DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Växlande ljus

Det kom en del blötsnö i dag, grått hela dagen. Men senare på eftermiddagen så blev det ett skönt ljus. 

Hann fånga lite skuggspel innan solen gick ned helt och det övergick till blåtimmenljuset. I dag fick 80-400 sitta på då jag mest haft 70-200 2,8 på en längre tid då ljuset inte varit det bästa.

Detta fastnade på kortet i dag. Inget särskilt, men gillar ju att fota "sånt"

Bör förstoras !

Go´natt !

  //  Ing-Marie

Postat 2017-02-22 22:15 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Äppelkrogen

Nu får Lena K säga vad hon vill men nu har jag döpt hennes trädgård till Äppelkrogen, det låter väl fint ?

Som tur är så tar omgivningens alla bär slut till sist, och det är då dom kommer, dom vackra och roliga sidensvansarna. Dom kommer just till Äppelkrogen för där vet dom att det serveras färska äpplen nästan varje dag. I går var jag dit en sväng, inte ofta man har mat med sig när man skall till krogen men det hade jag i går, lite äpplen naturligtvis.

Och dom bjöd verkligen tillbaka, det blev en hel del bilder.

Det är tomt vid några dukade bord och vissa bord är populärare än andra, men det är väl så det är när man är på restaurang.

Ibland måste man vila på maten

När det blir för bråkigt är det lika bra att gå undan en stund.

Det blir kväller även här, ljuset släcks och då stängs krogen, men inte fullt ut. Lite vickning finns kvar för dom som blir sugen på en kvällsskrutt.

Det var allt för denna gång.

( och för er som inte vet, förstora gärna. Klicka på första bilden och sedan pilarna )

  //  Ing-Marie

Postat 2017-02-13 16:21 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Duggregn

I dag trotsade jag en tjock grå himmel och duggregn. Efter en jobbvecka så var behovet stort att få komma ut i naturen med kameran. Så det var bara att blunda för vädret och dra iväg till skogs, till naturresevatet där några ser till att  fåglarna får mat.

Som vanlig är det mitt 70-200 som får sitta på då det är dåligt ljus. Närbilder känns inte så viktigt och det går ju att beskära, vilket jag gjort med vissa bilder. Visst blir det lite brusigt med min D500 men det är som det är. 

Sista bilden ( trädkryparen ) drog jag upp till 6400 iso för att testa, de övriga höll jag mig till 800-1000.

Inga bilder man hoppar högt över att ha fångat, men det var härliga timmar i alla fall där i skogen, och det var det viktigaste i dag.

Go´natt !

  //  Ing-Marie

Postat 2017-02-05 00:07 | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Nä, jag har inte slutat fota

Det är långt mellan bloggarna nu. Jag brukar skylla på tid, men det är nog inte helt ärligt alla gånger. Det handlar nog mera om lust. Ibland finns inte den, vare sig att skriv eller läsa. Men plötsligt händer det, att lusten dyker upp och då är det väl lika bra att köra.

Och då blir det en hel radda bilder.

Plockade fram makrot häromdagen, det blir väldigt lite utnyttjat men kul att fota lite frost och abstrakta tulpaner.

Några besök vid skogen, ett naturreservat i närheten där det matas med frön och talgbollar.Mest hoppas jag att  få se dom söta stjärtmesarna. 

En vacker ledig  vinterdag.

Gissa om jag blev glad en em. när dom små gjorde ett besök här hemma, brukar ske ca en gång om året ( i alla fall vad jag hinner med att se )

Hos min kompis Lena K. har en liten Kungsfågel gjort sig hemmastadd, den är det inte ofta man får se så det var givet att man måste dit och försöka få till någon bild på den lille snabba, inte det lättaste.

Svartmesen satt stilla en sekund.

En kväll skulle jag ut för att fota norrsken, men ack vad jag blev lurad. En liten svag strimma grönt var det enda som visade sig. 

Fotade en väns tre Cavalierer. Mitt hjärta klappar ju lite extra för den rasen då vi tidigare har haft två stycken. Men upptäckte ju snabbt att dessa inte var lika van med kameran som våra var. Full av bus, att smita iväg och nosa efter rådjur var mycket roligare än att stå stilla och bli fotade. Så när dom någon gång sprang åt mitt håll så var det bara att passa på. Att få dom tillsammans på samma bild var inte att tänka på så dom fick ställa upp sig en och en.

Bör väl som vanligt förstoras 

Ja, det var lite av vad jag har haft för mig den senaste tiden.

Go´kväll !

  //   Ing-Marie

Postat 2017-01-28 22:32 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Mer kan man inte önska av en dag

Åker E16 på väg till en bekant i Torsåker för att fota nötkråkorna som håller till hos henne. Jag blev ju så förtjust i "min" kråka som några av er kanske kommer ihåg att jag döpte till Ivan. Dessa har varit hos henne i flera veckor nu och jag har varit på väg flera gången men inte kommit mig för att åka dit. I dag skulle det bli ett ypperligt fotoväder, några minusgrader, sol och vindstilla. Behagliga -6 på morgonen, lite skönare än gårdagens -24.

Så jag drog iväg, lite senare än vad jag tänkt men iväg kom jag. När jag kommer till Kungsgården så ser jag hur dimman kommer svepande över byn. Åker av vid första bästa avtagsväg för att se vart jag kan ta vägen för att fånga lite av det.

Vågade inte stanna hur som helst då det var dåligt sikt i dimman. Men det blev några bilder lite här o där. Nöjd är man ju aldrig, önskade att jag varit lite tidigare men nu var det som det var.

Åkte lite omvägar för jag hade ju egentligen ingen brådska till kråkorna. Jag var ju ute för att fota och ha det skönt.

Kråkorna poserade villigt, tror det är två olika individer, man ser att näbbarna ser lite olika ut. En har lite längre övernäbb, men inte lika lång som den Ivan hade. Men vem vet, kanske den har slitits ner så det är han :-) ( det är ju bara knappa tre mil bort dessa är nu )

Ställer mig bland buskar för att få till lite omgivning i bilderna, kanske lite för när men det är lätt att man kommer för nära när dom är så orädda.

Några andra som också fastnade på bild i dag.

Domherrarna är inte så lättfångade alla gånger

Och samvetet gjorde att jag kände mig manad att även fota denna som jag nästan aldrig låter få vara med på bild. Är nog även en blåmes som dansar där i bakgrunden.

Hoppas ni förstorar !

Go´natt !

  //   Ing-Marie

Postat 2017-01-07 23:51 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
1 2 3 ... 101 Nästa