och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Det var bättre förr.

Jag har, sedan jag var i Kapstaden för ca. tre år sedan, skrutit om att Two Oceans Aquarium var så fint och att det var så vackert där. Därför ville jag återuppleva det och njuta av friden, stillheten och allt det vackra en gång till. Men som sagt, ibland var det bättre förr och det hade varit bättre att fortsätta att leva på minnet. Det blev ett ganska snabbt besök där inne. Kikade lite snabbt igenom de lite mindre akvariumen. Hälsade på muränan.

 

Kikade på de andra fiskarna också, men valde att kila ner till pingvinerna.

Där gick det även en strandskata omkring och pickade.

De flesta pingviner är här för att återhämta sig efter någon skada. Det syns på den här sydafrikanska pingvinen.

Här finns också några av mina favoriter i pingvinvärlden, nämligen klipphopparna.

De är tre stycken och kallas för Roxy, Hopper och Bubbles.

Grym uppsyn, eller hur?

Gulliga fötter och en liten guldkrona har den här fått av lampan.

Det som jag blev mest imponerad av vid förra besöket och som nu mest blev en besvikelse var de jättestora akvariumen. Då hade jag kunnat sitta där i timmar och bara njuta av fiskarna som simmade förbi och lyssna på den klassiska musiken. Nu var vattnet ganska grumligt och musiken kunde man inte höra på grund av att det var så stimmigt. Fast vid hajakvariet blev jag lite nyfiken och ville titta lite närmare.

Där simmade två dykare omkring.

Även under vattnet kan man ta en selfie.

Vi  gick ut i solen istället. Hej då!

Inlagt 2015-05-09 10:01 | Läst 7902 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ja, ibland var det allt bättre förr, men så är det ju. Ibland har man också en helt annan upplevelse av samma sak för att tiden gått. Men besöket gav ju jättefina bilder på Muränan och sedan var bilderna på Kejsarpingvinerna riktigt bra. Gillar deras utseende...
Ha det fint!
Svar från Margareta Cortés 2015-05-10 11:01
Tack Mikael!
Fast det kan ju vara bra också att jag gick in där och inte lovprisade stället för andra som tänkt sig att åka till Kapstaden. Synd att det blivit försämrat.
Några kejsare hade de tyvärr inte, men klipphopparna är mina favoriter. De ser så lömska ut och är ena tuffa individer.
Bilderna på muränan och fåglarna är bra och trevliga, tråkigt att de stora
akvarierna ej sköts om fullt ut grumligt vatten är ej bra det kan
bli att besökarna minskar.
Svar från Margareta Cortés 2015-05-10 11:02
Tack Bo-Lennart!
Det var verkligen synd att det inte var lika fint som vid förra besöket.
Troligtvis så är det så många turister där så de får besökare ändå. Hoppas de gör något att det grumliga vattnet.
Roliga pingvinbilder!
Känner igen mig i det du skriver om att bli besviken när tidigare minnen ska återupplevas, man blir ofta besviken.
Bättre då att leva på minnet.
//Tommy
Svar från Margareta Cortés 2015-05-10 11:04
Tack Tommy!
Här var et verkligen synd att det blivit sämre, men det kan vara så enkelt att vi var där när det nyligen var rengjort och så lite folk så att ingen störde den fina musiken. Nu var det sådant stoj och stim så inget hördes.
Om vattnet blivit grumligt och delar av faunan försvunnit så kan de möjligen råkat ut för ett 'haveri' av något slag, det är synd. Muränor är ganska fräna djur. Ganska stillsamma och brukar mest gilla att ligga och trycka i sina hålor. Men vankas det mat så hugger de som blixten. Klipphopporna var ju något extra, vilka godingar:)
Svar från Margareta Cortés 2015-05-10 11:06
Tack Ingemar!
Hur det var med växtligheten vet jag inte, men grumligheten syntes så tydligt nu. Tråkigt för det var så fint och klart vatten förra gången.
Muränan ser ganska så lömsk ut bara men tittar på den.
Klipphopparna var en överraskning, de finns ju inte där i naturen så jag vet inte hur det kommer sig att de hade tre stycken nu, de kanske hade simmat vilse.
Vilka härliga pingvinbilder de är ju häftiga Gillar fisken på bild två den är fin Ha en skön helg : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2015-05-10 11:07
Tack Gert!
Pingviner är så härliga.
Klipphopparna var de bästa i detta inlägg och jag kan förstå din känsla när jag ser dina andra bilder. Dyka i ett akvarium kan säkert vara coolt men det går inte att jämföra med IRL. Man kan ju dock betala (för det är dyrt) och vara säker på att få möta de fiskar som finns i akvariet (oftast hajar). Jag skulle välja att spendera pengarna på annat.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2015-05-10 11:09
Tack Lena!
Klipphopparna var de jag uppskattade mest, men är lite fundersam varför de var där. Inget naturligt inslag i deras djurvärld. Förstår att det inte kan locka dig att dyka i ett akvarium om man kan dyka ute i det fria. Den ena av dykaren var nog en instruktör och han var mest road av att titta på besökarna utanför glaset.
undrar också hur de stora hajarna upplever att simma runt tunt där, även om akvariet var stort så kan det inte vara någon höjdare för en haj.
En del var ju bättre förr men generellt, nej det tycker inte jag. Mycket att se på dina bilder/ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2015-05-10 11:12
Tack Björn!
Jo, en hel del var bättre förr även om man inte tänker på just det här akvariet. Annat kan ha blivit bättre nu men livet var nog lite tryggare förr. Jag skulle inte åka in till Stockholm ensam sent på kvällen eller natten numera, inte åka tunnelbana sent heller.