Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Stan sålde gatan

Här låg en gata. Stan valde att sälja marken för att få ett stort P-hus, biograf och kontor. P-huset är som jag ser det en tillgång. Samtidigt blev stan tråkigare eftersom kvarteret blev för stort. Dagtid kan man passera igenom, men det är fastighetsägaren som har makten.

I en av de bästa böcker som skrivits om stadsplanering, "The Death and Life of Great American Cities", hävdade författaren Jane Jacobs med emfas att korta kvarter ger en mer levande stad än långa kvarter.

Inlagt 2021-02-25 09:04 | Läst 1175 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du och Jane Jacobs har säker rätt. Alldeles så här till vardags finns det ändå annat i dom flesta stadsbilder som stör mer. Jag tänker på alla skyltar, trafikmärken, lyktstolpar och annat som står och lutar. I en del fall är det väl tidens tand bara men ofta är det effekter av ofullständiga grävarbeten, kollisioner, ledningsdragningar och annat som aldrig rättas till. Det ser allmänt slarvigt och ovårdat ut och när det får större omfattning som i bloggen jag hänvisar till nedan stör det hela intrycket av samhället. Men det kanske bara är jag som börjar bli sur gubbe....Gillar att se dina stadsbilder från Norrköping! Hälsningar/ Björn
https://www.fotosidan.se/blogs/khaladsphotoblog/soderbarke-pa-sniskan.htm
Svar från Måns H 2021-02-25 13:13
Tack Björn! soderbarke på sniskan stämmer!

Då jag jobbade i Alingsås tog jag upp detta med tekniske chefen. Han såg inget problem - då skulle du se hur det ser ut i min förra kommun Hagfors! sa han.

---------

Bensinmackarna vet att dom måste ha flaggor och att om stängerna inte står rakt minskar försäljningen. Jag tror det är samma med tätorter.