Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Allt har sitt pris.

Snabba resultat, det är ju tidens melodi. Långsamhetens lov prisas endast en vecka då och då på spa. Schemalagt.

Att få fundera, att få återkomma, att sakta ned processen...eller att börja om, det har ju blivit en omöjlighet i dagens snabba vardag. Neej, rapp i tanken måste man vara och hänga med i svängarna, och helst vara först med det omöjliga. Och det går ju faktiskt, med dagens teknik och uppkoppling...på något sätt.

Men allt har sitt pris. Man får vara nytänkande och ta genvägar.

Och klart att det återspeglas i dagens fotografi. Bara det bästa duger och blev det inte bra så får man fixa till det...

 Men jag funderar då och då, bl.a. när jag bläddrar i gamla fotoböcker och fotoalbum...vad det är för en bildskörd som dagens amatörfotografer och yrkesfotografer efterlämnar till framtida generationer...och vad den kommer att ha för värde. 

 Kommer det mest att finnas tillrättalagda bilder? Och hur skall man veta...

 

 

Igår kväll 23/5 utanför Arbetets museum.

(Omanipulerad men uppskärpt för webben.)

 

Den här bilden har nog inget annat värde än att den just visar mig igårkväll på min promenad i Industrilandskapet...men det tycker jag kan vara ok i en blogg.

För mig är den här bilden nog också ganska värdelös...inget jag kommer att spara.

Det är också ett resultat av tidens melodi och tidens kameror med sensorer. Med den enorma mängd bilder som produceras dagligen, kan man bara spara ett fåtal.

Och vilket urval gör man då?

Förmodligen behåller man de som ser snyggast ut. Inte de lite misslyckade, men personliga, eller de mest intressanta...eller de med dokumentärt värde.

Bara de snyggaste. Efter att de gjorts ännu snyggare i Photoshop.

 

 

 

Hälsningar Lena.

 

Inlagt 2010-05-24 13:37 | Läst 971 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej!
Du skriver mycket tänkvärt om arvet till våra efterkommande! Jag har funderat i samma banor, med manipulation, avsaknaden av "pappersbilder" mm mm.
Istället är, precis som du säger, almackan helt full för alla och man schemalägger tom träffarna med varandra.....
Som sagt, tänkvärt och klokt - som alltid... :-)
/maria
Svar från Lena Eriksson 2010-05-24 19:42
Hej tillbaka! Funderingar jag haft någon tid nu...jag gillar ju att redigera och manipulera och man tar det faktiskt för givet idag, för att få en så bra bild som möjligt...Kanske man borde tänka annorlunda, jag vet inte. Tackar för kommentaren. Ha det gott! / L