DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Det blev en lååååång långfredag

Upp i ottan, vi skulle vara hos Sara på Wildnordic i Kungsberget runt kl 4 för att åka till orrgömslet långt in i skogen. Hon hade lovat att det var säkert att vi skulle få se orrar. Men för optimistisk vågar man ju inte vara. 

Sara körde oss dit. Klafsade ut på en myr som bara hade en liten skorpa av frost. Jobbigt med vinterstövlar, tur att det inte var så långt. Hon har två gömslen, jag tog liggömslet och kompisen Lena K tog sittgömslet. När Sara visat oss till rätta och åkt därifrån så tänkte man att hur länge skall man sitta här i mörkret och vänta. Men jag hann inte ens få ordning på kameran innan man hör hur dom kommer och landar alldeles utanför gömslet. Som mest var det 15-20 st. Kolsvart, så synd att det var mulet, det hade ju varit rätt mysigt om det varit månsken då den var ganska full. Men lite suddiga brusbilder kan ju också vara spännande.

Sedan stannade dom så länge så man blev lite sned kroppen av alla konstiga ställningar man intar, men det var det värt. Dom spelade från ca 5 till kl 7 med några snabba avstickare. Dom var runt tältet på alla sidor så det var nästan jobbigt att hålla koll i dom små gluggarna och bestämma åt vilket håll man skulle fota. En var nästan på väg in i en glugg, så närgångna var dom.  Lugnt i ca en timme  innan dom återvände, men då var dom klart slöare och orkade inte bråka så mycket. Kl 8.30 var det över.

I all iver med upplevelser så glömmer jag bort att ta "dokumentationsbilderna" men bild nr två tog jag med mobilen så jag slänger in den här. I övrigt så är alla bilder fotade med mitt 70-200

Har inte lagt ner så mycket tid på redigering, så lite brus etc. får ni stå ut med. För mig är det i alla fall härliga minnesbilder.

Om någon blir sugen att fota orrar, hör av er till Wildnordic

  //   Ing-Marie

Postat 2017-04-17 09:03 | Läst 1795 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Vårens besök vid Hjälstaviken

Helgen tillbringades på Ekolsunds slott, det är ju där vi brukar bo då vi besöker Hjälstaviken.

På hösten brukar vi ha sällskap av Biggest loser men nu på våren är det ganska dött där. Men perfekt då vi har två mysiga rum intill varandra, med spis och kyl i det ena rummet. Så vi kan äta och dona lite som vi vill.

Lördagen var ruggig och grå och kanske inte så mycket fart på alla gäss som vi hoppats på. Det blev ett besök på gömslesidan på fm. och tornet på em. Det skall ju finnas en hel del olika gäss och änder där, men jag tycker det är svårt att se någon skillnad på dessa så jag ansträngde mig inte särskilt för att få någon ny art på bild. Men finns det något som heter surgås så har jag nog lyckats fånga den :-)

En sävsparv såg så lycklig ut när den satt på sin cigarr, den slet i dessa fjun och åt, trodde den skulle samla till bobygge men det såg ut som om den spottade ut allt igen. Kanske finns det insekter där i som den ville åt, inte vet jag.

Söndagen var härlig och mer fart på fågellivet.

Våren är väl inget höjdartillfälle om man vill se skäggmesar har jag förstått. Men vi hörde dom långt där inne i vassen. Till slut lyckades jag få skymten av en, en tråkig bild men den måste ju bara förevigas.

Att fota rovfåglar är inte riktigt min grej men kul när dom dyker upp. På köpet får man nästan nackspärr av allt tittande mot himlen men det är väl sånt man får stå ut med. Det tråkiga är att dom för det mesta är alldeles för långt bort ( eller så har man för klena objektiv )

Kärrhökar  såg man lite då och då, men som vanligt på avstånd så bilderna är en hel del beskurna.

Fiskljusen blev bortschasad av grågåsen när  den dök ner för att fånga sin fisk.

Sen kom den rätt nära vid ett tillfälle. Men den kom upp utan napp.

Lena K spanar från bron på spången

Marken vid Parnassen brukar  vara täckt av gult, blått och vitt på våren men vi var lite för tidiga för den riktiga blomningen denna gång.

Några dubbelexponeringar blev det, hade hoppats på att det skulle vara lite mera fart på flaxandet men dom var inte på hugget för det.

Allt för denna gång.

  //  Ing-Marie

Postat 2017-04-11 17:30 | Läst 1701 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Hänne o dänne och överallt

Ja, så var det med rådjuren på min morgontur i dag. Dom dök upp både här o där ( då förstår alla )  och lite överallt och klart man stannar till och tar några bilder.

Fick även se lite trandans på ganska långt håll på vägen hem. Bara 19.996 färre än vad dom räknade in vid Hornborgasjön i går. Men det räckte bra, härligt att lyssna på deras trumpetande.

Go´kväll !

  //  Ing-Marie

Postat 2017-04-02 22:07 | Läst 1420 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera