Min kamera-Mitt lyckopiller

Gott och blandat, tankar stora som små

Så mycket mer än bara ett bibliotek

En liten berättelse från en insnöad fotograf. Idag åkte jag till bibblan för att se en fotoutställning, kameran har jag med, tanken var att sedan fota vid Nissan, kanske lite fåglar eller annat....självklart skulle jag fota ute då det är natur som intresserar mig.Fota inne, nä så jobbigt, då måste man ha blixt!!!Jag och gubben går upp på ovanvåningen och kikar på bilderna, träffar på en FS vän, Lotta Olsson  som åkt långt för denna utställning. Mycket trevligt möte. Nåja tänkte varför inte prova min nya kamera, kanske det blir något, och UTAN blixt, vad spännande. Upptäcker snart att det fanns mycket annat kul att kika på än bara böcker. Vårt bibliotek i Halmstad ligger så vackert vid Nissan och är luftigt inne med stora fönsterpanoraman mot Nissan och stan. Så här bjuder jag på lite bilder.Men vad menar jag med insnöad? jo jag måste börja tänka nytt, det finns mer än bara natur och växter, dags att kanske försöka vidga vyerna lite-:)

Självklart måste det finnas en bild på böcker-:)

Mer böcker, men där hänger en intressant lampa, måste kika närmare på den

Kul lampa, färgglad och fin, men vad finns det mer?

En innergård som är helt inglasad runt om, ett träd fanns det, till sommaren blir det säker fint där

Vände blicken åt andra hållet, ännu mer fönster, där ute satt det en fågel, kanske han också tyckte om att kika, fast då in.

Strosar vidare, börjar bli varm i min tjocka jacka. Här kan man koppla av och titta ut mot Hamngatan och Nissan vid ett vackert piano.Kan undra om man får spela en trudelutt?

För den som vill plugga, eller annat? kan sitta här, utsikten är mot Österbro

Till sist, men inte minst så blev vi sugna på kaffe och en god semla på bibliotekscafét. Och ändå fanns det mer att göra, än att bara låna en bok!!!!!!!

Nu  längtar vi efter sol och värme

Postat 2010-02-13 22:53 | Läst 2135 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Min bästa bild 2009

En stafettpinne som jag mer än gärna tar. Men oj, min bästa bild 2009, jag tycker jag har många bilder som för mig har en viss betydelse-:) Men den bild som allra först dök upp var min reflexbild med ett kors i. Den 22 maj stack jag ner till stranden för att fota lite macro i det fina kvällsljuset. Valde nog fel strand för solen stack ganska snart ner bakom en kulle, men la mig ner på mage och hann ta några bilder i motljus på strandgräset. Gick sedan och satte mig på en sten och bara njöt av kvällen och doften av hav. Blev inte så många bilder, men när jag kom hem och laddade upp  så dök denna upp med ett kors i en av vattenreflexerna. Det blev nog ett litet hallelujamoment för mig just då. Så bilden är inte på något sätt manipulerad utan naturen som spexade lite med mig.

Bilden ligger i Galleriet, vilket jag är glad för.

Jag skickar pinnen vidare till Torbjörn Grahm och Therese W Olofsson

Postat 2010-02-03 19:36 | Läst 1790 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera