i affären få rätt känsla för ergonomi och precis som andra är jag inte nöjd med hur den sitter på ryggen. Den blir lätt topptung och därför tenderar jag att dra åt axelremmarna ganska mycket för att får stabilitet upptill men då hamnar höftbältet för högt och är till föga nytta. Därtill är det något som gör att den trycker mot ryggen i nederkant av väskan.

Jag har inte provat att ha staiv fäst på väskan.

En elementär sak som ett kardborreband att säkra över objektivet med om man packar med kamerahuset överst är ju lätt att fixa själv men borde vara med vid leverans.

Köpt hos: FotoVideo

Pris: 650

2007-06-10 PaZe



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Regnskydd, bra förvaringsutrymme, skön att bära även längre turer
MINUS: Dålig ventilation mot rygg, kasst avbärarbälte

Rymlig för att vara en medelstor, inga problem att få plats med tröja, termos och ett par mackor i det yttre facket. Bra stativhällare, dock är snörningen klart undermålig till att fästa upp stativet upptill. Bärselarna är "lagom", tillräckligt rejäla för en långtur men ändå såpass små att de inte känns otympliga och ivägen då man bär den i handtaget eller hänger den över ena axeln..höftbälte finns men det är i klenaste laget, funkar mer för att hälla ryggan på plats än att avlasta.

Köpt hos: Privat

Pris: 500

2007-04-18 Spramdoctor



Hållbarhet: 3 Bekvämlighetsfaktor: 2

PLUS: Relativt billig, rymmer en normal kamerautrustning
MINUS: Ryggsäcksegenskaperna, Regnskyddet med stativ, Stativfästena.

Efter att ha sett alla positiva recensioner började jag fundera på om jag har fått fel ryggsäck.

Ryggsäcken passar inte min rygg.
Avbärarbältet hamnar inte på höfterna om man är normallång, dessutom är det bara en ostoppad rem.
Remmarna känns konstigt skurna jämfört med vanliga ryggsäckar, jag får en känsla av att den skall glida av.
Dessutom känns den "tung för sin vikt" dvs. man känner att man har ryggsäcken på sig fast den inte väger så mycket. Med ett bra bärsystem så märker man inte ens att man har en ryggsäck på sig vid lättare laster.
Det finns absolut ingen luftväxling mellan ryggen och ryggsäcken vilket gör att skjortan blir genomblöt på ryggen. Det är ett problem särskilt höst och vår då man kyls ner fort när kläderna är blöta.

Stativfästet består av ett par gummiband som inte känns pålitliga även om stativets vikt tas om hand av en utvikbar ficka som täcker den nedersta dm på stativet. Jag har bytt ut gummistropperna mot spännremmar 18x500 mm från clas ohlson.
Regnskyddet går inte över ryggsäcken när man har ett stativ fäst på den.

Men den är relativt billig och flexibel, dessutom rymmer den en ganska normal kamerautrustning och en vattenflaska.
Datorutrymmet har jag inte använt så det kan jag inte uttala mig om.

Slutsats
Med bättre bäregenskaper och en luftspalt vid ryggen så skulle den ha varit en ganska trevlig bekantskap. Nu är den mest lämpad för att ha fotoutrustningen samlad på ett ställe och som handbagage vid resor, som en ryggsäck är den däremot inte särskilt bra.

Köpt hos: Dustin Home

Pris: 680

2007-01-05 Piet



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Rejäl och rymlig för kameran. Bekväm
MINUS: Lite för lite utrymme för papper/pärmar och småsaker. Fåniga extrasnören.

Används som kombinerad jobbtrunk/kameraväska. Det betyder att den alltid innehåller en dator och en hel del papper förutom kameran. Det blir tungt..

Annars är den bekväm att bära. Den ligger bra mot ryggen och den går att justera bra för mina 6 fots längd.

Kameragrejorna ligger bra men det krävs att man lägger ned hela ryggan och öppnar ordentligt för att få ut kameran. Den rymmer heller inte riktigt så mycket papper som jag önskat. En ytterligare ficka för en smalryggad pärm hade varit smutt, men detta var det bästa jag hittade. Har jag bara kameran i är den rent av smidig.

