Genom kamerans lins ser jag världen med nya ögon. Efter ett par kurser i fotografering så fotar jag numer nästan uteslutande manuellt med min Sony och min lånade Nikon, men jag har mycket kvar att lära. Framför allt när det gäller bildberättande. Välkommen hit!

#Blogg100/73 Att fortsätta

Jag är nere i en svacka just nu vad gäller att arbeta med mina foton. De senaste dagarna har jag känt av ett sug att ta med kameran ut och fotografera naturen och allt det vackra som finns att beskåda, men det gör ont i mig att det är så kortvarit. Träden jag fotograferade för bara några dagar sedan har blommat över.

Att fatta beslut är svårt och att hålla samman idéer och tankar är nästan omöjligt. Ena stunden brinner det i mig, nästa stund har det avsvalnat och jag känner av ångest i stället. Är det då dags att kasta in handduken? Ge upp? Känna sig besegrad av "livet"?

Det kliar i fingrarna att gå en kurs till, bara en till. Jag vill så gärna hitta en röd tråd i mitt bilduttryck. Få till den där serien av bilder eller möjligen material till en fotobok, En kurs där jag kanske kan få hjälp att sortera mina tankar om vad som gör en bildserie eller om hur jag kan organisera mina bilder på ett bättre sätt. Kanske komponera ihop bilderna på nya sätt. 

Jag tänker att detta kanske är en chans att lyfta mitt fotograferande och mitt bildseende en nivå till. Kursen ges på Fotografiska Akademin, Edit - Att skapa stories. Nåväl, jag har nästan alltid ångest innan jag fattar beslut, när det väl är gjort kan jag sova igen. 

Efter ett samtal med min särbo har jag bestämt mig. Det får bli en kurs till men sedan får jag lägga pengar på annat... <3 

Livet vänder nog snart... I morgon åker jag hem till särbon efter jobbet. På lördag dags att förnya frisyren och om vädret tillåter en tur till Skogskyrkogården. Det blir bra!

PS Bilderna idag är fotograferade med kamera/mobil och efterbehandlade i appen Snapseed. 

Inlagt 2016-05-12 21:58 | Läst 2315 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag gillar verkligen första bilden!
Svar från annesjoberg 2016-05-13 13:19
Tack! Ja den blev riktigt bra. Jag gillar skuggor! :-)
En duktigt bra första bild.
Svar från annesjoberg 2016-05-13 13:20
Tack! Ibland får jag till en "bra" bild! :-)
Jag gillar också den första bilden men jag tycker om den sista också! Och bättre bilder vill alla ta men ingen kan tala om för någon annan hur man ska göra, annat än såklart lära sig en del teknik, men det i sig ger heller inte bra bilder. Tror att en bra metod är att fota sånt man verkligen vill fota eller vill berätta något om. Trevlig Pingst!/ Björn T