fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Knally
det blev en eftermiddag också

När lunchuppehållet  var slut  släptes nästa rebus, lagen började det mödosamma lösandet och generalerna drog iväg på sina uppdrag. Jag och dottern  skulle placera ut sista etappens rebusar, jag i egenskap av fotograf och chaufför och tillika bilägare (och f.d. knallydeltagare) och dottern i egenskap av general och fjolårsknallyvinnare. Första priset i tävlingen är nämligen att få anordna nästa knally!

Vår väg började motströms. Det pågick ett "riktigt" rally i samma trakter, ett sådant där med morrande snabba bilar och vår transportsträcka sammanföll med deras. Men med olika färdriktning!  På smal krokig skogsväg. Puh! Många möten.

Vi överlevde och kunde utföra vårt uppdrag.

Rebusutplacering på plats med beskrivningen "korsning mellan  å och väg". På en pinne sitter en plastpåse och i den finns nästa rebus. Föregående rebus har givit lagen positionen för denna rebus.

Apropå rebus, vi har ju en olöst från förra avsnittet.

PRÖVA MED KVÄVE

Här kan vi använda två vanliga metoder i Knally-rebusar, att byta ut ord mot synonymer och att använda periodiska systemet.

PRÖVA = TESTA och KVÄVE = N ger då

TESTA MED N

Här kan vi läsa meningen som att ordet TESTA  ska kompleteras med N

Då kan vi få t.ex. TENSTA

En bekräftelse på att det är rätt är att det går att hitta TENSTA på kartan. Då är det stora jobbet gjort. Sedan gäller det bara att mäta sig fram till rätt punkt på kartan, enligt givna anvisningar.

Vad har nu den här bilden med saken att göra? Jo, jag tog bilden medan dottern hamrade ner rebuspålen i den uppländska leran. Dessutom är det ett exempel på den typ av bilder som finns med i rallyts FOTOPLOCK, en lång rad bilder som lagen får vid sstart, och som är tagna längs knally-vägen. Under dagen gäller det att hitta så många som möjligt av dem. Här är det en fördel att vara många i laget, fler ögon som kan leta.

Fotoplock är kul!

Eftermiddagskontroll

Vid eftermiddagskontrollen var det Pictionary som gällde: En i laget ritar, de andra gissar.

Att det är en atom överst ser jag, men de andra...

Men det bildmässigt roliga här var inte den som ritar utan de som gissar.

Två och två ska man stå...

Vad är det han ritar?

Visst kan perspektivet bli llite vridet med rejäl vidvinkel

???

Mot målet

Efter den här kontrollen hade lagen tre rebusar till att knäcka och hitta, och under tiden for jag och dottern hem till henne och duschade och bytte kläder och tog sedan bussen ner på stan. Den fick ta en omväg för det var cykeltävling i Uppsala, men det har andra bloggat om.

Målet är på Kalmar Nation. Men för att dokumentera det fick jag ta till lille PEN. Man måste ju vara finklädd på kvällen och då kan man inte ha stora arbetskameran.

Först i mål?

Men som sagt, det behöver inte innebära att man har vunnit, det är mycket som räknas och ska rättas och poängsättas.

Ett avsnitt till får det nog bli...

...så då hinner vi med en rebus till

NYCELMÄNGD I BÖRJAN AV RUSTIKT EKFÖREMAÅL

Ja, det är felstavat, det är en viktig del av rebusen

Inlagt 2011-05-18 21:32 | Läst 1260 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vad olika vi är, vi människor! Själv skulle jag bli knäppig om jag sattes att jobba med sådana rebusar. Och vilket förstapris -- rena bestraffningen! :-)
Svar från janolof 2011-05-19 22:18
Jo, vi är olika; det är jätteskoj med sådan rebusar.
Jo, det finns lag som maskar, för att slippa vinna, men då är det ofta lag som redan vunnit ett antal gånger, eller så vet dom att arbete eller liknande kommer att sätt hinder ivägen.
Ni borde ha kommit till Tensta på riktigt också. Inte många som vet att det finns Tensta även här i Uppland, inte bara i Stockholm. Vår ena dotter gifte sig förresten i den mycket gamla kyrkan (Upplands äldsta kyrka?) i Tensta i somras. En fin kyrka, den utvändiga enkelheten lurar en. Så är det väl med många av de äldsta kyrkorna.
Svar från janolof 2011-05-19 22:14
Vi var vid Tensta, på bild 3 ser du kyrkogårdsmuren!
RHelena 2011-05-19 23:11
Ja. Nu ser jag....! :-) Murar är i och för sig rätt lika överallt. Jag har förresten också en bild där muren är med. Dotterns och svärsonens vigselpräst = vår f.d. granne = en dam kring 65 är huvudmotivet på fotot. Muren och kyrkan fungerar som kuliss. Prästen står bredvid sitt transportmedel, en röd sportbil cabriolet, med Jesus i stället för Wunderbaum hängande i spegeln där framme.