Betraktelser genom kamerans lins

Genom kamerans lins ser jag världen med nya ögon. Efter ett par kurser i fotografering så fotar jag numer nästan uteslutande manuellt med min Sony och min lånade Nikon, men jag har mycket kvar att lära. Framför allt när det gäller bildberättande. Välkommen hit!

#Blogg100/36 Komplexa kompositioner

Fotografering 2 Bild näst sista tillfället. Både skönt och tråkigt. Tråkigt för att jag inser det blir sista kursen på länge nu. Ekonomin tillåter det inte längre. Har känt mig lite deppig under ett par dagar. Vet inte alltid varför... kanske är det vårtrötthet som sätter in? Kanske är det den inre stressen?

I alla fall var det trevligt på kursen trots allt. Vi gick igenom alla inskickade gatubilder. Med facit i hand är jag ganska nöjd med resultatet av mina foton. De andra deltagarna levererade också fina bilder. Sedan pratade vi om veckans uppdrag: att jobba med komplex komposition i form av landskapsfotografering med många blickpunkter. Minst fem blickpunkter ska vår bild ha.... Scary och svårt! Sen har vi förstås vår andra uppgift - parafrasen som jag bävar för. Totalt livrädd!! Men jag fick några värmande ord från min fotolärare innan jag gick hem. Det är svårt när självkänslan sviker och prestationsångesten tränger sig på! 

Det ska ju vara roligt att fotografera. När glädjen försvinner så förlorar det lite av sin mening. Men när jag kom ut från Fotografiska efter kursen tog jag trots allt fram kameran och frsökte fånga den vackra himlen...

Nu ska jag inte tänka något mer på fotografering idag. Får ta nya tag i morgon! 

PS min "bästa" bild idag på kursen...'

Postat 2016-04-05 22:36 | Läst 1796 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#Blogg100/35 Varför så jobbigt att göra något rolig?

Jag går kursen i fotografi för att jag är intresserad av att lära mig mer, utveckla mitt tekniska kunnande samt mitt bildskapande. Och jag har verkligen lärt mig massor. Fotografering 1 - Bild och teknik gav mig grunderna av kamerans inställningar samt en ingång i olika genrer av fotograferandet. Men vid varje tillfälle kände jag av samma oro och rädsla som jag alltid gjort över inlämnade arbeten, i detta fall mina bilder. Så är det än. Inget blir tillräckligt "bra". Mina ideer känns torftiga, kvaliten på bilderna blir blah, och genast tuggar tankarna igång.

Nu när jag går Fotografering 2 - Bild så har jag nästan tappat sugen lite. Jag fotograferar massor, försöker fokusera på ämnet men far ofta iväg med det jag ser runt mig. Denna veckas uppdrag att ägna oss åt gatufotografering har varait rolig men tiden är som vanligt knapp under en vecka och jag känner som vanligt att jag önskar jag hade haft MER TID! Nu står jag inför att välja ut mina fem bidrag. 

Först tänkte jag välja ett områder, i mitt fall Slussen, där jag fått till några bilder. Men nu har jag vänt i tanken och vill blanda lite olika bilder, dels Slussen, dels City - Kulturhuset. Jag tror det blir det senare alternativet. 

Då kommer tankarna på hur viktigt det är med enhetliga bilder. Det har jag inte tänkt så mycket på tidigare... jag tänker t ex på formatet på bilderna. Jag har valt att beskära mina bilder likadant, kvadratiska, denna gång. De flesta har jag konverterat till svart/vitt då jag tycker det passar bäst, men en bild vill jag ha kvar i färg. 

Nåväl, nu måste jag göra mitt val, skicka in bilderna då att jag får det gjort. Näst sista kurstillfället i morgon... Lite ledsamt men samtidigt så har jag inte känt samma glädje denna gång. Tror att det varit för mycket. Ingen lugn och ro, ingen riktig glädje över att fixa mina läxor. Kanske tog jag mig vatten över huvudet då jag valde att gå Fotografering 2 - Teknik under en helg? Det var mycket tufft och jag fick i efterhand inte alls med mig det jag hade önskat vad gäller tekniskt kunnande. Vi fick inte heller några minnesanteckningar, bra länkar att studera för att inspieras etc. Därav kan jag känna att jag inte fick lika mycket för de pengar jag la ner på en helgkurs som kostade lika mycket som kurserna över flera veckor... 

Nä nu ska jag inte gnälla mer. Fokus på rätt saker i stället! Så mycket bättre! :-)

Postat 2016-04-04 21:02 | Läst 1374 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#Blogg100/34 Blommor...

Det är härligt med alla blommor som kommer upp nu under våren... både i trädgårdar/rabbater och i naturen. En bonus idag var den stora humlan som arbetade hårt i krokusarna. <3

Postat 2016-04-03 23:21 | Läst 706 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#Blogg100/33 Stockholms undre värld...

... dvs tunnelbanan!

På väg ner mot blåa linjen, T-centralen för vidare färd mot Västra Skogen-

En blå tunnelbanestation...

Västra Skogen

Inte så blå... 

Nedan Fridhemsplan - Byte till tunnelbanans gröna linje mot Farsta Strand!

Sen var minneskortet i kameran fullt då jag fotar i både jpeg och RAW. Hade varit på kalas och bl a träffat dessa godingar...

Izzie och Penny 

Postat 2016-04-02 21:15 | Läst 621 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Blogg100/32 En vanlig dag...

Det har varit en fantastisk dag idag. Även om vädret var ruttet på morgonen så sken det faktiskt upp och utflykten mer barnen på fritids var verkligen helt suverän. Fyra vuxna och sex barn stor styrka drog vi iväg till Naturreservatet Nyckelviken i Nacka. Solen strålade och djuren var ute. De grillade hamburgarna från skolan smakade bra!

En glad gris...

En fin dag helt enkelt!

Postat 2016-04-01 22:57 | Läst 1203 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6