...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Måzart

Måzart is back again. Han anlände i slutet av Maj, lite senare än vanligt. Första gången han landade på vårt garagetak var 2016. Han är rätt cool, står på taket tills vi upptäcker honom, är vi inomhus så ställer han sig så att vi ser honom, låter aldrig så han är inte störande. 2021 kom han inte alls, vi trodde det hade hänt något så gissa om vi blev förvånad då han var tillbaka 2022. Vi skojade om att det var nog Corona som gjorde att han inte fick inresetillstånd detta år 
( jag fick för mig att han var borta två år men efter att jag kollat i bloggen från förra året så var det bara ett år han inte kom )
Föra årets blogg 
Måzart is back - Fotosidan 
Men jag börjar fundera om han verkligen är en fiskmås, häromkvällen satt jag ute och åt färska räkor och rostat bröd. Jag lade ut lite bröd och så var det en räka kvar som han fick........men när han ätit upp det mesta så ser jag att räkan ligger kvar 😲 Hmm, vilken mås gillar inte räkor 
Kvällsmålet är viktigt, då poserar han villigt så han skall göra rätt för lite pasta eller vad jag nu har att erbjuda, räkor är ju ingen idé att ge honom :-) 

Kan ju inte säga till 100% att det är samma mås, men det verkar så på beteendet, så lika varje år. Och inte vet jag om det är en han heller men namnet är Måzart i alla fall.

// Ing-Marie

Inlagt 2023-06-12 18:29 | Läst 546 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Trevligt med en 'Måzart' som återkommer dessutom! Ser också en del måz (ar) här som ibland sitter på hustak i närheten här och också verkar höra hit, det är säkert samma individer även här, det är känslan man får.. Själv får jag varje vår besök av Ringduvor på min balkong.. som vill bygga bo där i nån lämplig blomkruka, men det går ju inte, dom skitar ner för mycket, en gång hade dom byggt bo med 5 grenar i nån antydan till en 'bostruktur' och hunnit lägga ett ägg där.. detta under första dan som dom visade sig här! Själv jobbade jag den dagen.. Men som sagt det går ju inte! Numera vet jag hur jag får bort dom, genom att sticka ner några smala 'grillpinnar' i trä med spetsen uppåt i de blomkrukor som kan vara aktuella, det gillar dom inte! Pinnarna behöver finnas kvar i ett par månader, annars kan dom dyka upp igen..
Hälsn!
Fina bilder på Måzart, andra måsar koncentrerar väl sig på häckning när de kommer hit, men denna verkar mer ha tagit in på en pensionat
Så kul att hen är tillbaka och jag förstår att ni bjuder på lite extra godsaker vid ett sådant tillfälle. Snopet med räkan dock. Jag minns dina tidigare bloggar om denna fågel mycket väl. Du har fångat hen i vackert kvällsmotljus.
Hälsningar Lena