Genom kamerans lins ser jag världen med nya ögon. Efter ett par kurser i fotografering så fotar jag numer nästan uteslutande manuellt med min Sony och min lånade Nikon, men jag har mycket kvar att lära. Framför allt när det gäller bildberättande. Välkommen hit!

#Blogg100/12 Tankar för dagen...

Det har varit en fin dag idag. Frosten lyste vit på träden och dimman var tät när jag väcktes av finlandsbåtarnas tutande i sundet tidig morgon. Inte så skoj att bli väckt en lördagsmorgon kl 5.30 men men... Promenaden på förmiddagen var kylslagen men vacker. Inte så mycket vår i luften, den är på G men det behövs varmare dagar. 

Framåt eftermiddagen kom solen. Jag och sonen hade bakat en sockerkaka med äpple i. Den skulle vi fika på efter en solskenspromenad... med såpbubblor till barnens glädje. :-)

Solnedgången innan dimman svepte in från havet var bedårande...

Jag har lite problem med min kamera och att det blir fläckar på mina bilder, framför allt när jag fotar i motljus. Jag vet inte om det kan vara smuts i kamerahuset eller på objektiven. Har länge funderat över det men inte tagit tag i det. Kanske dags nu... 

Nåväl, detta är bilderna för idag. Håll till godo!

Inlagt 2016-03-12 20:14 | Läst 1220 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag har sett det på flera av dina bilder och grundade en lite över det. Har du försökt med en annan lins? Jag är rädd för att det kan finnas smuts på sensorn eller spegeln.
Jag har haft det på min Nikon D70 som inte hade rengöringsmekanism i kameran.
När vi inte kan se fläcken i alla dina foton är de kanske för att de beskärs?
Med foto hälsning från Erik / DK
Svar från annesjoberg 2016-03-12 22:51
Jag vet att det ska finnas ett "rengöringsläge" i kameran. Får undersöka det vidare. Det är tråkigt när bilderna får denna extra utsmyckning. Nej, fläcken/fläckarna är inte alltid synliga. Jag använder också olika objektiv men jag tror att det blir lika med alla tre. Tack för svar!
Hälsningar
Anne