fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Det var det här det här allt handlade om, att bygga en sådan här. (sista delen)

Resultatet av våra mödor, efter fullbordat värv och en nattlig transport av ett pansarkompani över vattnet. "Ska vi köra ut på den där lilla", sa stridsvagnsförarna, lite oroligt. "Ska den där stora köra ut på vår färja" sa mina kompisar, lika tveksamt. Själv såg jag inget av det eftersom jag var uppe i mörkret i skogen.

Dagen efter.  bara att packa ihop och åka hem.

Några av mina trötta kompisar

I ett tidigare inlägg var det någon som frågade om jag kom ihåg namnen på de som var på bilden. Här tror  jag att jag gör  det:Karlsson, Vicke, lilla och stora Jonas (fast ingen av dem hette Jonas, Anders, Flash-Martin och Johan.

.

Den här killen var en av dem som jag följdes åt  med alla  15 månaderna, men den enda som hamnade i samma logement  hela tiden. Då kan man väl säga att man delat på både glädje och vedermödor.

Och medan våra kompisar slet för fullt, hade vi i understödsgruppen det lugnt. Här roar sig kulspruteskytten och laddaren med en porrtidning som de hittade instucken bakom en sten. Hade soldater setat här tidigare och haft tråkigt?

Och efter allt detta och en natt utan sömn skulle vi hem till Almnäs. Väntade ännu en jobbig cykeltolkning i mörker på oss? Gissa om vi blev glada när vi kom upp till tälten och såg att det stod en ctpk där.

ctpk? Kunde man grunderna idet militära förkortningsmysterierna var det enkelt:

c=cykel (Inte stort C, då blir det en Chef)

 tp=transport

k=kärra

Alltså cykeltransportkärra. Vi förstod att cyklarna skulle få åka kärra, alltså skulle vi också få åka. Minns inte, men tror att det var buss. Vi somnade nog allihop på vägen.

Inlagt 2013-11-29 16:35 | Läst 4420 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Lumparminnen.... Jag gillar din bloggserie! Perfekt avvägning mellan bilder o text.

Trevlig helg! /Thomas
Svar från janolof 2013-11-29 21:11
Tack Thomas! Det var det bästa beröm jag kunde få, det där med "perfekt avvägning", det är ju det jag strävar efter utan att vara direkt medveten om det.
God helg!
Tredje bilden gillar jag mycket!
Ha en jättefin helg!
Svar från janolof 2013-11-30 11:27
För alla grabbarna?
Tycker nog själv att det är en av de bästa bilderna jag tagit
Tack för din bilder och texter J-O - de väcker härliga minnen! Som man ser handlade det mycket om att kunna sov på alla möjliga och omöjliga tillfällen och underlag! // Sören
Svar från janolof 2013-11-30 11:30
Väcker minnen hos mig med. Just här handlade det om sova och vila, men mycket av vår vardag var lugn och dräglig.