& funderingar

Mindre guldvinge... tror jag

Som är ny att få bild på för mig. Har försökt hitta tidigare men det visade sig inte fungera att leta där dom bör finnas hos mig så släppte det. 

I ett reservat i Halland satt en i ljungen på berget. Inte helt lätt att hänga med i blåst men blev glad iaf att äntligen se en. Var där för att spana säl som jag inte fick se på nära håll. Den här blev bonus.

Utfällda vingar

Kröp omkring lite runt ljungen

Fjärilen finns i hela landet men vanligast söder ut. Den är ca 2,5 cm

Här är en blåvinge. Dom har jag fler av runt i området

Tror den här är en ljung blåvinge.

Hela juli var väldigt regnig och ingen ovanlig syn var stövlar som ett inslag i passande klädsel för väder. När man letar småkryp och makrofotar i högt ängsgräs

Inlagt 2022-08-16 17:03 | Läst 232 ggr. | Permalink
Mindre guldvinge stämmer bra, ibland kallar jag den allmän guldvinge av någon anledning, tror att den kallades så förr. Ljungblåvinge får jag också det till. Grattis!
Svar från niniz 2022-08-17 10:42
Dom är så små och vackra i färgerna.
Inte så fjärilskunnig men tycker om det mesta i naturen
Tack Christer
/N
Fint med både guldvinge och blåvinge, de brukar här nere hålla till på samma ställen. Var juli regnigt? Inget jag kommer ihåg nu iaf efter ytterligare en dag som har varit för varm. Fina bilder du har här med en kreativ sista bild
Svar från niniz 2022-08-17 10:41
Vet inte om det egentligen var mycket men upplevde det så då stövlar varit nödvändigt ute. Genomsnitt nederbörd 80mm men har lite otur där jag befinner mig kanske. Det har varit lagom varmt iaf.
I övrigt har jag jobbat mycket
Tack tycker dubbelexponering är lite kul och man får passa på när sol lyser
/N
Vilken vacker fjäril och jag ser att du hade rätt på arten. Jag undrar om jag någonsin sett en sådan, fjärilar är jag inte så bra på. Gillar din dubbelexponering på slutet. OM det regnat antar jag att ni har kantareller. Våra har torkat bort i år igen fast det såg bra ut tidigare i sommar.
Hälsningar Lena
Svar från niniz 2022-08-17 10:48
Precis plockat och ätit sedan början av juli. Frysen är full inför vintersäsongen och ska inte plocka mer. Vill få plats ned lingon, brukar göra måltidsdricka och sylt.

Har en fjällvecka med span på björn inte gömsle utan i det fria och fåglar kvar sen är det vardag
Tack
/N