Här publicerar jag mina foton, utan tanke på vem som kan tänkas gilla dom eller inte. Allt möjligt som fastnar i "skottgluggen" kommer hamna här.

Höns

Dessa höns hålls i en inhägnad en bit utanför Eskilstuna. Jag var där i samband med ett födelsedagsfirande och fann dessa fåglar väldigt intressanta. Nån som vet vilken sort de är?

Inlagt 2017-08-25 11:56 | Läst 4396 ggr. | Permalink

"Kan inget om höns, mer än att om jag bodde på landet så skulle jag skaffa mig lite höns. De är både fina och charmiga och färska ägg vore inte dumt, men jag skulle nog aldrig klara av att slakta någon. Fint att se att de här lever så som höns ska leva och inte i bur."


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kan inget om höns, mer än att om jag bodde på landet så skulle jag skaffa mig lite höns.
De är både fina och charmiga och färska ägg vore inte dumt, men jag skulle nog aldrig klara av att slakta någon.
Fint att se att de här lever så som höns ska leva och inte i bur.
Svar från snoreeler 2017-08-26 00:39
Jag skulle nog också vilja ha höns och färska ägg säger jag inte nej till. Dessa har nät omkring sig men inte för att hindra dom från att flyga iväg, utan för att hålla rävar och katter borta. Och dessa verkar må jättebra.
Svårt att säga vad det är för sort på bara bild... själv har jag Hedemorahöns som är en gammal svensk lantras och dom går helt fritt och på så vis bevarar men den viktiga egenskapen att dom måste vara uppmärksamma mot rovdjur. Finns också utanför Eskilstuna, det är mysigt med höns!
Svar från snoreeler 2017-08-29 15:29
Det var väldigt mysigt att strosa omkring där och de verkar inte bry sig om mig, trots att jag var en främling.