fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Ibland är det svårt att hitta på en rubrik

Och ibland kan det vara svårt att hitta orden till själva bloggen också...

Men jag kan ju alltid börja med att morgonfrosten fortfarande fanns kvar, fast klockan visade att det var eftermiddag. Ett litet solblänk syntes i väntkuren, och jag hade ännu inte upptäckt att jag skulle ta några bilder i Hokusais anda, något som jag redan bloggat om.

Eftermiddagens morgonfrost i Norrviken.

Det här med Norrviken, och arbetet med att hitta orden och texten inom sig när man skriver,  det hittar jag genast paralleller till, och tankarna flyr till ungdomens tidningsläsande. Jag kan se en uppslagen DN framför mig, på den tiden en uppslagen morgontidning verkligen var uppslagen och stor, med NoT, Namn och Nytt-uppslaget framme. Där på vänstersidan hittade man ofta Eld.

Låt oss i fantasin förflyttas till 60-talet. En man med portfölj väntar på tåget som ska föra honom  in till stan för att jobba. Kanske var tåget då fortfarande brunt. Det fanns definitivt  inga blå väntkurer och bilarna körde på väster  sida. Kanske var det  Erik Lundegård (Eld), då journalist och kåsör på DN.  Hans kära Norrviken, där han bodde, figurerade ofta i kåserierna.

I Norrviken gjorde jag ett fynd, så färgstarkt att jag måste ta en bild.

Naturens enkla skönhet, i kontrast till den mänskligt skapade röran där bakom? Eller?

Ljuset var ljust och jämnt, på ett nästan lite halvmagiskt  vis.

Jag tyckte ljuset passade till träden, eller var det tvärtom så att träden passade till ljuset. På något sätt blev naturens kaos inte så ( bildmässigt) kaotiskt längre. Och hur är det? Är naturens kaos skönare än det mänskligt skapade kaoset.

Den här bilden var jag helt enkelt tvungen att ta, motivet attraherade mig så starkt, inte minst färgerna. Jag stod där och velade en stund: ska jag ta en bild, ska jag verkligen det och visst är det inte onödigt, men sådan bilder är det redan tagna för många  av...

Jag tog en bild.

Den blev  svartvit!

Varför då, när jag nu attraherades av färgen? Jo, när jag kom hem såg jag att ljuset i bilden inte gjorde färgerna rättvisa, i alla fall inte de som jag såg.

Sedan kom kylan krypande.

.

Inlagt 2013-11-21 18:30 | Läst 906 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag fastnade för den första väntkuren med lilla fina ljusstrimman! Fint att du såg den!
Svar från janolof 2013-11-21 21:08
Lika fint att du såg den!