...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Patron

Den senaste tiden har vi haft besök av en kråka, en vän tyckte han såg ut som en Patron så då får den väl heta så. Han traskar runt på gräsmattan och tigger, kan stå långa stunder och bara titta. Den mesta maten han får gömmer han i närheten. Går det för långa stunder då han inte får något så går han och hämtar det han gömt. Han tar maten ( det kan vara bröd, korv, pasta mm ) och lägger det i fågelbadet innan han äter upp. Så häromdagen fick jag ställa ut ett till bad som förhoppningsvis får stå med något så när rent vatten för badet han använder är sunkit av brödrester , jord och gräs hela tiden.

Han är ganska orädd men jag vill inte ha honom allt för tam så han får hålla sig till gräsmattan

I lördags när vi satt ute och åt på kvällen så började vi prata om Måzart, undrar om han lever och om vi får se honom igen sade vi. Ögonblicket efter så står han där på garagetaket igen, som han gjort varje år (utom ett år) sedan 2016. Gissa om vi blev förvånade och glada ! Att man kan bli så glad över att se en mås.

Om någon inte känner till Måzart och vill läsa så finns en blogg här från 2022

Måzart is back - Fotosidan

I dag har det varit lite kyligare ute så jag har inte tillbringat så mycket tid ute på altanen. Kanske har Patron gått runt där och funderat var jag varit. Lite senare på em så gick jag ut för att måla lite, har kommit in ett flow med akvarellmålningen nu. Känner mig iakttagen, kollar upp på garagetaket och då står Måzart där, han är så ljudlös så man hör inte när han kommer. Han fick lite käk sedan drog han. Efter ca 10 min så hör jag en duns på taket, då står helt plötsligt Patron där, jag är nästan säker på att han sett hur måsen gjorde och tänkte att är det så här man gör när man inte syns nere på backen :-) 

Han fick lite att äta han också, hann aldrig med någon bild på honom på taket.

Han är boss här på tomten och skrämmer iväg skator, kajor och andra måsar som försökt sig ner på gräsmattan, hoppas nu inte att Måzart blir rädd för honom, eller så är han så smart att han bara kommer när Patron inte är här.

//  Ing-Marie

Inlagt 2024-05-20 23:38 | Läst 335 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vilka roliga gäster du har och dessutm kan du vara hemma om dagarna och se efter dem :-) Extra kul med Mozart för hen minns jag ju från flera bloggar. Lycka till med akvarellerna.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2024-05-22 07:30
Tack Lena !
Det är kul då man lär känna dom. Patron har just fått frukost :-) Måzart visar sig inte så mycket, minns att det inte blev jättemånga besök förra året heller, eller så står han där utan att vi ser honom.
Kanske blir en blogg med några akvareller sen.
Ing-Marie
Undrar om din Patron är släkt med vår kråka. Fast de är egentligen två. Jag döpte dem till herr och fru Kra och när jag hörde att vår granne döpte dem efter sina barndomsvänner till Håkan och Hariet, så nu har paret Kra även förnamn. Men nu var det inte likheten med namnet, utan just droppande i fågelbad.
Även att de gömmer lite mat här och där.
Har länge tänkt på att fota dem, men har inte blivit av.
Svar från imse 59 2024-05-22 07:34
Tidigare under året så har de varit två men nu är det bara en. Trodde först att detta var maken och att honan nu får ungar men han verkar inte flyga iväg med någon mat utan gömmer den för sig själv.
Antagligen är det lättare att äta blöt mat, speciellt om det är bröd som blivit lite torrt.
Ofta har väl kråkor en lite negativ klang men dom är ju både vackra och kloka.
Ing-Marie
Hej,
Du har verkligen fina auktoriteter i din trädgård.
Fina story på bild.
Ha det gott
Bob
Svar från imse 59 2024-05-22 07:36
Tack Bob !
De är ett trevligt sällskap i trädgården.
Ing-Marie
Mysigt med fåglar som återkommer, man får nån slags fin relation med såna.. åtminstone känns det så! Och fåglar lär sig fort vilka människor dom kan lita på.. Ömsesidig glädje och respekt känns bra även för dom!
Hälsn!
Svar från imse 59 2024-05-22 07:39
Kul när man lär "känna" dem. Det har cirkulerat några andra måsar här tidigare men vi märkte ju direkt att det inte var Måzart så det var kul när han väl anlände. Har inte sett till honom så många gånger ännu så jag hoppas att inte Patron skrämmer iväg honom. Det återstår att se.
Tack Jan.
Ing-Marie