En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Meningslösa bilder - varför det?

Jag har haft semester och hållit mig borta från datorn och bloggen så mycket så möjligt (fast jag har tjuvläst via paddan), men läste ett inlägg av Martin Hertsius som jag tyckte stämmer rätt bra in på min fotografering.

Bra bilder behöver inte betyda något, skrev Martin, och jag håller med. Om de sedan är bra eller inte är förstås upp till betraktaren.

Min klocka, fotograferad med NEX-7 och 50/1,8 OSS.

Jag gillar bilder av klockor av någon anledning, och de är i allmänhet tämligen meningslösa (bilderna alltså - inte klockorna). De flesta är nog fullständigt ointresserade av såna bilder, som för dem blir meningslösa. För mig är de alltså inte det, även om de inte egentligen betyder något.

Ett gammalt bergrum fotograferat med NEX-7 och kitzoom.

Gamla trasiga föremål, hus, bunkrar och annat är det många som gillar, men egentligen betyder väl inte de heller något, eller? Jag gillar klottret på den här dörren.

Gatsten med Fuji X-Pro1 och 35/1,4

Mönster är ytterst betydelselösa, men vackra att se på och är trevliga att använda som bakgrundsbild på datorn eller paddan. Är bilden dålig ändå? (Möjligen tråkig för oinsatta ;))

Gitarr fotograferad med Nikon D3 och 45/2,8P

Musikinstrument tycker jag ofta är mycket vackra att se på, både i verklighet och på bild. En bild av en gitarr betyder väl inte heller så mycket, men jag tycker ändå om den.

Jag tycker om att fotografera väldigt många olika typer av motiv, men just dessa för många totalt betydelselösa bilder tilltalar mig ofta. Det behöver inte alltid finnas en massa dolda budskap i en bild, utan den kan helt enkelt vara trevlig att se på.

För att inte bara ha meningslösa bilder i det här blogginlägget avslutar jag med min galna kattfavorit.

Ha det bra! :)

Postat 2012-07-18 20:33 | Läst 19136 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Nattsudd? Nä, kattsudd var det ...

För tre veckor sedan flyttade den ettåriga kattjäveln Nony hem till oss. En vecka innan dess hade jag köpt en ny kamera. Man kan tycka att det borde leda till massor av bilder, men som jag skrev om i onsdags så blir bilderna av kattjävlar inte alltid så skarpa.

Nony är en kastrerad hankatt som tillbringat större delen av sitt första levnadsår i en lägenhet i Hallunda, där han bott med min son, sonens hyresvärd Fred och Freds ex. De hade inte jättemycket tid att ägna åt Nony, så han hade ganska tråkigt där och fick i stället flytta till Uppsala.

När han kom hit blev det en del avundsjuka från hunden Rossis sida, men han gillar katter så det löste sig efter bara några timmar.  De två äldre katterna som bor här var dock inte lika förtjusta i att den här oranga kortnosade saken tog över deras hus.

Nu verkar det mesta av rivaliteten mellan katterna gått över, och nu är det mest bara Nony som tycker de andra är trista som inte vill leka med honom när han hoppar på dem.

Det tog nästan två veckor innan Nony vågade gå ut på tomten, men när han väl kommit på att man kan vara ute så vill han vara där mycket. Han tycker dock inte om när det är blött, och han tycker inte om att vara smutsig. Jag har sett få kattjävlar tvätta sig så intensivt som han, vilket kanske framgår av rörelseoskärpan i bilderna.

Eftersom de andra katterna är ganska ointresserade av att leka med Nony så leker han med allt som rör sig. Just här försöker han slå på min kamera.

När man fotograferar galna kattjävlar räcker det inte med snabb autofokus (i de här bilderna sitter inte skärpan så fel, men ljuset gör att slutartiden blir lite väl lång).

Jag tycker inte det gör så mycket när såna här bilder inte är helt skarpa, då rörelserna och minspelet hos motivet kan vara rätt kul. Sedan kanske de inte alltid måste visa upp hela härligheten.

När han väl tröttnat var dagsljuset i rummet så svagt att bruset gör att kattjäveln ändå inte blir särskilt skarp ...

Jättestora bilder finns här, men de här bilderna blir ärligt talat inte så kul i 100% ...

Alla bilder är gjorda med en NEX-7 och Sigma 19 mm f/2,8.

Postat 2012-06-01 22:40 | Läst 17004 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 15 16