...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Norrsken i Sandviken

Sist det var norrsken så var jag inte beredd, då var jag ut med soporna runt midnatt och upptäckte det gröna på himlen. Den gången fick jag nöja mig med att ta några bilder från husknuten.

Länk till denna blogg här.

 Jag gick ut med kompostsoporna - Fotosidan 

Nu i torsdags så var jag bättre förberedd. Endast några få moln på himlen, rimlig tid - jag åkte hemifrån runt 18.30, -2 grader och vindstilla. Månljust så ingen ficklampa behövdes. Det var lite svagt grönt när jag kom fram men efterhand så blev det riktigt spännande stundtals. 24 - 70 satt på min Z6. Hade nästan önskat lite mera vidvinkel då det sprakade till över stora ytor samtidigt. Runt kl 21 var det mesta över så då gav jag upp. Var glad över att man inte behövde åka ut senare då väckningen ljuder rätt tidigt på morgonen här.

Så här kommer några bilder i ordningsföljd av vad som visade sig.

Hoppas det händer igen, under rätt förhållanden, så spännande !

// Ing-Marie

Inlagt 2022-02-12 15:05 | Läst 1798 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Skickligt. Imponerande så långt söder ut.
Du får prova med Tromsö nästa gång.
Ha det väl
Bob
Svar från imse 59 2022-02-12 19:14
Tack Bob !
Lite vågat också att resa norrut. En som jag känner var till Abisko på en "norrskensresa" när det slog till så häftigt förra gången. Då såg vi skenet i nästan hela landet men däruppe var det snöstorm, så dom som var där uppe missade det hela.
Ing-Marie
Härligt, särskilt vackert med de med sjön (eller om det är en äng)
Svar från imse 59 2022-02-12 19:14
Tack Peter !
Ja, det är en sjö.
Ing-Marie
Riktigt fint! Extra vackert med 'alla' färger så där! 🌈 Kan det vara Öjaren också i bild.. Själv så har jag inte sett nått sken från min balkong nu i veckan, jag har spanat.. Ser jag det från min balkong så går jag troligen upp på 'Tantoberget' nära mig, där kan man fota fint utan att fastigheter är i vägen..
Hälsn!
Svar från imse 59 2022-02-12 19:18
Tack Jan !
Så fint när man anar lite mer nyanser än det gröna. Helt rätt, det är Öjaren. Men här står jag på ett annat ställe än vid badet, där samlas så mycket folk nu när det blivit mer och mer populärt att jaga norrskenet.
Här var det väldigt rogivande att stå.
Ing-Marie
Verkligen vackert! Fint exponerat så att både stjärnorna framträder och landskapet framträder samtidigt. Grattis till fina bilder! hälsningar/ Björn
Svar från imse 59 2022-02-12 19:23
Tack så mycket Björn !
Kul att dom gillas. Det är ju lite experimenterande med tider etc. och samtidigt måste man vara "på sin vakt" då det plötsligt kan hända något.
Ing-Marie
Roligt för jag en näst identisk. Så vi såg säkert samma tid.
Moln har ju blivit rosa på nån bild ;)
Reflekterar norrskenet moln också vet att mark kan få lite nyans.
Många hade klart å kunde se 👍
Mvh N
niniz 2022-02-12 19:06
Ska stå "har en nästan"
Min mobil är lite jobbigt ibland :)
Svar från imse 59 2022-02-12 19:25
Ja, jag har sett bilder från andra orter och vissa av dom ser man nästan att vi fotat samtidigt.
Tack Nini !
Ing-Marie
Wow!
Så vackert det var i Sandviken. Jag såg i appen att det kanske skulle visa sej men när jag inte kunde se något hemma på tomten orkade jag inte åka ut. Det hade varit en tuff vecka och jag ville helst bara gå och lägga mej. Riktigt fina bilder denna gång, grattis!
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2022-02-15 07:55
Tack Lena !
Så här tidigt har skenet aldrig visat sig vad jag sett. Så skönt att vara hemma igen runt 21.30. Det säkraste sättet att få reda på om det är någon ide´ att åka ut är att följa en sida på fejjan. Där finns en sida "norrsken community" som en kille från Gotland driver, han är superduktig på detta och uppdaterar med mycket info. ( nu tror jag ju att du inte är med på fejjan, men annars är detta ett toppentips )
Där får man skicka in bilder i realtid så man har verkligen koll på om det är något på G. Ser man att någon anat lite grönt här omkring så förstår man att det är lönt att åka ut.
Apparna är inte mycket att lita på tycker jag, dagen före innan jag fotade detta så var jag beredd då appen visade Kp 5 här men när jag gick in på "Norrskenssidan" så såg jag att det inte var någon ide´. Inget stämde från appen.
Ing-Marie
Vackert! Ska skaffa en app så man får lite koll på läget nu när det börjar synas så långt neröver.
Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från imse 59 2022-02-15 07:56
Tack Johnny !
Nu vet jag ju inte om du är med på fejjan, men läs gärna det jag skrivit till Lena här ovan.
Ing-Marie