De extrasnören som är det jag har kvar att fästa stativ med är mest nyttiga att snöra fast diverse klädespersedlar i. Tyngre grejor kräver grövre surrningsdon, men med extra remmar funkar det ok.

Köpt hos: Scandinavian Photo

2006-10-30 JAfoto



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Rymlig, inte bara kamerautrustning då. Mycket annat får plats. Bekväm som f*n, inga problem att bära på under längre turer. Känns väldigt robust och stadig.
MINUS: Skulle väl vara att den är rätt stor. Men vadå, vill man få med sig allt o lite till så =)

Efter många om och men blev det denna väska som fick bli min kamerautrustnings beskyddare. Valde mellan denna och slingshot AW200. Det slutade med denna pga rädslan för enremsväkor och för att denna väska även sväljer datorn.

Den är rymlig och bra. Den tar hela min nuvarande utrustning och då finns det plats för många framtida inköp.

Liknande produkter: Lowepro mini trekker AW

Kundtjänst: Väldigt trevliga, fick en liten uppvisning av väskan innan jag köpte den. Mycket bra!

Köpt hos: Fujifilm, Norrköping

Pris: 1095

2006-08-19 kejsaren



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: får verkligen plats med mycket. Skön att bära.
MINUS: Stor. Man blir varm om ryggen, men det blir man väl med alla ryggor.

Köpte väskan för att kunna frakta runt all utrustning på resor och så. Idag har jag följande i den:
- EOS350D med 17-40/4L monterat
- EOS500 med 35-80 monterat
- Speedlight 430 EX
- EF-S 18-55
- div. film och filter plus laddare, minneskortsläsare etc.

Detta innebär inte på något sätt att väskan är full, min uppskattning är att den är 75% full.

Jag är inte helt övertygad att ryggsäck är den optimala lösnignen på att förflytta sin utrustning. Den kamera som ligger underst i väskan (oftast EOS500) är lite omständig att få upp, vilket den övre också brukar vara. Jag har nyinvesterat i en ny axelväska som ligger på posten.

Att ha med sig datorn i väskan har inte riktigt slagit igenom för mig, men de gånger det hänt har det funkat bra. Fickan för datorn har dock visat sig vara bra när man skall ta hem kopior från mörkrummet och liknande. Detta är super.

Väskan fungerar normalt som förvaring av all utrustning för mig. Då ligger den i bokhyllan.

Att bara ha denna väska skulle jag inte rekommendera. när man bara skall hem till sin bror och ta lite bilder på hans barn känns den lite overkill att komma in med värsta ryggan... ;)

Liknande produkter: Finns ett flertal, både med och utan datorfack, från Tamrac och lowe pro etcetera.

Kundtjänst: Ingen, har ej behövts. Dock strulade posten med frakten och jag fick det jag betalade i frakt i frimärken... Det har blivit en del brev sedan dess.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1000

2006-04-05 Jeroen Hartings



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Utformning (både in- och utvändigt), storleken, materialet, lösningar för att bära stativ, plats för dator, AW-skyddet.
MINUS: Inte samma bekvämlighet som med en Slingshot, ryggsäcken måste tas av för att plocka fram saker.

Har ägt denna i 3-4 månader nu och är mycket nöjd! Den sitter mycket bra på ryggen, vilket gör den bekväm att bära, även fullastad på längre turer.
Mycket smidig lösning för att bära med sig stativ, en riktig LowePro-lösning :)
AW-skyddet har jag inte behövt använda än, men jag har en Nova 3 AW också, och där fungerar det perfekt!
Numera kan jag äver bära med mig min PowerBook 12" när det behövs!

Liknande produkter: Nova 5 AW

Kundtjänst: Mycket bra!

Köpt hos: Cyberphoto

2005-06-13 iq0



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Rymlig, bekväm, anpassningsbar, bra kvalitet, snygg(!), billig.
MINUS:

Har haft den här ryggan i ett par veckor och har precis kommit hem från semestern, där jag har burit den i stort sett hela tiden, inklusive två dagar på moped. Efter en stund märker man inte ens att man har den på sig. Bekvämt! Den är otroligt flexibel och rymmer det mesta man kan tänka sig. Inga problem att få plats med både dator och tele tillsammans med allt det andra. Smarta fickor för kortläsare och flashkort och annat smått. Allt verkar ligga säkert och skumpar inte runt om man "bygger" rätt. Fullastad blir den dock ganska tung, men det beror ju på grejerna man har i den. Har man inte datorn i kan man dra ihop den så att den inte sticker ut så mycket.

Det var inga problem att få den med på planet (charter) för den som undrar.

Saker som kunde förbättras kanske:

Om man lägger i kameran uppifrån med ett tungt objektiv på, så glider den lätt ner efter en stund mellan mellanväggarna om man inte har grejer på sidorna.

Man blir väldigt varm och svettig på ryggen (som på alla ryggsäckar)

Eftersom jag är ganska lång är avbärarbältet oanvändbart (förutom för att hålla in ryggsäcken mot kroppen i nederkant) - sitter mitt på magen. Inte ryggans fel kanske.

Stativfästet, som några klagat på, har jag inte testat

Kundtjänst: Mkt bra (vid tidigare tillfälle)

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 900

2005-05-05 Bibi



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Rymlig. Praktisk. Prisvärd.
MINUS: "Stativsnören"

Jag har nu haft den här ryggsäcken snart ett halvår och är enbart nöjd. Där ryms det jag behöver ha med mig och lite egna prylar därtill. Inga problem att få med en laptop modell större.

Bekväm! Var nyligen i skogen ett par timmar och kröp ofta omkring på marken. Först efteråt kom jag att tänka på att jag inte ens tänkt på att jag hade den på ryggen. Då är det bekvämt.

Förhållandevis liten men känns ändå ibland bökig att ha med sig.

Det enda jag inte gillar med den här ryggsäcken är konstruktionen för att bära stativet. Det känns inte alls bra och därför bärs stativet oftast separat. Det går bra, det också.

Köpt hos: Cyberphoto

2005-04-04 milansfoto



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Bekväm, rymlig, hyggligt billig.
MINUS: Lite stor?

Köpte denna istället för en Tamrac Data/Fotoryggsäck (mod. 5259) som var alldeles för stor för min smak. Denna passar mig mycket bättre, är precis som en lite tjockare Minitrekker. Computrekkern är rätt smidig och bekväm för sin storlek, och man får plats med mycket i den, den har stativhållare, AW-skydd, gott om skiljeväggar för att anpassa insidan. Bra att bära, har midjebälte och fäste mellan axelremmarna. Har dock inte testat att gå längre sträckor med både kamerautrustning, stativ och dator i, kan tänka mig att den känns lite otymplig då... men över lag tycker jag att det är en riktigt bra väska!

Liknande produkter: Tamrac 5259

Köpt hos: Kringlan Fotomarknad, Södertälje

Pris: 995

2005-03-29 stäck



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 3

PLUS: Gott om plats, många bra småfack. Plats för extrafack på sidorna. Bra stativfästning (förutom snörena).
MINUS: De elastiska snören som används för att spänna fast stativet

En gedigen väska med ganska gott om plats, och ett separat fack för en laptop. Väskan är väl buntad mot ryggen och går att bära ganska bra. Dock sitter bärremmarna (som är breda och i övrigt väldigt bekväma) lite brett isär, man måste spänna fast remmen över bröstet för att ha de ska sitta bra.
I väskan finns en utfällbar "ficka" att sätta stativet i. Stativet ska sedan spännas fast i en eller två (beroende på dess längd) elastiska snören som sitter upptill på väskan. Dessa snören är i princip helt odugliga. De måste sitta flera varv för att orka "hålla fast" stativet, och då är de trassliga och eländiga. Om man byter ut dem mot vanliga packremmar sitter stativet mycket bra. Dessutom sitter det mitt på väskan, så tunga stativ ger ingen otrevlig snedbelastning.
Jag har också kortat av ett par av de andra remmarna som var onödigt långa, och satt dit små "öglor" av resårband (av samma sort som de som sitter på ett par ställen på väskan) för att hålla "överskottet" på plats.
På bägge sidor om väskan går det sätta lösa extrafack, som finns i några olika varianter. Jag har ett par "rör" från en OffTrail 2 som passar bra, där ryms vattenflaskor eller fler objektiv.
Väskan är hyfsat tålig för vatten i mindre mängder, och om det ösregnar finns det ett infällt regnskydd i botten på väskan. Hela väskan (minus löstagbara extrafack) är ganska precis inom måtten för vad bl.a. SAS godkänner som handbagage.

Liknande produkter: Dakine Sequence, Dakine Reload, LowePro Nature/Photo/ProTrekker

Köpt hos: Scandinavian Photo

Köpt hos: 895

2005-01-30 andreashhellstrom



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: + Mycket bra stativhållare + Många fack att lägga saker i + Ett fack för en bärbar dator eller en hel del papper
MINUS: - Kanske facket för datorn är lite för litet då det finns stora bärbara datorer som är nya.

Den här väskan är rikgtigt bra för den innehåller många bra fack och hela utrustningen kan man ha på ryggen,
man slipper bli trött i axeln.

Den har ett fack för en bärbar dator men min fick inte plats, där kan man ha en hel del som papper osv.

Stativet finns det en "ficka" för och det är väl genomtänkt.

Man kan även bygga om interiösen som man själv tycker

Jag har följande saker i min väska

Canon EOS 300D
Sigma 18-50
Sigma 55-200
Sigma 20mm F1.8
3 motljusskydd lösa
Manualerna till all utrustning även en hel del andra papper.
Laddare till batteri
1 extra batteri

Även fast jag har detta i väskan så fins det plats för en hel del mera saker.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 800

2004-12-10 stefano



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Mycket får plats. Vädertålig. Robust.
MINUS: Lite bulkig på ryggen.

Jag har följande i väskan:

* EOS 1D mark II.
* 17-40/4L
* 24-70/2.8L
* 70-200/2.8L
* 580EX
* Motljusskydd (lösa) till alla 3 objektiven.
* Canons tegelstensladdare.
* Lite filter och småsaker.

Allt ovan får plats utan problem. Det blir tungt, men det sitter ändå hyfsat bra på ryggen. Den länns väldigt gedigen och man behöver inte vara rädd för att något skall gå sönder direkt (väskan eller innehållet). Smart hållare för stativ bak på säcken, perfekt för ett enbensstativ eller stativ modell kompakt/mellan.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 970

2004-11-08 daniels



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: perfekt för den som vill ha med dig en laptop tillsammans med kamera utrustning. Min Dell Latitude D800 som tillhör större modellen laptop går utan problem ner i väskan.
MINUS: svårt att finna ännu.

Rek varmt.

Köpt hos: Cyberphoto

2004-07-08 j3n5



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Billig, OK att bära och rymmer mer än man tror.
MINUS: Känns ibland något klumpig på ryggen.

Jag letade efter en relativt billig väska där jag kunde få plats med allt jag ville ha med mig. de flesta ryggsäckar med plats för både kamera och laptop är dock betydligt dyrare. med ett pris på ca: 1000:- var valet inte svårt. nu har jag plats för flera gluggar, kamera, dator och dessutom fika + kläder. Känns toppen när man är ute i naturen och vandrar. Dessutom funkar bärsystemet hyfsat när man bär tungt.

Vad har jag i då?
300D + grepp.
70-200/2.8
24-70/2.8
Blixt.
DV-kamera,Sony DCR-HC1000, band och tillbehör.
Manfrotto 190.
Apple Powerbook G4 15"
Div småprylar och kläder..

Liknande produkter: Tamracs motsvarighet som kostade ca: 2500:-

Köpt hos: Sergel Foto

Pris: 1000

2004-05-12 Peterhop



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Rymmer min kamerautrustning och laptop, men liten nog att ta med sig överallt.
MINUS: Gummibanden till stativet är lite sladdriga tycker jag.

Jag har letat länge efter en väska som lämpar sig för mina behov: Så liten som möjligt men plats för D100, 80-200, 50mm, blixt, Olympus C5050, Laptop samt personliga dokument och prylar. Då jag reser väldigt mycket så är det väldigt viktigt för mig att släpa på endast en extra väska förutom stora bagaget. Computrekker uppfyller dessa krav perfekt.

Liknande produkter: Minitrekker, Delsey pro 33

Köpt hos: Adorama USA

Pris: 1200

Elinchrom ELB 500 TTL - The Most Powerful