Min kamera-Mitt lyckopiller

Gott och blandat, tankar stora som små

Trollfjord, Havsörn och en gnutta frustration

I år tog jag och gubben en tur med en av safaribåtarna ut i Trollfjorden på Lofoten, kanske man fick se en Havsörn, vi fick se tre-:) Turen startade i Svolvär från den mysiga hamnen med båten Lofotfjord. När vi kom till Svolvär var det 30 grader varmt och skarpt ljus, jag blev lite orolig med tanke på hur svårt det kan vara att fota, men....kände att oavsett så skulle jag få en härlig tur med storslagen natur.

En liten bild på hamnen när vi lägger ut, som ni ser så fanns inte de fina fiskbåtarna där, utan bara dyra motorbåtar, lite trendigt ska det vara. 

Många spännande gamla byggnader/bryggor att kika på, här ville nog ingen ligga förtöjd, förbjudet var det också.

Turen tog tre timmar, efter en stund på nästan öppet vatten började vi närma oss Trollfjorden. När man ser denna gård vid foten av de mäktiga fjällen så kanske det ger en hint om hur enormt detta landskap är.

Vädret växlar kraftigt från sol till regn och tvärtom-:) Vi fick en skvätt regn och fina regnbågar kom fram, svårfotat i de skarpa ljuset, jag har ökat på kontrasterna i bilden för att ni ska få en glimt av hur vackert det var.

Nu har vi gått in i Trollfjorden och... wow..nu räckte inte mina 300 mm brännvidd till längre. 

Tog en bild på segelbåten för att få en kontrast mot de branta fjällväggarna, förstora så ni ser segelbåten-:)

Väl inne i fjordens slut låg där en liten plastbåt med folk som badade, måste erkänna att de var tuffa, vattnet är inte lika varmt som hemma-:) Vi vände åter ut ur fjorden och där mötte oss hällande regn, alla gick in i båten. Efter en stund upphörde regnet och samtidigt kom det en otrolig stank, trodde toan hade pajat, men det var fiskrens, det var dags att mata fiskmåsarna och locka till sig Havsörnen. Höjdpunkten på hela resan. Måsarna kom i massor och åt ur deras händer, det märktes att detta skedde ofta, här sitter en mås och kikar lite fundersamt på skådespelet.

Någon ropar ÖRN, och plötsligt fylldes det övre däcket av folk, alla ville ju se och fota, så även jag. Men det var nästan omöjligt att försöka fota bland alla armar och ben, jag missade när örnen dök i vattnet efter fisken, den var så nära båten och jag kom inte fram till relingen, men fick en del bilder när de cirkulerade runt.

Fantastikt att få se de tre som svävade runt båten. Men min frustration då? som jag nämnde i rubriken. Efter en stund så undrade jag vart gubben tog vägen, hade inte sett honom alls, inte satt han väl nere i båten???? När det hela var över och vi åkte vidare hittade jag honom, nästan ensam, med två andra på ett annat däck. Där hade de sett det hela, i lugn och ro, utan alla de andra som trängdes med mig på övre däck -:(((( Den andra killen som fotade hade fått örnen på riktigt nära håll när den dök efter fisken.  Det var bara att bita i det sura äpplet. 

Men jag fick en del goa bilder, (i mina ögon sett) och en upplevelse utöver det vanliga. På båten fanns det folk som var ute på både den andra och tredje rundan för att fota.  Vi ska upp igen nästa år och göra samma tur, fast då tänker jag vara beredd och hitta ett annat däck en bit ifrån måsmatandet. Där samlades ju mycket folk då de tyckte det var intressant också med alla fiskmåsar. Sedan måste jag börja spara så jag får en bättre och ljusstarkare telezoom. Här har jag använt Nikon 28-300, 3,5-5,6. 

Postat 2011-07-21 16:06 | Läst 4147 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera