Genom kamerans lins ser jag världen med nya ögon. Efter ett par kurser i fotografering så fotar jag numer nästan uteslutande manuellt med min Sony och min lånade Nikon, men jag har mycket kvar att lära. Framför allt när det gäller bildberättande. Välkommen hit!

#Blogg100/31 Stockholm i en spegel

Idag åkte jag in till Stockholm efter jobbet för att försöka mig på att vara gatufotograf. Läskigt tycker jag som känner mig lite obekväm i den situationen. Nåväl, rädslor är till för att övervinnas och läxor är till för att göras!

Det blev ändå en lyckad tur på stan! Började med att fotografera lite i Slussen som nu genomgår en stor förändring. Allt stängs nu succesivt och snart är det gamla Slussen ett minne blott!

Under eftermiddagen var det en liten manifestation då bl a OK-macken stänger.

Jag hamnade på Kulturhuset och en utställning som Mia Galde, min fotolärare på kursen, tipsade oss om i tisdags, "In her own hands", Vivian Maier. Vivian arbetade som guvernant i Chicago under 40 år, sedan början av 1950-talet. Efter hennes död 2007 upptäcktes hennes stora, fotografiska skatt. 

Viviane Maier fotograferade allt ifrån gator, människor och föremål till miljöer. Men hon fotograferade också ofta sig själv, en skugga, siluett eller spegelbild. 

Speglarna som satt upphängda i anslutning till utställningen blev ett roligt komplement! Det blev en del foton med min mobiltelefon... :-)

Jag tog väl ett och annat gatufoto också men det är en annan historia. Detta får räcka för nu!

Inlagt 2016-03-31 21:40 | Läst 1389 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Att vara gatufotograf är en konst och jag tycker också att det emellanåt kan kännas lite obekvämt...men håller man på med det lite då och då så kommer man över känslan. Jag tänker; vem fotar inte ute på gator och torg nuförtiden??? Fast kanske mer med mobil. När jag började prova gatufoto kom jag på att det kändes mindre utpekande att stå på turiststråk, vid Slottet, Stadshuset etc...för då togs man för turist. Ingen tänkte på vad man fotograferade, man bara smälte in i mängden....
Jag var på Kulturhuset och såg Maiers utställning för någon dryg vecka sedan - vilken fantastisk historia runt henne!!!