Betraktelser genom kamerans lins

Genom kamerans lins ser jag världen med nya ögon. Efter ett par kurser i fotografering så fotar jag numer nästan uteslutande manuellt med min Sony och min lånade Nikon, men jag har mycket kvar att lära. Framför allt när det gäller bildberättande. Välkommen hit!

Solfin höstdag på Värmdö

Det är himla skoj att upptäcka de möjligheter kameran erbjuder! Jag är inte så bra på att jobba med bilderna i fotoprogram på datorn, men nu ser jag bara möjligheter att lyckas bättre med mitt fotograferande. Min Nex-5T är jag bara nöjd med. Dock behöver jag inköpa ett par objektiv till den för att få ut än mer av mitt bildberättande.

Nåväl, idag får ni hålla tillgodo med mina bilder från dagens utflykt. Fredriksborgs fästning och Värmdö Kyrka. :-)

Postat 2015-11-21 17:27 | Läst 1618 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Exponering

Exponeringskompensation, en funktion jag råkat använda vid olika tillfällen men inte förstått poängen med. :-) NU vet jag!!

Det finns verkligen stora fördelar med att gå fotokurs. Även om jag lätt får ångest (prestationsångest snarare) över de bilder som jag ska skicka in....

Gårdagskvällens kurstillfälle på Foto 1 var det femte. Bara två träffar kvar nu, Det är ångest! Jag gillar verkligen mötet med andra entusiastiska amatörer... Igår fick vi lära oss om high key och low key, över- och underexponering. Riktigt läckert!

En high key bild,  3. 

En "normal" bild.

En low key, -3

Inte det roligaste motivet, men när jag kom till jobbet i morse hade kyla och fukt bidragit till dimma över träden... Passade bra att öva på det. :-)

Postat 2015-11-18 22:01 | Läst 1550 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Ljuset...

Fjärde kurstillfället på Foto 1 på Fotografiska Akademien. Jag njuter i fulla drag. Så skoj att börja förstå hur kameran faktiskt fungerara, vad som "gör" en bild. Idag testade jag att ställa om vitbalansen. Det blev en kort fotopromenad i Gustavsbergs hamn.

Postat 2015-11-04 21:16 | Läst 1473 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera