Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Ajö Björn!

Björn Thundal, Khalad här på Fotosidan, lämnade oss för en månad sen. Barnen  skrev då på sin pappas blogg här på Fotosidan:

"Igår den 24 april rycktes vår älskade pappa, farfar, morfar och inte minst make Björn Khalad Thundal från oss. Mitt i steget, efter en fototur på förmiddagen och sedan ärenden på stan, orkade hjärtat inte mer. Pappa avled hastigt vid lunchtid igår."

https://www.fotosidan.se/blogs/khaladsphotoblog/den-sista-bilden.htm

I fredags hölls begravningsgudstjänst i Risinge nya kyrka i Finspång. Familjen hade gett även oss på Fotosidan möjlighet att delta. Jag har tagit Björns bortgång hårt och såg till att vara där. Skulle jag ta foton och lägga ut här? I så fall med respekt och integritet. Familjen och officianten tyckte att det var i sin ordning. Rubriken alluderar på Kurt Bergengrens essä "Ajö LIFE!" som han skrev då bildmagasinet Life lades ner 1970.

Framsidan på programmet för jordfästningen.

Längst fram vid koret kistan med Björn.

Meditativa "Moolamantra two" inledde. Björn skulle nog ha valt den själv. Sen kom svenska psalmer, bland dem "Den blomstertid nu kommer". Officianten höll griftetal och utförde överlåtelsen, tre skopor jord och "Av jord är du kommen, jord skall du åter vara". Vi tog avsked framme vid Björns kista. Organisten Monika Blomberg spelade Händels "Saraband" på flygeln vid koret.

Sedan gick vänner, grannar och arbetskamrater ut medan familjen tog ett sista avsked.

Vi återsamlades till en minnesstund i Mariagården inne i Finspång. Där fick vi höra många fina hågkomster. De sista orden sa prosten Torbjörn Sjöberg:

En begravningsgudstjänst och en minnesstund som denna är ett avsked och ett avslut, och samtidigt en början på ett nytt sätt att leva.

                                                                                *

Tack Björn för allt du gett oss! Tack familjen för inbjudan!

Inlagt 2024-05-26 08:55 | Läst 673 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
För mig är det också ofattbart att Björn inte finns längre här...
Tack att vi fick ta del av begravningsgudstjänsten och en minnesstund genom Din fina blogg...
Hälsningar Halina
Det kniper i hjärttrakten, så tråkigt att jag inte kunde vara med!
Tack för att du förmedlade ord och bild om detta.
Vad fint att du var där Måns! Fint att få se dina bilder! /Tommy.
Vad fint att du var där Måns! Fint att få se dina bilder! /Tommy.
Tack för din blogg, saknar Björn här, uppskattar att barnen skrev här. Tack Björn!
Vi är många som är berörd av Björns bortgång. Han var en del av fotosidan och känns konstigt nu när han inte längre finns med oss.
Sten
Tack Måns för att du var där och för din medverkan i begravningsgudstjänsten med fina bilder
Tack Björn för fina minnen/Stig
Jag sitter nu på atlejéverandan och tittar ut i över en bedövande grönska och där står hagtornet laddat färdigt att brisera i en sky av vitt. Jag visade en bild på blommorna i en blogg för länge sedan och Björn kommenterade den bilden. Han hade aldrig sett ett hagtorn, vilket jag tyckte var lite konstigt. Men hagtorn är kanske inte så vanliga i Västmanland och trakterna av Korsheden.
Märkligt nog passerar alltid en tanke på Björn, en person jag aldrig träffat, aldrig sett men följt i bloggar och ett eller annat meningsutbyte på FS, tack för dem, varje gång jag går förbi hagtornet. Så nu har Björn fått ett litet minnesträd här ute på en skärgårdsö.
/Gunnar S
Tack Måns,
för att du var där och visar bilderna från denna stund. Jag förstår att du nog var den av oss som hade mest gemensamt med Björn och att ni hade ett stort utbyte av varandra. Jag träffade honom många gånger och skulle gärna ha deltagit denna dag men det visade sej praktiskt helt omöjligt. Du har gett oss ett fint avslut med din blogg.
Hälsningar Lena
Fint att du kunde närvara. Det var ju en otroligt chock att någon som man hade ”pratat” bara några dagar innan plötsligt inte finns mer. Konstigt att inte FS har gjort någon artikel eller liknade
Jag tycker att du skrivit en fin berättelse från hans sista färd.
Du, liksom flera andra kände tydligen honom både personligen och genom Fotosidan och uppskattade honom. Jag har förstått att han var i min ålder eller kanske äldre och då kan det gå fort vilket är en välsignelse för den som drabbas men en chock för anhöriga och vänner.
Tack för alla era kommentarer! Vi saknar alla Björn och minns honom med värme. Tänk att han fått ett litet minnesträd på¨en skärgårdsö, så fint!
Han saknas mycket. En varm, fin klok och vänlig människa. /Nina