lite av varje

Ett vanligt bröllop..

i en vanlig liten kyrka, vanliga människor i en vanlig liten by i Sverige.

Postat 2010-06-20 12:10 | Läst 1742 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Bättre sent än aldrig.

I dag kom Iris och hälsade på mig i Hörvik, vi har känt varandra i över tjugo år och faktiskt jobbat i hop på 80-talet. Hennes man drev ett diskotek där jag jobbade lite extra. Iris är född i Kina och när hon var femton år kom hennes familj till Sverige, föräldrarna flyttade så småningom tillbaks till Kina. Iris stannade i Sverige och här träffade hon sin man som är från Vietnam och hans pappa var kines , så därför lärde han sig kinesiska som barn.

Iris berättade i dag att hennes far ringt från Kina, han är 90 år fyllda och sa att han ville ha en digitalkamera, eftersom de är dyra i Kina så lovade Iris köpa en här i Sverige och skicka till honom och så har hon gjort. Han har fått kameran och hört av sig, tyckte det var ganska komplicerat men han skulle läsa manualen och kanske gå till en fotohandlare och fråga om råd.

Fantastiskt tycker jag, det är aldrig försent att lära sig något nytt.

Har sålt ett 70-300 tamron objektiv idag, hade det till min förra kamera, så jag tog en avskedsbild med den, den har ju även makrofunktion, har inte använt det så mycket. Har aldrig tyckt om detta objektiv egentligen, vi har aldrig blivit kompisar. Jag tycker det är alldeles för lätt.

Var även i går hos en en elkedja som även säljer kameror och objektiv, pratade med en som hade Sigma 70-200  till canon och som var nöjd med det. Priset skiljer ju sig markant från orginalobjektiv.

Är det någon som har erfarenhet av detta objektiv?

En trevlig helg till alla!

Postat 2010-06-18 22:16 | Läst 1824 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Engelska flottan..

har varit på Hanö idag, där finns en kyrkogård med engelsmän begravda från 1800-talet.

Under Sveriges av Danmark och Frankrike påtvingade krig mot storbrittanien 1810-1812 kunde den engelska flottan inte längre använda Sveriges större hamnar som Göteborgoch Karskrona som baser för sina operationer i Östersjön. Istället användes Hanö som engelsk bas, med den svenska regeringens goda minne. Bl.a. låg amiral Saumarez flaggskepp HMS Victory vid Hanö en kort period. Därför finns den så kallade Engelska kyrkogården med 15 gravar på ön.

På väg till huvudstaden gjorde de ett besök på Hanö, tyvärr kunde vi inte vara med, men mycket folk hade det varit där.

Däremot tog vi en tripp med Pierina till Djupekås på kvällen, en liten pittoresk hamn några kilometer från Hörvik. Vi bodde där några år innan vi flyttade till Hörvik och vår första båt hade vi där.

Vi blev välkomna

 

Där ligger en annan fin träbåt som Lasse äger, det tog honom tio år att fixa till den, den har en speciell historia och kanske har jag möjlighet att återkomma om den.

Evert min favorit kom in från fisketur, han är en av de få djupekåsare, som är uppväxt där och han är så rolig att prata med. Vartannat ord är en svordom .

Evert kom och tittade på vår båt och utbrast

-Det var fanimej den grannaste båt jag sett, kom hem ska jag bjuda på kaffe och en groggajävel.

Vi lovade komma och hälsa på Evert en annan gång, det var lite sent.

Han berättade för mig att han har en trut som han matat i åtta år och som har fullständig koll på var han är. Tycker så mycket om Evert.

Vi tuffade hemåt och det var en fin kväll.

V

Postat 2010-06-18 02:28 | Läst 4757 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Jag tjuvstartade idag

med matjessill och färskpotatis eller nypotatis som vi säger här hos oss och på riktig listerländska heter det nypäror. Handlade nypotatis i affären och gick sedan till vår lokala sillinläggningsbutik och köpte matjes och gissa om det var gott?

Jag njöt och jag har flera år sagt när jag äter det första gången att jag skulle kunna livnära mig på detta hela sommaren.

Det känns som midsommaren kommer sent i år så det var kanske det som gjorde att jag tjuvstartade.

Den riktiga sommarvärmen har dock ej infunnit sig än, men i morgon lovas det fint väder.

För övrigt har vi fullt upp med inredning av gallerian och idag monterade vi ner en gammal vävstol som vi inte vetat var vi ska göra hän, men det verkar som det löser sig. Det kommer  till användning.

En kille med en bakgrund och uppväxt som innehållit mycket ska använda denna vävstol. Fantastiskt tycker jag.

Läs mer här http://www.blt.se/nyheter/solvesborg/fran-maputo-till-solvesborg(1960630).gm

 

Postat 2010-06-15 23:48 | Läst 2086 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Hur glad kan man bli

och hur visar man sin uppskattning. Fick en bloggutmärkelse  och jag blev så glad. Jag kan kanske inte vidarebefordra samma, jag läser många bloggar på Fotosidan och jag kan helt enkelt inte plocka ut några, jag lider lite av beslutsångest om man säger så. Jag tycker om att läsa bloggarna och det finns ju lite av varje här och jag har, känns det som några som blivit mycket goa vänner här och det uppskattar jag verkligen. Jag vet eller tror mig veta att jag jag kan fråga om råd och tips och det är så skönt.

Jag känner inte som att jag har någon prestationsångesat och att jag borde veta allt, det är en resa och den känns bra, så jag läser och det är många, tack vill vill jag ändå säga.

Har annars haft en en hektisk helg på Sweden rock och jättemånga bilder blev det inte, så många vänner träffar jag under den helgen så jag hinner inte med att fota och så är jag lite rädd för att bli av med kameran, har funderat på att köpa en långzoomare för just sådana här tillfällen, jag har en kompakt men det åker sällan med.

Tre bilder plockar jag i alla fram och den första är på min kompis  Annes barnbarn. Anne är en hängiven rockare och är på festivalen varje år. Hon kom och hälsade på oss i båten.

Nummer två är på en bil, min första bil var en sådan här, Volvo 142 69 års modell.

Stod parkerad och jag pratade med ägarn och bilen hade inhandlats för den här turen till festivalen.

Tatuerad

Så nu var helgen slut och många intryck ska smältas..

 

Postat 2010-06-13 23:16 | Läst 3155 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera