Genom kamerans lins ser jag världen med nya ögon. Efter ett par kurser i fotografering så fotar jag numer nästan uteslutande manuellt med min Sony och min lånade Nikon, men jag har mycket kvar att lära. Framför allt när det gäller bildberättande. Välkommen hit!

Blogg100 - En eftermiddag med fotokick

Jag har en ny idol... :-) Jag måste säga att jag blir lycklig av att se hans bilder. Under eftermiddagens besök på Fotografiska museet idag så var intrycken många. Det var jobbigt att se vissa bilder, hemskt t o m. Men Erik Johanssons surrealistiska fotokonst var underbar att se live. Tidigare har jag bara sett hans bilder genom Instagram, FB etc. Jag är oerhört fascinerad över hur hans bilder växer fram från ide till färdig bild. 

Idag drar utmaningen Blogg100 igång och jag väljer att delta med denna blogg i år. Det blir tredje året, tredje bloggen... Med denna blogg hoppas jag få dela med mig av min verklighet, den jag ser genom kamerans lins. Jag fotar mycket och jag lägger ner en hel del på mitt bildskapande även om jag förstås önskar jag hade mer tid. Jag investerar i mitt fotande genom att gå kurser och har två som väntar mig nu i mars. dels en helg med inriktning på teknik, sen en eftermiddagskurs med inriktning på bild/komposition. Jag har också investerat i att "prenumerera" på Photoshop och viljan att lära mig behärska detta verktyg är stort. 

Här ovan är två testbilder... Jag har enbart testat olika filter och tyckte dessa två blev lite roliga! Det sista hade jag även med på Flickr i fotogruppen "Fotosöndag" där vi varje vecka utmanas att bidra med en bild på ett visst tema. Kul och utmanande... 

Jag hoppas du som finner min blogg får mycket nöje av den. Ha det bäst! :-)

Inlagt 2016-03-01 20:40 | Läst 805 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Så kul att du är så intresserad och så aktiv av att lära dig mer om foto. Ambitiöst! Önskar jag också hade tid för det....får väl vänta tills jag blir pensionär!
Jag bor ju i Norrköping men vistas mycket i Sthlm...och nu står det flera fotoutställningar på tur. Bland annat ett besök på Fotografiska. Dit måste man ju vända stegen då och då.
Jag tycker att Lightroom är jättebra att jobba mest i, innan man går över i Photoshop.

Ps jag skapade hashtaggen #Blogg100foto för oss som fotobloggar i 100-utmaningen.
Var på Fotografiska i dag, skönt att smita in där från snålblåsten ute. Håller med om Erik Johanssons bildskapelser, har följt honom från då han la in sina på fotosidan. Skicklig kille. Köpte hans bok också. Håller också med om att många bilder från andra fotografer inte var behagliga att titta på, gick snabt förbi dessa.