** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Detaljer... Veckans torsdagsbild.

Vädret den här veckan har inte direkt inbjudit till långa eller vidsträckta fotopromenader, utan jag har tagit kortare rundor i mina kvarter, som ju bl.a. är Industrilandskapet. I lördags bestämde jag mej för att koncentrera mej på att fotografera lite detaljer...vacker gatsten, dörrar, broräcken etc eller som på bilden; en gatulykta...

 

Gatulykta mot gråmulen himmel och en vacker tegelvägg, kantlinjen kändes lite intressant här...

 

Jag tyckte först att bilden blev bättre i kvadratiskt format...fick bort lite himmel, men sedan blev jag osäker, bilden känns faktiskt lite djärvare med det ursprungliga formatet... Förmodligen en smaksak???

 

 

 

 

 

 

Det var spännande och lärorikt att koncentrera sig på detaljnivå, och inte alls helt lätt. Neej, flera gånger fick jag fundera lite extra på hur jag skulle fånga in mitt motiv, i en bra vinkel etc och utan störande detaljer och dessutom försöka få bilden intressant och inte platt...

Dessutom upptäckte jag massor som jag helt enkelt inte sett tidigare trots att jag gått här så många gånger i Industrilandskapet!

 

 

Hälsningar Lena!

Inlagt 2009-12-10 00:04 | Läst 1653 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kvadratiska bilder är en favorit hos mig, men gillar jag tvåan mest. Kanske för att den följer motivets utsträckning, man tycker liksom att det ska vara avlångt och högt.

Ha det gott!
Svar från Lena Eriksson 2009-12-10 19:00
Vad roligt att ni är flera som tycker till om min enkla lamp-bild...Tack för tyckandet o ha det gott själv! / Lena
Hej!
Jag blir imponerad av dina bilder. Tycker du fångar vardagen på ett jättefint sätt. Önskar att jag hade din "bildblick"!
/maria
Svar från Lena Eriksson 2009-12-10 19:11
Hej! "Imponerad av mina bilder"...det låter det!
Tack så mycket...men jag kan nog inte hålla med...men huvudsaken är att jag ser att jag utvecklas och så är det tydligen så att vissa dagar kommer man hem med hyfsade bilder (för att vara mej alltså) och de flesta andra dagar är det bara att radera minneskortet...bli lite förbannad på sej själv och försöka lära sej av misstagen...eller hur???
Tack för kommentaren! Hälsningar Lena
Det är kul att ha ett tema, syft ibland. Som du säger så ser man saker på ett annat sätt då. För man "vet vad man är ute efter". Någorlunda... :-)
Jag är svag för bilder med vidd, fast oftast liggande (ja, bilden alltså) :-) Men även här fastnar den andra bilden, som får sina linjer i det formatet. Tänk att då dit när det skymmer. Att plåta samma, men med lampan tänd, i skymningsljus. Tror jag skulle kunna bli snyggt. Vilket det ju iofs är nu också.

"Klick", Peter
Svar från Lena Eriksson 2009-12-10 19:16
Tack för kommentar, och fototips.
Trevlig helg! / Lena
Tipsade ju om monumentalverket Centennium i ett tidigare inlägg och såg nu att den kan köpas för 500:- från SFF :)
http://www.sfoto.se/sff_start/nyheter.asp?ID=1551
-affe
Svar från Lena Eriksson 2009-12-11 10:19
Tusen tack! / L