To stay or not to stay analogue,

that is the question, or actually not... en södagsknäppares bilder och tankar härifrån och därifrån.

Estland roadtrip del 4

Så har jag kommit fram till sista etappen på vår estlandsresa. Från Valaste juga fortsatte vi till nästa vattenfall Jägava juga som ligger på nordkusten lite öst om Tallinn. Här syntes också vattenbristen, när man tittar på bilder på nätet är det en hel del plaskigare än nu.

Men genom att ändra lite på kameravinkeln får man det att se betydligt häftigare ut.

Härifrån fortsatte vi rakavägen till Tallinn dit vi kom på tidig eftermiddag. Vi stannade en natt på hotell innan vi tog färjan hen följande eftermiddag. Tallinns gamla stad är nåt som jag aldrig tröttnar på trots många besök. Det känns som om varje gång hittar nån ny liten gränd. Överallt finns restauranger och caféer.

Jag tror att varje gång har "klättrat" upp till Toompeas utsiktsplats. Här tittar er bloggare (med sin favoritkamera) ut över hustaken i gamla Tallinn i kvällssolen.

Men Tallinn har som alla estniska städer sina minnen från sovjettiden. Ett är Linnahall, en enorm betongbyggnad som byggdes till Moskva OS 1980. Seglingstävlingarna hölls i Pirita i Tallinn. Linnahall var ett kombinerat kultur- och idrottscentrum. I dess inre lär finnas bl.a en konsertsal för 5000 personer och en ishall. Tyvärr har Linnahall stått utan underhåll och förfallit. Men det ryktas om att Tallinns stad eventuellt kommer att göra nån form av restaurering. Skall vara intressant att se vad blir om det förverkligas. Här sett från stadssidan.

När man klättrar upp för trapporna och ser ned mot havet fattar man hur stort det egentligen är.

Intressanta kopplingar i den gamla stadsmuren.

Men över lag är nog levnadsstandarden på stigande i Estland. Jag minns första gångerna efter självständigheten när jag åkte över till vår "fattige granne i syd" och man levde gott ett veckoslut på ett par hundra FIM. Då såg man inga Lamborginin på Tallinns gator...

Men som alltid tar det rolilga slut nån gång. Sista bilderna får bli från ett av Tallinns många caféer. Min sista kaffe innan vi körde ombord på M/S Megastar för en tvåtimmars hemresa. Lämpligt för att avnjuta ett smörgåsbord och lite shopping i taxfreen.

Några bilder kanske det ännu kommer bara jag hunnit med lite mörkrumsarbete. Jag hade också med mej ett par "riktiga" kameror, en Olympus OM-2 och en Holga.

Postat 2023-08-09 21:32 | Läst 523 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera