Genom kamerans lins ser jag världen med nya ögon. Efter ett par kurser i fotografering så fotar jag numer nästan uteslutande manuellt med min Sony och min lånade Nikon, men jag har mycket kvar att lära. Framför allt när det gäller bildberättande. Välkommen hit!

#Blogg100/77 Krossade fönster

Idag möttes vi av krossade fönster på min arbetsplats. Vårt stora fina fönster i fritidsrummet var krossat och i matsalen hade flera fönster kastats sönder med sten. En helt onödig handling som lämnar mig och många med mig ledsna. Nu täcks vårt stora fönster av en stor träskiva tills ny ruta kan sättas in. En dyr historia för övrigt, och allt bara för att "jävlas". Suck!

Skugga bortom krossat glas

Kantig

Mosaik

Spricka

Skärvor 1

Skärvor 2

Spegling

Kryss

Över lag verkar det gå mot det värre i samhället. Igår var det klotter i Gamla Stan och Slussen, idag försörelse i en "skyddad värld" Ingarö... Nä, det finns inga fredade zoner. 

PS Idag testar jag att dela bilder från ett publicerat album här på Fotosidan. Vet inte vilket som är bäst? Vart tar egentligen bilderna som ligger i bloggen vägen? Jag vet inte hur jag lokaliserar bilder jag tidigare lagt upp i bloggen här. :-/ 

Inlagt 2016-05-16 21:17 | Läst 1188 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Får man svära? Jag brukar inte göra det, men när jag ser och hör om detta meningslösa sabboterande så måste jag bara få göra det.
En mycket obehaglig tendens i samhället med all förstörelse o vandalism, berättar om ett samhälle som inte mår så bra, ett tecken på den ökande klyftan mellan fattiga o rika som har varit våldsamt stor i Sverige, en borgerlig politik som ju dom flesta av nån outgrundlig anledning verkar vara så förtjusta i. Och detta är nog bara början tyvärr..... LO
Bra och talande bilder!
Margareta Cortés 2016-05-16 21:43
Bara för att man är fattig så behöver man inte förstöra för andra. Dålig bortförklaring på bristande uppfostran och empati.
Så tråkigt och så meningslöst.
Tråkig händelse som man helst önska aldrig hänt, men jag är inte ett dugg förvånad. Min dotter och fru jobbar inom skolan och man tror inte det är sant det man får höra. Kärringjävel hit och kärringjävel dit, dom slår sönder saker och slänger maten omkring sig. Ta dom i örat är det inte tal om, då kan dom känna sig kränkta och i värsta fall kan det komma en anmälan från mamma och pappa. Kränkta har dom här 6-7 åringarna lärt sig vad det betyder men hur man beter sig mot sina klasskamrater och äldre har dom ingen aning om. Tyvärr kommer det här beteendet följa med upp i åldrarna. Förvånad ? nää inte ett dugg.
Sten
Dubbelolle 2016-05-16 22:43
Håller med, den svenska skolan har tyvärr helt tappat greppet, skamligt o för jävligt är det, LO
Var finns föräldrarna..? Är alla 'ligister' föräldralösa.. själv tror jag 'lumpen' var bra, där fick många män lära sig veta hut, och bete sig.. för det är ju alltid män som beter sig så här..
Hälsn!
Man kan bli så jäää förbannad!
Hej och tack för era reaktioner. Inget blev stulet men förödelsen blir stor vid denna typ av förstörelse. Kostnaderna för nya fönster etc. Att jobba i skolan idag är inte lätt överlag. Att få med sig föräldrar, att få till rätt stöd för barnen som behöver det etc. Idag har vi ingen stödundevisning i skolan för de elever som halkar efter. Många barn är otrygga på olika sätt i skolan och samhället i stort. Frågan är vad vi kan göra? Hur får vi stopp på denna utveckling. Jag tänker också på de oroliga områden där polis, ambulans och brandförsvar möts av stenkastning. Blibränder och annan förstorelse. Skräp och klotter. Trist!