Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Morgonfiskaren

Gör en lov ut mot Alderholmen. Har skjutsat L. till doktorn och i väntan på att hon ska bli färdig där har jag tagit fram kameran.

På sitter den mycket fina zoomen Tamron 2.8/28-75 mm. Den sitter på nästan hela tiden förresten. Köpte först Sonys mycket fina zoom 4/24-105 mm men tyckte den var för tung och otymplig. Kanske hade jag vant mig med tiden för jag gillade verkligen vad den presterade. Bestämde mig efter en stunds testande och skickade tillbaka den till Cyberphoto. Köpte Tamronen i stället och har inte ångrat detta en sekund. Sonyn har dock mjukare bokeh, så den passar bättre till porträtt. Den har också OSS, vilket Tamronen saknar. Men, som vanligt, fick det bli en kompromiss.

Jag går längs Gavleåns utlopp i havet. Här låg gamla hamnen och här finns fortfarande de gamla godsmagasinen kvar. Det är soligt men nordan biter lite i skinnet. En man står och fiskar på kajen med Dalapalatset som fond. Det finns både öring och gös i ån. Jag vet inte vad mannen hoppas att få.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2021-09-09 11:06 | Läst 1292 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
När jag började på SJ var det ibland växling ända nere vid kajen. Dom som dröjd kvar längst var nog Gevalia, Gävle Gavlan. Vi ställde ibland vagnar mellan magasinen. Kommer inte ihåg till vem.
Sten
Svar från pic-tor 2021-09-11 14:02
Jag klipper mig i ett av magasinen. Tysta Marie heter den trevliga salongen. Det är mycket aktivitet i de gamla byggnaderna och nu har det byggts ett stort hus, Tullhuset, där bl a en del avdelningar från Gävle sjukhus är inrymda. Spåren finns kvar men ingen trafikerar dem.
Hade den zoomen också till min A7R4 men nu kör jag Nikon Z7ll med deras 24-70/4 som också presterar mycket bra. Trevligt med bra fiskar i ån!
Svar från pic-tor 2021-09-11 14:03
Varför övergav du Sony? Nyfiken bara. Själv är jag mycket nöjd med Sony.