Min kamera-Mitt lyckopiller

Gott och blandat, tankar stora som små

Inget är som i väntans tider

Nej, det är inga gravidbilder, det är en ställning där man torkar fisk på i Lofoten. När bilden togs så var fisken redan klar. Men den väntar på ny fisk och jag väntar på att få åka tillbaka igen till Norra Norge och Lofoten, så därav rubriken. 

Fotot togs förra året i Henningsvär på Lofoten, klockan närmade sig midnatt, solen stod hög, en underbar kväll. Tyvärr hann vi bara hasta oss igenom den lilla byn då färjan över till fastlandet väntade. Nu är det snart dags igen för vår tripp norrut, till helgen bär det iväg. Denna gången ska Henningsvär utforskas mer. 

Postat 2011-06-28 15:38 | Läst 2989 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

ÄNTLIGEN kom åskovädret

Efter en varm långhelg på närmare 30 grader så kom det efterlängtade åskovädret, härligt, underbart, fast att det blir kvalmigt efteråt, men det rensar upp också. Då jag inte är en morgonpigg person så passar det mig bättre att åka ut INNAN jag lägger mig, vilket så var igår. Men......klockan var halv 11 på kvällen när jag såg att det började blixtra ute, och visste  att det var jobbedag, skulle ju egentligen gå och lägga mig. Var så nära att strunta i det, men gubben pepprade mig (lätt för han att säga som inte skulle upp tidigt dagen efter).

Kommer ner till stranden (Laxvik) med vy mot Hallandsåsen, Båstad och öppet hav mot Danmark och Halmstad på höger sida, en fin vy. Riggar kamera, stativ, fjärren manuell fokus och bulb, tar fokus på en båt ute på redden då det inte går att hitta skärpa i mörkret, så vänta. Åskovädret var alldeles för lång ut, det var två oväder, borta vid åsen och mot Danmark, men blixten var för långt bort med vidvinkel, telet, nja svårt att beräkna vart det kommer. Det var en skön kväll, med svalkan i bara shorts och linne kl 11 på kvällen. Då det var så långt bort och kom inte så många samtidigt och kraftiga på en timme så åkte vi hem. Fick en bild som jag gillade, blixten kom där ute där båten låg och lyste så fint, du måste förstora den för att se bättre-:)

Väl hemma så brakade det loss över oss, regnet kom och jag gick ut på altanen och tog ut i trädgården, fick en bild iallefall. valde ha med träd och gatulampan, inte världens häftigaste bild pecis, men den lyste upp bra. Hunden skällde som besatt, det gör han varje gång åskan går. Kl 1 kom jag i säng, somnade halv 2, vaknade halv 5= seeeg dag på jobbet -:)

Postat 2011-06-07 20:49 | Läst 2513 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Visst är det lustigt

När våren och den underbara månaden maj kom då tappade jag min inspiration och lust att fota. Jag frågar mig varför???? Många fina kvällar har jag inte brytt mig om att åka ner till stranden, har inte varit på "min" strand på över en månad. Tagit några svängar till skogen, kommer hem med tre bilder efter en halvtimma, eller så ids jag inte ta upp kameran. I april så fotade jag en del vitsippor, men sedan.......det är ju NU man ska vara ute i allt det vackra som blommar.

Igårkväll stack jag ner till en ny strand där jag inte varit trots att jag bor bara några km därifrån. Gullbranna/Tönnersa naturreservat, och opps vad fint där var. Hur har jag kunna missat detta? Ligger ju intill min Trönningestrand och Laxviksstranden. Där fanns havet, stranden, skogen, ån vad mer begära. Nu vaknade min inspiration lite till liv igen. Givetsvis var jag nere sent på kvällen så solen gick snabbt ner. Men hann lägga mig ner i den mjuka sköna sanden, känna vinden i ansiktet och lukten av hav, det var detta jag behövde. 

Här kommer två bilder av en liten grön växt i sanden, ingen aning om vad det är, men fin var den med sina pyttesmå blommor. Hade inget macro med, utan det fick bli telet.

Till helgen ska jag få fotografera min dotters vän när hon har studentbal och ser fram emot det, ska bli riktigt roligt att få prova min nya 85:a, så lite lust finns det nog trots allt

Postat 2011-06-03 09:48 | Läst 2471 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera